Computer Sciences i Game Design – studiji sadašnjosti i budućnosti

21.04.2021

Osim što su oblik zabave, računala i igre nekolicini postaju i hobiji te se o njima informiraju, uče i istražuju, a iz istoga razloga studiji Computer Science i Game Design postaju sve popularniji.


Također, živimo u digitalnom dobu u kojem većina industrija ne može funkcionirati bez digitalnih podataka i softverskih programa. Računalne znanosti i IT sastavnica su svih djelatnosti i područja, od znanstvenih istraživanja do razvoja zdravstva, prijevoza, bankarstva, komunikacija. Lakša pohrana podataka, brža komunikacija koja ne ovisi o vremenu i mjestu te jednostavnija povezanost samo su neki od razloga zbog kojih sve industrije ovise upravo o stručnjacima za računalstvo. Čak su i predmeti poput mikrovalnih pećnica, hladnjaka ili brava sada povezani s našim Wi-Fi mrežama i virtualnim asistentima.

Tehnološke inovacije – inovacije u obrazovanju

Svijet je postao tehnološki ovisan upravo zato što ga je tehnologija učinila boljim, bržim i povezanijim. Navedena promjena dogodila se zahvaljujući stručnjacima za IT i računalstvo koji su svoju strast prema tehnologiji iskoristili za izradu računalnih programa i naprava. Računalne znanosti, odnosno Computer Science, dinamična su disciplina s raznolikim spektrom primjena i smjerova u karijeri. Mark Zuckerberg, najmlađi samoostvareni milijunaš i osnivač društvene mreže Facebook, Reed Hasting, suosnivač Netflixa te Google osnivači Larry Page i Sergey Brin samo su neki od svjetskih lidera s diplomom računalnih znanosti.

Tehnologija se neprestano razvija, a digitalno društvo prilagođava joj se i u različitim djelatnostima razvija zajedno s njom. U posljednjih nekoliko godina industrija digitalnih igara zavladala je svijetom te će prema predviđanjima vrijednost ove industrije do 2025. iznositi više od 300 milijardi dolara. Gaming industrija otvara izvrsne prilike za zapošljavanje na svjetskom nivou i širokom spektru pozicija – umjetnici, dizajneri, animatori, pisci, glumci, audio inženjeri, programeri te svi oni sa strašću prema video igrama mogu pronaći svoje mjesto u ovoj brzorastućoj industriji.

Širok spektar studijskih programa

Computer Science studijski programi istražuju teoriju i praksu inovativne i eksperimentalne računalne znanosti te tako studentima omogućuju cjelovito razvijanje profesionalnih i tehničkih vještina. Ovi studijski programi ne pripremaju studente samo za područja poput razvoja softvera ili informacijske tehnologije, već uključuju i zanimanja izrade filmskih animacija, 3D grafika, VR i slično.

Game Design programi razvijaju tehničke vještine kao što su programiranje, softversko inženjerstvo, upravljanje podacima i analitika, ali i kreativne kroz poticanje znatiželje, otkrivanja vlastitog stila, inovacije, dizajniranje i kreativne projekte. Tehnologija, praksa i izazovi vezani za gaming industriju u stalnom su razvoju, a studiji ažurno prilagođavaju svoje programe ovom modernom i slojevitom sektoru.

Neka od sveučilišta koja razvijaju studijske programe budućnosti:

Lancaster University

Lancaster University istraživačko je sveučilište u Engleskoj osnovano 1964. godine. Lancaster University zauzeo je 136. mjesto na ljestvici Times Higher Education World University Rankings 2021, čineći Lancaster 17. od 101 britanskog sveučilišta na ljestvici. Računalne znanosti na ovome sveučilištu kroz teorijski i praktični pristup učenju omogućuju studentima široko znanje usmjereno na razvoj softvera i računalnih sustava. Znanje se prenosi kroz najsuvremeniju opremu i stručno vodstvo, a studenti imaju priliku razvijati se u profesionalnom okruženju koje potiče njihove interese.

Studiji:

Computer Science

Computer Science and Mathematics

Software Engineering

University of Central Lancashire

University of Central Lancashire englesko je sveučilište duge tradicije osnovano 1828. godine, a po broju studenata 19. je najveće sveučilište u Velikoj Britaniji. Znanje se prenosi kroz kombinaciju praktičnog i teorijskog učenja, brojne projekte, grupne zadatke, prezentacije i zadatke, a dio nastave provodi se u vrhunski opremljenom računalnom laboratoriju.

Studiji:

Digital & Technology Solutions

Software Engineer

Buckinghamshire New University

Bucks New University nova je vrsta sveučilišta u Engleskoj koja je u jednakoj mjeri orijentirana na stručne i praktične, kao i na akademske diplome. Bucks je sveučilište moderne perspektive s visokokvalitetnim studijima za koje su specijalizirani, a koji imaju širinu od zrakoplovstva do cyber prijevara. Studijski program Game Design na ovome sveučilištu studentima pruža znanje od tradicionalnog softverskog dizajna, programiranja igara i kodiranja do najnovijih tehnika koju koristi AI. Također, pruža i uvid u druge discipline unutar industrije kao što su dizajn, modeliranje, animacija i poslovanje kako bi studentima pokazali uloge drugih suradnika unutar raznolikog tima.

Studiji:

Games Development

Game Design

3D Games Art

Independent Games Production

Artificial Intelligence

Data Science

Engineering Design

Cyber Security

Software Engineering

University of Sunderland

University of Sunderland englesko je sveučilište osnovano 1901. godine, a broji oko 20 tisuća studenata. Sunderland je 2020. dobio nagradu Smart City of the Year koji dodjeljuje institucija Digital Leaders UK te je okarakteriziran kao grad brzog digitalnog napretka, što ga čini idealnim za studij računalnih znanosti, kao i za potencijalno zapošljavanje u tom području.

Studiji:

Computer Science

Game Development

Animation and Games Art

Falmouth University

Sveučilište Falmouth u Engleskoj osnovano je 1902. godine te je specijalizirano za kreativne industrije. S više od 100 godina iskustva usavršili su svoje programe te su se profilirali kao obrazovna institucija koja se kroz vrhunsko podučavanje, stručno vodstvo, jake poslovne veze i živahnu kreativnu zajednicu profesora i studenata ne boji raditi stvari drugačije. Na ovome sveučilištu studente se potiče na proaktivnost, istraživanja, inovacije i cjelokupni kreativni te akademski razvoj.

Studiji:

Artificial Intelligence for Games

Computer Science

Computing for Games

Creative Virtual Reality

Game Animation

Game Art

Game Design

Game Development

Immersive Computing

Robotics

Web Development

Carinthia University of Applied Sciences

Carinthia University of Applied Sciences u Austriji mlado je sveučilište osnovano 1995. čija je misija studentima omogućiti teorijsko obrazovanje i praksu kojom će steći kompetencije potrebne za ostvarivanje željene karijere.

Studiji:

Information Technologies

Multimedia technology

Network & Communication Engineering

 

Upišite studije sadašnjosti i budućnosti te se profesionalno razvijajte u brzorastućim industrijama! Kontaktirajte nas za više informacija.

Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka