Leysin American School | Ljetni kamp za djecu

Nezaboravni ljetni kamp u švicarskim Alpama

Leysin American School | Ljetni kamp za djecu

Leysin American School | Ljetni kamp za djecu

Leysin American School je jedna od vodećih škola u Švicarskoj, koju su pohađali i Rockefelleri, a smještena je u planinskom mjestu Leysin, na 1300 m nadmorske visine. Od 1949. LAS Summer in Switzerland nudi nevjerojatno ljetno iskustvo u njihovom prekrasnom kampusu u švicarskim Alpama. Polaznici iz cijelog svijeta povezuju se u sigurnu alpsku zajednicu punu podrške dok uživaju u nastavi i iznimnim ljetnim aktivnostima. 

Smještaj

Školski kampus čine 2 zgrade s učeničkim domom i učionicama. Polaznicima su na raspolaganju jezični laboratoriji, informatička učionica, knjižnice, umjetnički centar, moderno kazalište, sportska dvorana i igrališta. Smještaj je u udobnim sobama sa 2 do 4 kreveta, s kupaonicom.

GENERAL INFORMATION

Dob: 10 – 17 g.
Smještaj: na kampusu
Nastava:  20 šk. sati tjedno engleskog, francuskog ili odabrani moduli
Putuje se: nedjelja – subota
Održava se:

24. lipnja - 12. srpnja 2024.

15. srpnja - 3. kolovoza 2024.

Jezična grupa: 10 - 15 polaznika
Tečajevi

Jezični modul

Ujutro se odabire između jezičnog modula, akademskog programa ili sporta

Jezični program 10 - 17 godina

Nastava se održava u 3 šk. sata dnevno na engleskom ili francuskom od ponedjeljka do petka. Dostupne su razine od početnika do naprednih polaznika.

 

 

Leadership akademija

Alpine Leadership ili Innovation, Creativity & Entrepreneurship (ICE)

Polaznici koji odaberu ovaj modul kao svoj jutarnji modul mogu birati između dva smjera Alpine Leadership ili Innovation, Creativity & Entrepreneurship.

 

Alpine Leadership
Alpine Leadership Program izaziva polaznike da izađu iz svoje zone udobnosti u sigurnom i zabavnom okruženju. Kroz aktivnosti kao što su penjanje po stijenama, kampiranje, planinarenje, orijentacijsko trčanje, prva pomoć i vještine preživljavanja, studenti stječu znanja i iskustva o praksi i kompetencijama vođenja na otvorenom. Ove se vještine zatim stavljaju na test tijekom penjanja na stijene na otvorenom, noćnog kampiranja i kuhanja na ledenjaku. Učenici će provesti vrijeme istražujući i razmišljajući o ekološkim problemima s kojima se naše planine danas suočavaju. Čak će imati priliku prikupiti novac za tvrtku po svom izboru koja se bavi problemima koje su identificirali. Ovaj program osposobljava studente da budu budući lideri u prirodi i izvan nje.

Dodatna naknada za aktivnosti za ovaj smjer je 500 CHF.

 

Innovation, Creativity & Entrepreneurship ICE

U LAS Summer Innovation, Creativity, and Entrepreneurship (ICE) smjeru, polaznici istražuju što je potrebno da bi bili uspješni društveni inovatori, kako definirati probleme, osmisliti rješenja za problem, zamisliti budućnost i pretvoriti ideje u djelo. Kroz suradnju s drugim polaznicima i liderima u industriji, polaznici istražuju velika pitanja i rade zajedno na kritičkom i kreativnom razmišljanju o rješavanju problema. U kombinaciji s ovim grupnim radom, studenti pohađaju razne ekskurzije usmjerene na izgradnju tima i otkrivanje inovativnih industrija i organizacija diljem Švicarske.

Dodatna naknada za aktivnosti za ovaj smjer je 500 CHF.

Akademski moduli

Polaznici akademskih modula biraju između 3 od 8 modula u ponudi

Creative Writing
U ovom programu polaznici će sudjelovati u raznim projektima koji im omogućuju da razviju svoju intelektualnu znatiželju dok promatraju kako je čovječanstvo transformiralo i istraživalo svijet (i svemir) oko sebe kroz kreativno pisanje. Tijekom tečaja ispitat će različite stilove pisanja i primjere uspjeha i strategija drugih pisaca. Osim toga, naučit će čitati i raspravljati o tekstovima kao pisci te vježbati pisanje u različitim žanrovima. Konačno, poboljšat će vještine pisanja koje se prenose u školsku godinu, poput tipkanja dodirom, bilježenja i citiranja, te će imati dovoljno prilika za usavršavanje svojih vještina javnog govora.

 

Da Vinci Lab

Polaznici koji vole graditi stvari, rastavljati stvari, koristiti svoje ruke i koristiti tehnologiju uživat će u tome što imaju vremena za ostvarivanje svojih interesa kroz individualne i suradničke projekte u okruženju posvećenom STEAM-u (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika). Učenici će naučiti raditi 3D modeliranje koristeći Tinkercad za 3D ispis i kako preraditi materijale za stvaranje jedinstvenih umjetničkih ili praktičnih predmeta. Prošli projekti uključivali su katapult, kartu svijeta, naušnice i nosač za kućne ljubimce, da spomenemo samo neke!

 

Environmental Science & Sustainability

Steknite znanje o prirodnom svijetu, živim organizmima koji ga nastanjuju i društvenim znanostima u srži održivosti. 21. stoljeće bit će definirano promjenama na planetu i posljedičnim problemima za društvo i gospodarstvo tako da ćete na ovom tečaju naučiti kako primijeniti održiva načela da biste napravili značajne razlike koje će pomoći čovječanstvu.

 

Film & Literature

Polaznici će analizirati književna, dramska i kinematografska sredstva filma kroz raspravu u malim grupama i cijelom razredu, u formalnom i informativnom pisanju te kroz suradničke projekte s kolegama iz grupe. Kroz ispitivanje i kritičku analizu polaznici će postati perceptivniji gledatelji filma.

 

Applied Statistics

Statistika bavi se prikupljanjem, analizom, interpretacijom i prezentacijom podataka. Podatke vidimo i koristimo u svakodnevnom životu. U ovom modulu polaznici će steći razumijevanje alata za analizu podataka koji će im pomoći da bolje razumiju svijet i donesu bolje odluke. Polaznici će naučiti kako se statistika koristi za donošenje zaključaka u različitim situacijama iz stvarnog svijeta.

 

Critical Thinking and Logic

Velika prednost učenja logike je u tome što osposobljava polaznike da jasno razmišljaju u svim predmetima pomažući im u organiziranju, povezivanju i izvlačenju zaključaka o svim vrstama informacija. Koristeći se logikom, osoba procjenjuje argumente i nastoji razlikovati dobro od lošeg razmišljanja, odnosno istinu od laži. Koristeći logiku, polaznici će naučiti procijeniti ideje ili tvrdnje koje ljudi iznose, donositi dobre odluke i formirati zdrava uvjerenja o svijetu.

 

Geometry

Geometrija postoji posvuda u svijetu oko nas. Koristimo ju za gradnju mostova, za izradu karata, za dizajn simetrije u sportu i plesu i za stvaranje perspektive na slikama. Tijekom ovog modula polaznici će koristiti rješavanje problema i primjene iz stvarnog svijeta kako bi stekli znanje o geometrijskim konceptima i njihovoj praktičnoj upotrebi.

 

Model United Nations

Ovaj modul osmišljen je da pruži orijentaciju u aktivnostima Ujedinjenih naroda, kao i da pruži razumijevanje modaliteta međunarodne diplomacije. Ovaj modul će uključivati aktualna događanja, hitna međunarodna pitanja, osnove međunarodnog prava i neke od protokola i procedura diplomacije. Polaznici će sudjelovati u grupnom i individualnom istraživanju te raspravljati o aktualnim globalnim temama.

Poslijepodnevne aktivnosti i izleti

Za cijelo vrijeme boravka studenti biraju jedan klub u kojem će sudjelovati, a nastava se održava četiri dana u tjednu po dva sata poslijepodne.

Klubovi

Nakon jutarnjeg programa i ručka, polaznici uživaju u zabavnom poslijepodnevu uz klubove nakon kojih slijede aktivnosti. Za svaku sesiju polaznici biraju između šest različitih klubova: sport, kuhanje i pečenje, planinarenje, robotika i programiranje, vizualne umjetnosti ili izvedbene umjetnosti.  Pohađaju isti klub tijekom cijelog programa.

Izleti

Program je posvećen aktivnim sportovima: plivanje, košarka, nogomet, penjanje, veslanje, rafting, paragliding, brdski biciklizam, jedrenje na dasci. Večer je vrijeme za timske igre i natjecanja, disko, kvizove, kuglanje. Organizirani izleti su do destinacija kao što su Lausanne, Geneva, Montreux, Bern, Lucern, tvornica čokolade itd.

Zanima vas više informacija?

Kontaktirajte nas!

CIJENA UKLJUČUJE

 • Smještaj na kampusu
 • Puni pansion
 • 20 šk. sati odabranog tečaja ili modula tjedno
 • Ispit za određivanje razine znanja
 • Diplomu o završenom tečaju
 • Nastavne materijale
 • Sportski i zabavni program od ponedjeljka do petka
 • 1 cjelodnevni, 1 poludnevni izlet tjedno
 • Zdravstveno osiguranje
 • 24 satni telefon za hitne slučajeve
 • Transfer od/do zračne luke Ženeva 
  između 9 i 18 sati u dolasku i između 9 i 12 sati pri odlasku

Cijena

Datumi  
3 tjedna 24. lipnja - 12. srpnja ili  15. srpnja - 3. kolovoza 8800 CHF
6 tjedna 24. lipnja - 3. kolovoza 15 800 CHF

Nepovratni polog za rezervaciju

2000 CHF

Džeparac za dva tjedna

250 CHF

Predbilježba za trenerku

oko 75 CHF

Torba (trenerka, bilježnica, pločica s imenom, ručnik i boca vode)

oko 175 CHF

 

Zanima vas više informacija?

Kontaktirajte nas!

Gallery

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka