Ljetni jezični kamp u trajanju od 2 ili 4 tjedna može biti jednak jednogodišnjem tečaju!

23.05.2022

Pogledaj 10 prednosti ljetnih jezičnih kampova za djecu i mlade.


Smatra se da će za dva do četiri tjedna učenja stranog jezika u ljetnom kampu djeca postići isti napredak koji bi ostvarila za godinu dana standarnog učenja stranih jezika u školama, prateći svoju svakodnevnu rutinu. To nam svake godine potvrđuju djeca i mladi koji sudjeluju na ljetnim kampovima u inozemstvu. 

No, ne radi se samo o tome koliko su djeca jezično ili akademski napredovala u jednom, dva, tri ili četiri tjedna ljetnih kampova u inozemstvu, već o cjelokupnom iskustvu – njihovom usavršavanju na osobnoj i društvenoj razini, učenju novih kultura, upoznavanju novih ljudi te stvaranju uspomena na jeziku koji uče!

Ljetni kampovi za djecu i mlade intenzivni su, ali osjećaj učenja potpuno je drugačiji zbog nove sredine i inovativnih metoda učenja zbog kojih se informacije i vrijednosti spontano asimiliraju.

Ovo je 10 najvećih prednosti ljetnih kampova za djecu i mlade:

1. Prijateljstva i društvene vještine razvijaju se zajedno s emocionalnom inteligencijom

Bez roditelja u blizini, djeca su u poziciji u kojoj moraju preuzeti "društveni rizik". Kulturno okruženje naučilo je roditelje da neprestano posreduju i budu pretjerano zaštitnički nastrojeni. Međutim, ljetni kampovi u inozemstvu dovode djecu u situaciju da se nose s vrlo različitim vrstama društvenih interakcija, pogotovo zato što su u jednom okruženi djecom iz cijelog svijeta, bez roditelja, te gotovo bez iznimke sklapaju prijateljstva koja će održavati tijekom godine. 

Jedan od najvažnijih prednosti ljetnih kampova za djecu je da djeca značajno razvijaju svoju emocionalnu inteligenciju koja uključuje prepoznavanje, razumijevanje i kontrolu emocija. Djeca uče raditi i igrati se zajedno, suosjećati i stvarati čvrste veze jedni s drugima. Navedeno je početna točka za mnoge druge stvari: razvijanje sposobnost istraživanja, neovisnosti, poboljšanje samopouzdanja i rad u timu samo su neke od njih.

2. Udaljavanje od tehnologije

Zabrinjavajuća je statistika o satima koje djeca provode ispred tableta, mobitela i televizora. Međutim, kada djeca ponovno otkriju svoje kreativne sposobnosti, kada su uključena u interakciju sa stvarnim ljudima i stvarnim iskustvima, svi se elektronički uređaji mogu isključiti. Sve to, naravno, vrijedi pod uvjetom da ljetni kamp nema dostupna računala i ne uključuje nastavu programiranja ili kodiranja.

3. Timski rad i vodstvo

Znati kako podijeliti zadatke s drugima u timu, otkriti svoje vještine i kreativnost za dobar timski rad, formirati vlastiti glas, ali ne sputavati druge glasove u grupi, ispuniti svoje obveze – to je ono što znači timski rad. Sve to djeca nauče tijekom ljetnih kampova jer si daju slobodu da pokušaju i pogriješe u opuštenoj atmosferi koja ih potiče da se uključe u timski rad bez srama. Neka od djece otkrivaju i postupno uče vještine vođenja učeći preuzimati inicijativu, razumjeti dinamiku grupe, donositi odluke unutar grupe i slično.

4. Istraživanje međunarodnog okruženja

S obzirom na globalni svijet u kojem živimo, naša djeca imaju priliku studirati, raditi ili živjeti u međunarodnom okruženju. Zahvaljujući činjenici da im ovo iskustvo omogućeno već od malih nogu, u nastavku svog obrazovnog i karijernog puta uvijek će se osjećati sigurno i spremno, bez obzira na kulturološke izazove s kojima se susreću.

5. Razvijanje samopouzdanja

Pri preuzimanju rizika i suočavanju s izazovima djeca mogu razviti neovisnost, fleksibilnost i samopouzdanje u sigurnom okruženju pod stalnim nadzorom. Ljetni kampovi ističu i cijene svaki pozitivan doprinos djeteta tijekom tečajeva jezika ili slobodnih aktivnosti, a svako dijete osjeća se cijenjeno zbog svog doprinosa. Naravno, kada dijete jednom doživi osjećaj uspjeha, potpuno će zaboraviti što znači sramežljivost, a u ljetnom kampu ovaj osjećaj dolazi puno prije nego u školama zbog izostanka elementa ocjene.

6. Podizanje razine ustrajnosti i fleksibilnosti

Ovisno o vrsti ljetnog kampa koju odabere, dijete će zasigurno razviti vještine koje će mu biti važne kasnije u životu, kao što su ustrajnost, kreativnost, odgovornost, hrabrost, ali i otvorenost za pronalaženje rješenja za razne izazove i izlazak iz svojih zona udobnosti.  Jednostavnim sudjelovanjem u produkciji mjuzikla ili kampiranjem u divljini sigurno će se pomaknuti, odnosno prevladati vlastite granice.

7. Nastavak obrazovanja tijekom ljeta

Bilo da se radi o tečaju stranog jezika, kazalištu, vizualnoj umjetnosti, robotici ili medicini (da spomenemo samo neka od područja koja djeca mogu birati u sklopu tečajeva stranih jezika u inozemstvu), ljetni kamp za djecu ima svoju edukativnu komponentu, ali i interaktivni i zabavan oblik u kojem se znanje vrlo lako stječe, a živčane sinapse se razvijaju spontano. A što je bolje nego naučiti nove stvari, igrati se na nov način, upoznati nove ljude i vidjeti nova mjesta?

8. Aktivna igra 

Djeca se razvijaju ne samo u natjecateljskim situacijama, gdje su jasno postavljeni ciljevi koje trebaju postići, već posebno u situacijama aktivne igre u kojoj postavljaju vlastite granice, u kojima sami određuju/definiraju svoje uloge, međusobno komuniciraju i koriste vlastitu maštu. Ljetni kampovi za djecu nude nevjerojatan izbor takvih aktivnosti.

9. Blizina prirode i povećanje ekološke svijesti

Dugotrajna odvojenost od tehnologije može potaknuti djecu da se približe prirodi s visokim postotkom znatiželje. Bez obzira na to uključuju li ljetni kampovi sportove na otvorenom, planinarenje ili učenje metoda preživljavanja, naglasak se uvijek stavlja na približavanje prirodi i tome kako se prema njoj trebaju ophoditi.

10. Oblikovanje budućnosti 

Sva iskustva stečena tijekom ljetnih kampova doprinose procesu odrastanja – stvaraju samostalne osobe s razvijenim, koherentnim i uhodanim osjećajem pripadnosti zajednici, s novim znanjem i vještinama te željom za postizanjem velikih ciljeva.

Prijave za ljetne jezične tečajeve ovoga ljeta približavaju se kraju, ali i dalje stigneš reagirati i osigurati mjesto na nekom od kampova koje možeš pogledati ovdje! Požuri i već ovoga ljeta doživi nevjerojatno iskustvo koje garantiraju ljetni jezični kampovi u inozemstvu. Javi nam se.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka