Filmovi i serije uz koje ćeš se zaljubiti u Veliku Britaniju

05.06.2020

Dok odmaraš doma i scrollaš u potrazi za dobrim filmom i serijom, odlučili smo ti pomoći i pripremiti popis top 5 serija i filmova uz koje ćeš se zaljubiti u britansku kulturu, krajolik i zamisliti svoj studij tamo. Pa krenimo!


1. Harry Potter

''The boy who lived'' je jedan od najpoznatijih britanskih likova na svijetu! Cijela radnja je snimljena isključivo na području Velike Britanije i skoro svi glumci koji su glumili u njemu jesu Britanci (na čemu je i inzistirala i sama spisateljica J.K Rowling). Iako se cijela radnja vrti oko imaginarnog svijeta čarobnjaka i vještica, razne scene su zapravo snimljene na poznatim britanskim lokacijama: grad i sveučilište Oxford, Kings Cross glavni željeznički kolodvor u Londonu, jedna od najljepših i najimpresivnijih katedrala je u Velikoj Britaniji ona u Gloucesteru i mnoge druge svjetski poznate lokacije. Tko zna, možda se u tim scenama i krije tvoje buduće sveučilište.

2. The Theory of Everything

Malo tko danas nije čuo za poznatog znanstvenika Stephena Hawkinga. Iako je danas vrlo cijenjen znanstvenik, kako su izgledali njegovi studentski dani? Odgovor na to pitanje je upravo ovaj film. Smješten na ljestvici ''1001 film koji morate pogledati'', film prati mladog Stephena Hawkinga i njegovo razdoblje studiranja. Mjesto radnje je prekrasan i svjetski poznat grad i sveučilište Cambridge na kojem je i sam Hawking studirao. Ako želiš okusiti dašak pravog britanskog studenta, svakako ti predlažemo da pogledaš ovaj film!

3. Sherlock Holmes

Jedan od najpoznatijih detektiva je upravo popularni Sherlock Holmes. Podrijetlom Britanac, ovaj lik je imao mnogo adaptacija, ali mi ti predlažemo da pogledaš onu koja je ''najviše britanska''. Ovaj put, mnoge misterije su smještene u suvremenom Londonu, gdje Sherlock, zajedno sa svojim vjernim pomoćnikom Watsonom rješava razne zločine. Njegov ured možeš i osobno posjetiti u Londonu u 221 B Baker Street gdje je smješten i njegov muzej. Ako razmišljaš o karijeri u forenzici, kriminalistici ili kriminologiji poprati Sherlocka, lika koji je utjelovio sve ove grane.

4. The Queen

Ne možemo govoriti o Velikoj Britaniji a da ne spomenemo simbol cijelog Ujedinjenog Kraljevstva – Elizabetu II. Radnja je smještena 1997. godine, kada je voljena princeza Diana preminula. Film prati kraljicu, ali i kraljevsku obitelj u tim teškim trenucima, a tebi pruža uvid u kraljevski život! Prekrasni prizori Londona, unutrašnjosti Buckinghamske palače daju ti priliku da i ti zavoliš britansku kraljevsku obitelj – kao i svaki Britanac!

5. Bridget Jones's Diary

Za kraj, posljednji prijedlog bi bio jedan malo romantičniji film. Ovaj film prati mladu djevojku Bridget koja živi klasičnim londonskim životom. Ona je mlada, nije u vezi i roditelji samo žele da pronađe dečka. Radnja je snimljena najviše po ulicama Londona, no ne isključuje i druge djelove Britanije: Essex, Gloucestershire, Worcestershire, Hertfordshire i sl. Stoga, osim asfaltiranih ulica Londona, možeš vidjeti i kako izgledaju zelenija područja Velike Britanije. Sami film je dio popularnog serijala od nekoliko nastavka, a najnoviji je izašao 2016. godine.

Želiš i to doživjeti britanski način života i studiranja? Prijavi se na studij u inozemstvu, jer prijave su i dalje moguće!

Side note: neka od britanskih sveučilišta čak nude stipendije za kasne prijave, više o tome ovdje. Javi se našim obrazovnim savjetnicima putem prijavnice ili na info@integraledu.hr.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka