Work and Travel USA – često postavljena pitanja

10.12.2021

Work and Travel USA – Work and Travel poslovi / Work and Travel cijena / Work and Travel agencije / Work and Travel Hrvatska / Work and Travel popusti – sve informacije na jednom mjestu!


Sljedeće ljeto želiš provesti u Americi radeći i putujući? Zanima te Work and Travel cijena programa ili Work and Travel poslovi koje možeš odabrati?  

Work and Travel USA sjajna je prilika za stjecanje radnoga iskustva, razvoj u multikulturalnoj i dinamičnoj okolini, umrežavanje i poznanstva iz cijeloga svijeta te za putovanje na lokacije iz snova – a u sve ovo i puno više od toga može te uputiti tvoja Work and Travel agencija IntegralEdu!

Ovo su neka od pitanja na koja možeš dobiti detaljne odgovore kontaktirajući nas i dogovarajući prvo besplatno savjetovanje u našoj Work and Travel agenciji IntegralEdu:


1. Kada mogu otići na Work and Travel USA program?


Termini programa koji vrijede za Hrvatsku su od 4. lipnja do 10. listopada. Dakle, 4. lipnja označava datum na koji možeš početi raditi, ali programu se možeš priključiti i nakon tog datuma. Zapošljavanje se najčešće odvija između 4. i 30. lipnja.


2. Kakvi su Work and Travel poslovi?


Work and Travel USA proslovi vrlo su raznoliki – ugostiteljstvo i turizam, zabavni parkovi, restorani i hoteli, trgovine i turističke atrakcije. Work and Travel agencija IntegralEdu surađuje s dvije najveće američke sponzorske agencije, CIEE i Interexchange, a samim time nude veliki izbor Work and Travel poslova među kojima se može pronaći nešto u skladu s tvojim interesima.


3. Za koju vrstu vize se trebam prijaviti za Work and Travel USA program?


Viza potrebna za Work and Travel USA program je J1 viza koja se izdaje na temelju valjane radne dozvole – DS2019. Budući da je postupak dovoljno stresan, uz tebe smo u svakom trenutku za pomoć i savjete:

  • pomažemo ti ispuniti potrebne obrasce i objasniti koji su dodatni dokumenti potrebni,
  • pomažemo ti pri prikupljanju kompletnog paketa Work and Travel Hrvatska dokumenata koji ti je potreban u veleposlanstvu, kao i pri zakazivanju razgovora za vizu,
  • kako bi se osjećao/la bolje, za tebe možemo napraviti i probni razgovor za vizu u uredu Work and Travel agencije IntegralEdu i uvijek smo tu kao sustav podrške! 

 

4. Mogu li na Work and Travel USA putovati s grupom prijatelja?


Da, ti i tvoji prijatelji možete putovati, živjeti i raditi zajedno, čak i ako ne studirate na istom sveučilištu. Postoji veliki izbor Work and Travel poslova koji zapošljavaju upravo grupe na različitim ili jednakim pozicijama.


5. Mogu li na Work and Travel USA putovati s partnerom/icom?


Da, svake godine deseci parova zajedno krenu u svoju američku avanturu, a velika je prednost što Work and Travel poslovi omogućuju parovima rad na istim pozicijama.


6. Mogu li sudjelovati na Work and Travel USA programu ako sam prva ili zadnja godina studija?


Da, jedini uvjet je studentski status, bez obzira jesi li student prve ili zadnje godine studija. 


7. Jesam li dio Work and Travel Hrvatska prijavnog procesa i mogu li putovati na Work and Travel USA ako sam student u inozemstvu?


Da, hrvatski državljani koji studiraju u inozemstvu imaju pravo sudjelovati u Work and Travel USA programu, samo što u tom slučaju postoji vjerojatnost da datumi početka i završetka programa nisu jednaki zato što su vezani za državu studiranja, a ne za državljanstvo. Također, cijeli se proces prijave obavlja online, stoga nije potrebno fizički dolaziti u ured Work and Travel USA agencije.


8. Što ako odustanem od odlaska na Work and Travel USA program?


Iskoristi WAT PROMO MONTH i budi bez brige! U prosincu ti darujemo 50% na Full Guarantee osiguranje – što znači da ćeš ga platiti samo 75 $!

Što je Full Guarantee osiguranje? Ova opcija omogućuje ti:
•       dodatnu sigurnost prije odlaska na Work and Travel USA,
•       povrat sredstava u slučaju osobnog razloga odustanka od programa,
•       povrat sredstava u slučaju odbijanja vize!

Vremena su nesigurna i vjerujemo da to utječe na tvoju odluku o odlasku. Američko veleposlanstvo optimistično je, ne postoji sumnja da se program neće održati, a razgovori za J-1 vize provodit će se neometano. Ako i dalje nisi siguran/na u svoju odluku, zbog opcije Full Guarantee osiguranja možeš se prestati brinuti jer omogućuje povrat sredstava u slučaju odustanka od programa. Sva uplaćena sredstva, osim depozita i cijene osiguranja, bit će ti vraćena bez obzira na razlog tvoga odustanka. 

Zanimaju te detaljnije informacije ili imaš još pitanja? Nazovi našu Teu, savjetnicu za Work and Travel USA i Internship programe u Work and Travel agenciji IntegralEdua i saznaj sve odgovore. Kontakt: t.ivanic@integraledu.hr / 091 468 3386
Požuri i prijavi se na Work and Travel USA program već danas jer promocija traje do 24. prosinca, a razgovori s poslodavcima već su započeli!

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka