Drugačija karijera ili što ti studij u Nizozemskoj može ponuditi?

19.02.2020

Društvo se svakim danom sve više razvija, zbog čega je nastala potreba za novim industrijama, poslovima i karijerama.


Rečeno je da će u skoroj budućnosti izumrijeti sve veći broj tipičnih i konvencionalnih profesija, zato je bitno pažljivo birati svoju karijeru kako bi u budućnosti mogli napredovati bez straha o posustajanju.

Pripremili smo 6 drugačijih karijera koje odskaču od hrvatskog standarda i mogle bi te impresionirati. Za svaku od njih možeš pronaći i nizozemsko sveučilište koje nudi odgovarajući studij. Više informacija potraži u nastavku članka.

Analitičar poslovnog razvoja, menadžer za planiranje događaja, marketinški menadžer za društvene mreže

Studij: European Studies
Gdje studirati? Hague University of Applied Sciences

Od studentskih predmeta možeš birati želiš li se baviti privatnim ili javnim sektorom, međunarodnim odnosima, poslovima u području marketinga i komunikacija, politikom, komunikacijom i stranim jezicima. Za daljnji studij možeš odabrati područje prava, međunarodnog poslovanja, razvoja u industriji i još drugih područja.

Kreativni dizajner, medijski producent

Studij: Creative Business, Media Management
Gdje studirati? NHL Stenden University of Applied Sciences

Tijekom studija ćeš raditi iz pogleda raznih medijskih perspektivi, razvijati koncepte i sadržaj, proučavati produkciju i marketing. Studij je podijeljen u 3 teme, svaka se obrađuje na jednoj studijskoj godini. Točnije to su: Što? – upoznavanje raznih medijskih sektora s poslovnog aspekta; Kako? – taktička razina, kako kreirati proizvod i organizirati projektni proces te Zašto? – strategija za pristupanje problemima, proučavanje inovacija i komunikacija.

Savjetnik/menadžer za ljudske resurse u međunarodnoj organizaciji, projektni menadžer

Studij: Global Management of Social Issues
Gdje studirati? Tilburg University

Na ovom studiju, predmeti pokrivaju širok dio društvenih znanosti koje su potrebne za multidisciplinarni pristup i razumijevanje globalnih problema. Oni variraju od psihologije, projektnog menadžmenta do statistike i međunarodnog prava. Bavit ćeš se problemima kao što su klimatske promjene, korištenje (ne)obnovljivih izvora energije, siromaštvo i održivost.

(BSc) Inženjer mehatronike

Studij: Mechatronics
Gdje studirati? Fontys University of Applied Sciences

Za početak, što je mehatronika? Ona je kombinacija elektrotehnike, strojarstva i računarstva. U ovom području glavna tema je osmišljavanje rješenja za sigurniji i lakši način uporabe svakodnevnih a i ne tako svakodnevnih predmeta. Od dizajniranja i izrade robota, ovaj sveobuhvatni studij je savršen za one koji žele studirati kombinaciju različitih područja inženjerstva.

Sportski poduzetnik, sportski marketing menadžer, trener za razne fizičke aktivnosti

Studij: Sport Studies
Gdje studirati? Hanze University of Applied Sciences

Ako si strastven/a za sportom, te želiš imati karijeru u sportskoj industriji, ovakav tip studija će ti ponuditi sve - sport, zdravstvo i menadžment, povezani u jednu cjelinu. Nakon završetka studija postat ćeš sportski profesionalac/profesionalka.

Znanstvenik u odjelu za istraživanje i razvoj, kontrolor kvalitete

Studij: Molecular Life Sciences
Gdje studirati? Radboud University

Još jedan studij koji spaja nekoliko znanosti, u ovom slučaju to su kemija, biologija i medicinske znanosti. Najveći dio studija zauzima laboratorijski rad, gdje ćeš se baviti npr. Proučavanjem zdravih i zaraženih stanica. Razvijat ćeš temeljna znanja koja su potrebna za medicinski napredak.

Želiš znati više o procesu prijave i studentskom životu u Nizozemskoj? Dođi na prezentaciju idući četvrtak, 27.2. u 16 h.

Prezentacija se održava u IntegralEdu uredu, Pierottijeva 5. Sudjelovanje je besplatno, prijavi se ovdje.

#studijuinozemstvu #studijunizozemskoj #kakoodabratifaks #kakoodabratikarijeru #besplatnekonzultacije

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka