TERESIANISCHE AKADEMIE | ljetni kamp njemačkog

Tečaj njemačkog jezika se održava u elitnoj privatnoj srednjoj školi i internatu koji je osnovala Marija Terezija u centru Beča

TERESIANISCHE AKADEMIE | ljetni kamp njemačkog

TERESIANISCHE AKADEMIE | ljetni kamp njemačkog

Škola

Tečaj se održava u elitnoj privatnoj srednjoj školi i internatu koji je osnovala Marija Terezija u centru Beča, odakle se može doći pješke do svih glavnih bečkih atrakcija. Ovu slavnu školu pohađali su poznati Hrvati poput bana Josipa Jelačića ili pjesnika Petra Preradovića. U središtu školskog kampusa nalazi park gdje se održavaju sportske i popodnevne aktivnosti. Park ima nogometni teren, teren za tenis, odbojkaški i polivalentni sportski teren. Kako je ova škola i internat, spavaonice i školska menza se nalaze u istoj zgradi, a polaznici samo moraju sići u prizemlje. 
Također, svi satovi se održavaju na kampusu škole u grupama do 15 polaznika. Standardni tečaj ima 20 šk. sati tjedno, a intenzivni 30 šk. sati tjedno u jutarnjim ili popodnevnim satima, ovisno o jezičnoj grupi i broju polaznika. Neki satovi intenzivnog tečaja se mogu održavati u vrijeme kada drugi polaznici imaju izvannastavne aktivnosti.

Smještaj

Standardni smještaj je u sobama koje imaju od 4 do 6 kreveta, a kupaonica se nalazi na katu. Također, postoji i mali broj trokrevetnih i četverokrevetnih tzv. superior soba koje imaju svoju kupaonicu te su one dostupne uz nadoplatu (ukoliko ima mjesta). Djevojčice i dječaci su smješteni u zasebnim dijelovima kampusa škole i ulasci u sobe nisu dozvoljeni. Svjetla se gase u 22 sata, a polaznici su cijelo vrijeme pod nadzorom. Polaznici izvan kampusa mogu izlaziti u grupama po minimalno troje, i to uz izričito dopuštenje roditelja.
Obroci se služe u školskoj menzi, za doručak imaju švedski stol – maslac, kruh, marmelada, salame, sir, kava, čaj, topla čokolada, itd. Za ručak su uvijek 3 menija, a nekoliko puta tjedno su i jela na žlicu. Večera može biti i hladna i topla, zavisno od dana, a jednom tjedno se za večeru radi roštilj. Posebne vrste prehrane (bezglutenske, vegetarijanske, itd.) su dostupne uz nadoplatu i provjeru dostupnosti.

Aktivnosti

Svaki dan nakon ručka, polaznici idu na razne aktivnosti. Od sportskih aktivnosti u ponudi su odbojka na pijesku, nogomet, stolni tenis, plivanje jednom tjedno, pješačenje Dunavom, Olimpijske igre, itd. Od kreativnih radionica organiziraju se radionice za izradu raznih predmeta, slikarske radionice, glazbene radionice, plesne radionice tijekom kojih se uče austrijski plesovi, kazališne radionice tijekom kojih se gledaju i proučavaju austrijski skladatelji i opere, ili novinarske radionice. 
U večernjim satima organizira se gledanje filmova, treasure hunta, disko, karaoke, itd. 
Posebna aktivnosti „Upoznavanje Beča kroz kulturu – Culture Special“ se organizira za sve ljubitelje kulturalnih aktivnosti kada se kroz posjete slavnim bečkim znamenitostima, muzejima, palačama, kazalištima i opernim kućama upoznaje bogata povijest Beča. U cijenu tog programa uključeni su vodiči i ulaznice za aktivnosti koje će se raditi.
Jednom tjedno škola organizira odlazak na koncert.

Izleti

Tijekom vikenda organiziraju se izleti u dalja mjesta, međutim ti izleti nisu uključeni u cijenu tečaja već se nadoplaćuju posebno po dolasku. Izleti mogu biti cjelodnevni u Salzburg ili Wachau, ili poludnevni u Laxenburg ili Burg Kreuzenstein.

 

GENERAL INFORMATION

Dob: 12 – 17 god.
Smještaj: na kampusu
Nastava: 20 ili 30 šk. sati tjedno
Putuje se: nedjelja – subota
Održava se: od 30. lipnja do 10. kolovoza 2024.
Trajanje: od 2 do 6 tjedna
Jezične grupe: do 15 polaznika
   

 

TEČAJ

Prvi dan polaznici pišu interni inicijalni ispit prema kojem ih se onda smješta u jezične grupe tako da mogu napredovati zajedno s polaznicima koji znaju jednako kao i oni. Tečaj se održava u jutarnjim satima, a dostupno je 20 ili 30 šk. sati tjedno. Ukoliko se odabere 30 šk. sati tjedno, dodatni sati se održavaju nakon ručka kada ostatak grupe ima druge aktivnosti. Osim toga, ova je škola ispitni centar za OSD certifikate (često se traže kao certifikati za upis na austrijska sveučilišta) tako da su pripremni tečajevi za te ispite, također dio ponude ove škole.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Smještaj na kampusu škole
 • Puni pansion
 • 20 ili 30 šk. sati njemačkog tjedno
 • Inicijalni ispit
 • Nastavne materijale
 • Potvrdu o završenom tečaju
 • Kulturalni, drušveni i sportski program u popodnevnim satima 
 • Zabavni program u večernjim satima
 • Korištenje interneta
 • Stalni nadzor učenika
 • Telefon za hitne slučajeve

CIJENE

Datumi: 

30.06. - 13.07.2024 / 14.07. - 27.07.2024 / 21.07. - 03.08.2024

Potpuni početnici mogu započeti samo 30.06.2024 i 14.07.2024

 

Tečaj, smještaj, popodnevne radionice, puni pansion Cijena po polazniku
Dvotjedni tečaj, 20 šk. sati tjedno, standardni smještaj  2187 €
Dvotjedni tečaj, 20 šk. sati tjedno, superior smještaj 2419 €
Dvotjedni tečaj, 30 šk. sati tjedno, standardni smještaj  2457 €
Dvotjedni tečaj, 30 šk. sati tjedno, superior smještaj 2689 €

 

Neobavezne nadoplate uz rezervaciju tečaja     
Transfer od zračne luke ili željezničke stanice, dvosmjerni - 106 € 
 

Obavezne nadoplate na licu mjesta     
Tjedni pokaz za tramvaj - 17,10 € tjedno (moguća promjena cijene)

 

Neobavezne nadoplate na licu mjesta     
Upoznavanje Beča kroz kulturu – Culture Special - 27 € tjedno
Cjelodnevni izlet Salzburg/Wachau - 80 €
Poludnevni izlet Laxenburg/Burg Kreuzenstein - 50 €
Ulazak na koncert koji se održava jednom tjedno - 46 € 

Pripeme za OSD (6 šk. sati): 92 €
Povratni sigurnosni polog (vraća se ako nema štete) - 40 €

TERESIANISCHE AKADEMIE

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom.

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka