15 najboljih srednjih škola i internata na svijetu

23.08.2022


Ulaganje u školovanje vašega djeteta je kao i svako drugo ulaganje – uložite sada da biste vidjeli rezultate u budućnosti. Ono što vam garantiramo jest da je kvalitetan odabir srednje škole u inozemstvu prvi korak prema pozitivnom napretku vašega djeteta, a mi smo tu da vas uputimo u najbolje opcije.

Ako vaše dijete ulazi u odgovarajuću dob, a želite da već sad stječe odgovarajuće znanje i vještine te poznanstva i iskustvo, vrijeme je da počnete postavljati pitanja poput: 

•    Koliko internata postoji u svijetu? 
•    Postoje li stipendije za srednje škole u inozemstvu?
•    Jesu li najskuplje srednje škole u inozemstvu stvarno toliko kvalitetne? 
•    I naravno, koji su najbolji internati na svijetu?

Ovim člankom dajemo vam uvid u svijet srednjih škola u inozemstvu kako biste postali sigurniji u najveću investiciju u svom životu – budućnost svoje djece. Ovaj popis sastavljen je usporedbom međunarodnih školskih ljestvica koje nude ugledne obrazovne stranice te smo za vas izdvojili apsolutno najbolje internate na svijetu. Čitajte dalje i saznajte više o 15 najboljih srednjih škola u inozemstvu.

15 najboljih internata na svijetu

 

15. The International School of Catalunya

ISCAT je utemeljen na načelu obrazovanja mladih s vrijednosnim pristupom. To znači da učenici od 3 do 18 godina uz tradicionalno obrazovanje sudjeluju i u programu Šumske škole (nastava na otvorenom koja uključuje rješavanje problema, izgradnju timskog duha i ekološke svijesti). Osim toga, UNICEF je akreditirao ISCAT kao školu koja poštuje prava Deklaracije o pravima djeteta koja podupire univerzalni pristup školovanju. ISCAT je također jedan od pristupačnijih internata u Europi na našem popisu.

Država: Španjolska
Cijena po godini: 7350 USD
Godina osnutka: 2007.
Broj učenika: 200

14. Bromsgrove International School

Kao jedan od najboljih internata u Ujedinjenom Kraljevstvu i Aziji, Bromsgrove International School broji preko 460 godina iskustva. Škola okuplja učenike u dobi od 9 do 18 godina, a za postupak selekcije koristi British Boarding Association standarde. Bromsgrove je poznat po svojem glavnom kampusu koji se nalazi pored golf terena s 36 rupa, što školi omogućuje integraciju zdravih aktivnosti u svoj kurikulum.

Država: Velika Britanija, Tajland
Cijena po godini: 8948 USD
Godina osnutka: 2002.
Broj učenika: 500

13. Eton College

Eton College jedan je od najboljih internata u Europi i jedna od najpoznatijih škola na svijetu. Nazvana je "glavnom medicinskom sestrom engleskih državnika" zbog broja budućih svjetskih lidera koji su kroz nju prošli. Uz političare i poslovne ljude, Eton su pohađali i princ William te princ Harry. Ovo je jedna od najboljih škola na svijetu u kojoj mladi ljudi stvaraju veze koje će im biti vrijedne do kraja života.

Država: Velika Britanija
Cijena po godini: 68 244 USD
Godina osnutka: 1440
Broj učenika: 1300

12. St. Andrew's School

Smješten na 126 prekrasnih hektara, St. Andrew's je najveći internat za dječake u Kanadi koji apsolutno privlači pažnju svojim zelenilom. Škola se može pohvaliti stopostotnim uspjehom učenika prilikom upisa željenih sveučilišta, sa 6000 bivših učenika koji su povezani diljem svijeta. S bivšim učenicima poput kao što su glumci Kiefer Sutherland i Steven Amela, odvjetnik i diplomat Vincent Messi te nekoliko istaknutih poslovnih lidera, St. Andrew's uspijeva osposobiti mlade ljude da postignu uspjeh na raznim poljima.

Država: Kanada
Cijena po godini: 51 745 USD
Godina osnutka: 1899.
Broj studenata: 650

11. Amadeus International School Vienna

Ako vaše dijete ima istinski afinitet prema glazbi ili umjetnosti, trebali biste ozbiljno razmisliti o međunarodnoj školi Amadeus u Beču. Okupljajući značajne bivše studente kao što su glazbenik Brian Adams i suosnivač Staplesa Thomas G. Stemberg, Akademija za glazbu i umjetnost Amadeus ulaže velike napore u pronalaženje i promicanje umjetničkog talenta među studentima. I dok škola želi promovirati umjetnost, i dalje održava jak akademski program, temeljen na međunarodnoj maturi (IB).

Država: Austrija
Cijena po godini: 13 865 USD
Godina osnutka: 2012.
Broj studenata: 350

10. Cardiff Sixth Form College

Cardiff Sixth Form College najbolja je škola u Ujedinjenom Kraljevstvu po rezultatima A razine, a to mjesto drži već 11 godina. Prihvaća učenike u dobi od 15 do 19 godina, a 99% njihovih učenika postiglo je najviše ocjene A* i A razine u 2020. Ovo je škola koja akademske ambicije shvaća vrlo ozbiljno i ponosi se visokom stopom sveučilišnog postignuća svojih učenika.

Država: Wales
Cijena po godini: 55 722 USD
Godina osnutka: 2004. 
Broj studenata: 380

9. Institut Auf Dem Rosenberg

Dobrodošli u najskuplju školu na svijetu, Institut Auf Dem Rosenberg. Kao jedna od najekskluzivnijih škola, Auf Dem Rosenberg ima kapacitet za samo 230 učenika u dobi od 6 do 18 godina. Uz ovako visoku ekskluzivnost i mali broj učenika, učenicima je zagarantirana praktična nastava i individualan pristup u omjeru nastavnik-učenik 1:2. Među bivšim učencima su njemački milijarder Gunter Sachs, modna dizajnerica Kjara Ohoven i meksički kemičar Mario Molina koji je dobio Nobelovu nagradu 1995. godine.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 150 000 USD
Godina osnutka: 1889.
Broj studenata: 230

8. Leysin American School (LAS)

Američka škola Leysin u Švicarskoj nastoji ne samo obrazovati učenike, već i stvoriti buduće svjetske lidere u svojim odabranim disciplinama s posebnim programom liderstva. Naravno, škola razumije da kvalitetan akademski razvoj uključuje i širenje obzora te raznolika iskustva pa nudi vikend izlete u druge europske zemlje, kao i skijanje i planinarenje u Alpama. Škola se može pohvaliti rezultatima svojih učenika – 80% njih primljeno je na 100 najboljih svjetskih sveučilišta.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 108 605 USD
Godina osnutka: 1960.
Broj studenata: 340

7. Le Rosey

Na Forbesovoj listi rangiran kao najbolji internat na svijetu, Le Rosey školovao je djecu slavnih glumaca poput Rogera Moorea, Davida Nivena, Elizabeth Taylor, glazbenika Johna Lennona i Diane Ross te industrijskih lidera poput Rothschilda, Benettona, Du Ponta i Rockefellera. Le Rosey karakterizira snažna sklonost dvojezičnom obrazovanju pa učenici mogu ostvariti diplomu francuske mature ili međunarodne mature (IB).

Država: Švicarska
Cijena po godini: 113 000 USD
Godina osnutka: 1880.
Broj studenata: 420

 6. Aiglon College

Što je zajedničko princezi Tatjani od Grčke i Danske i bivšem financijskom direktoru Googlea Pietru Dovi? Bivši su učenici prekrasne škole Aiglon. Jedna od jedinstvenih značajki škole je da prepoznaju da je preopterećenje vrlo ozbiljna stvar, čak i među mladima, i imajući to na umu cijela škola se okuplja na 20-minutnoj sesiji meditacije svakog utorka, četvrtka i petka kako bi se pobrinuli za mentalno zdravlje svojih učenika i nastavnika te izgradnju zajednice.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 38 798 USD
Godina osnutka: 1949.
Broj studenata: 400

5. American International School

S omjerom učenika i profesora od 3:1 i maksimalno 100 učenika, možete biti sigurni da će vaše dijete dobiti pažnju i posvećenost koja im je potrebna za maksimalno ostvarivanje potencijala. Ako je vaše dijete jako uzbuđeno zbog upisa željenog studija, AIS nudi dodatni program ljetne škole, kao i ljetni jezični program, osmišljen za promicanje dvojezičnosti i stjecanje vještina za vrhunski akademski razvoj.

Država: Austrija
Cijena po godini: 16 300 USD
Godina osnutka: 1976.
Broj učenika: 100

4. Brillantmont International School

Brillantmont International School jedan je od najstarijih internata u Švicarskoj. Nakon 9. razreda učenici dobivaju personalizirane rasporede koji su posebno osmišljeni kako bi iskoristili svoje snage i pomogli im da se pripreme za prijavu na sveučilišta po vlastitom izboru. Također, lokacija škole je impresivna s pogledom na švicarske Alpe i jezero Leman.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 32 248 USD
Godina osnutka: 1882.
Broj učenika: 150

3. Lyceum Alpinum Zuoz

Lyceum Alpinum Zuoz nudi nekoliko akademskih programa: tri na engleskom, jedan na njemačkom i dva dvojezična programa (njemački/engleski i talijanski/njemački). Višejezično okruženje, koje dijele učenici iz više od 45 različitih zemalja, obogatit će djetetovo razumijevanje svijeta i njegove sposobnosti da u njemu djeluje. S prekrasnim položajem u St. Morici, roditelji će ga rado posjećivati.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 91 113 USD
Godina osnutka: 1904.
Broj studenata: 300

2. Collège Alpin International Beau Soleil

Collège Alpin International Beau Soleil ponosi se time što svojim učenicima postavlja izazove i izvan i unutar učionice. Njihov program vodi učenike na lokacije kao što su Kambodža, Island, Japan i Antarktika kako bi se uhvatili u koštac s avanturama rješavanja problema poput penjanja na Kilimanjaro ili raftinga. S uspješnim bivšim učenicima kao što su princeza Marie od Danske i princ Felix i princeza Claire od Luksemburga, vaše dijete ima dobre šanse za stvaranje nevjerojatnih poznanstava koje će mu pomoći da izgradi svoju budućnost.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 70 220 USD
Godina osnutka: 1910.
Broj studenata: 300

1.    St. George's International School

Međunarodna škola St. George započela je s radom kao ustanova rezervirana isključivo za djevojčice, a za dječake se otvorila 1993. Rezultati međunarodne mature za 2022. u ovoj su školi bili impresivni s nevjerojatnih 100% prolaznosti. No, život u St. Georgeu nije samo učenje; škola nudi širok raspon izvannastavnih aktivnosti kao što su umjetnost, glazba, ples, drama, atletika, IT, jezici i još mnogo toga.

Država: Švicarska
Cijena po godini: 29 091 USD
Godina osnutka: 1927.
Broj studenata: 480

Naš savjet: ne birajte školu za svoje dijete, već školu birajte zajedno s njim. Uzbuđenje djeteta (ili nedostatak istog) trebalo bi igrati ulogu u vašoj odluci. Vjerojatnije je da će dijete lakše prihvatiti obrazovanje ako je imalo pravo glasa pri odabiru škole.

Sažetak 15 najboljih internata na svijetu:

1. St. George’s International School, Switzerland
2. Collège Alpin International Beau Soleil, Switzerland 
3. Lyceum Alpinum Zuoz, Switzerland 
4. Brillantmont International School, Switzerland
5. American International School – Salzburg, Austria
6. Aiglon College, Switzerland
7. Le Rosey, Switzerland
8. Leysin American School in Switzerland (LAS)
9. Institut Auf Dem Rosenberg, Switzerland
10. Cardiff Sixth Form College, United Kingdom
11. Amadeus International School Vienna, Austria
12. St. Andrew’s School, Canada
13. Eton College, United Kingdom
14. Bromsgrove International School, United Kingdom / Thailand
15. The International School of Catalunya, Spain


Odabir škole za vaše dijete velika je odluka i razumijemo da može biti zastrašujuća. Kontaktirajte nas i informirajte se o svemu što škole nude u smislu učenja i drugih iskustava koja mogu pomoći u izgradnji djetetove karijere i osobnog razvoja. 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka