Studij u Švedskoj – inovativna destinacija s besplatnim obrazovanjem!

22.11.2022

Skandinavska tradicija besplatnog obrazovanja, inovacija i praktičnosti u punoj je snazi u Švedskoj.


Skandinavske zemlje među studentima su, između ostaloga, poznate po vrhunskom obrazovanju, opremljenim sveučilištima, poticajnom okruženju i vrijednoj suradnji s profesorima za vrijeme studiranja. Uz to, studiranje u ovim zemljama besplatno je, a destinacija koja se sve više popularizira je svakako Švedska. Zašto upisati studij u Švedskoj?

Želiš znati više? Posjeti virtualni događaj Study in Sweden u utorak, 6. prosinca, od 15 do 17 sati i prikupi sve potrebne informacije. Prijavi se i sudjeluj besplatno.

Sveučilišta među najboljima na svijetu

Zbog svojih obrazovnih metoda stekla je zavidnu međunarodnu reputaciju, a čak 11 sveučilišta u Švedskoj nalazi se na ljestvici 500 najboljih sveučilišta na svijetu (Times World University Rankings 2023). Neka od njih su Karolinska Institute, Lund University, Uppsala University. 

Pažnja koju je prije privlačila Danska sada se svakako prebacuje upravo na Švedsku. Struktura obrazovanja je ista – studenti se potiču da svo teorijsko znanje primijene u praksi te samostalno barataju vještinama koje nauče na sveučilištu. Grupni projekti i timski rad nezaobilazan su dio učenja.

Ostvarivanje punog potencijala

Kvalitetno obrazovanje mora ostaviti prostora studentu da razvija sve svoje talente i potencijale. Švedska sveučilišta vode računa o tome da se studenti, primjerice, razvijaju kreativno, retorički, socijalno. Zašto je to važno? Razvijeno tržište rada nada se radnicima koji su stručni u svom području, ali i snalažljivi u svim ostalim sferama poslovanja.

Prijateljska atmosfera

Studenti razvijaju prijateljske odnose s ljudima iz cijelog svijeta, a među njima su i profesori. Ako se odlučite upisati studij u inozemstvu, nemojte se iznenaditi kada čujete neformalnu komunikaciju između profesora i studenata jer je to sasvim uobičajeno! Iako ćete se profesoru obraćati s “ti”, poštovat ćete ga zbog iznimnog truda koji ulaže u vaše obrazovanje.

Na ovaj način studentima se želi pokazati da su jednako važan element na predavanjima kao i profesori te da sve strukture hijerarhije jednako rade na vašem uspjehu.

Poznavanje švedskog je plus, ali ne uvjet

Multikulturalna atmosfera dovela je do preko 30 sveučilišta i 1000 studijskih programa koje možete odabrati ako odlučite studirati u Švedskoj. Nepoznavanje švedskog neće vas ograničiti ni u čemu, ali ćete ga imati priliku naučiti kroz razne događaje koje sveučilište organizira

Studentski život

Zasigurno jedan od najuzbuljivijih elemenata prilikom upisivanja studija u inozemstvu – koji dinamično počinje već prvi tjedan! Svaka akademska godina počinje orijentacijskim tjednom u kojem se, kroz razne aktivnosti, student povezuju i odabiru aktivnosti kojima se žele priključiti.

Poslovne prilike

Kao vođa u inovacijama i dom korporacijama kao što su Spotify, Skype, IKEA i Volvo, Švedska nudi suvremene nastavne metode u skladu s poslovnim razvojem. Mogućnosti stažiranja u međunarodnim tvrtkama potiču studente da razviju svoj potencijal i steknu znanja i vještine vrijedne za profesionalnu karijeru nakon studija.

Želite raditi u razvijenom i modernom okruženju? Švedska kao jedna od najrazvijenijih zemalja usmjerenih prema inovacijama, tehnološkom napretku i ekologiji nudi upravo to, a zbog svog kontinuiranog rasta uvijek je u potrazi za visokoobrazovanim radnicima. Stockholm broji više od 22 tisuće tehnoloških kompanija, a studenti STEM-a uvijek su dobrodošli.

Imaš pitanja? Rezerviraj termin za besplatne konzultacije s našim obrazovnim savjetnicima.

Ključne riječi:
studij u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka