LINDAU

Lindau ima oko 25.000 stanovnika i jedan je od najsigurnijih gradova u Njemačkoj

LINDAU

LINDAU

Škola

Ova se škola nalazi u gradu Lindau na istočnoj obali Bodenskog jezera na tromeđi Njemačke, Austrije i Švicarske. Grad ima oko 25.000 stanovnika i jedan je od najsigurnijih gradova u Njemačkoj. Sama se škola nalazi na malom otoku u centru povijesne jezgre što ovaj jezični centar izdvaja od ostalih. Otok je mostom i nasipom spojen s ostatkom grada. Škola je moderno opremljena, a izrasla je iz obiteljske škole za učenje njemačkog jednog bračnog para koji je posjedovao i hostel u kojemu su smješteni polaznici. 

Smještaj

Polaznici su smješteni u rezidenciji škole koji se nalazi 15 min javnim prijevozom od škole. Ima tridesetak soba, od kojih su one dvokrevetne rezervirane za najstarije polaznike, a ostale sobe koje imaju 4, 5 ili 6 kreveta su za mlađe polaznike. Kupaonice su dijeljene. Prije rezerviranja ovog smještaja, prvo je potrebno provjeriti dostupnost za tražene datume jer se sobe vrlo brzo rasprodaju.
Polaznici mogu boraviti i kod obitelji domaćina koje su sve stanovnici Lindaua i žive na najviše pola sata javnim prijevozom od škole. U tom slučaju cijena pokaza za javni prijevoz je uključena u cijenu tečaja.

Sportske i zabavne aktivnosti

U fokusu ovog centra su vodeni sportovi, tako da polaznici imaju mogućnost ići na neke od ovih sportova u ponudi: padeling, banana skiing, plivanje, kanuiranje, surfanje, skijanje na vodi, i drugo. Organiziraju se i razne društvene aktivnosti poput lova na blago, roštilja, društvenih igara, bicikliranja, pješačenja, planinarenja, karaoka, talent showa, glow stick partyja, međunarodnih večeri…

Izleti

Učenici imaju dva poludnevna izleta tjedno i to uglavnom srijedom i četvrtom. Poludnevni izleti uključuju turu s vodičem po gradu Lindau, odlazak na plažu, a cjelodnevni izleti uključuju posjet Muzeju cepelina, gradu Friedrichshafenu, dvorcu Neuschweinstein i slapovima rijeke Rajne u Švicarskoj. Nedjeljom je slobodan dan kad polaznici mogu se družiti međusobno, dok polaznici koji su smješteni kod obitelji domaćina imaju host family day, tj. odlaze na izlet ili na neku aktivnosti sa svojom obitelji domaćinom.

GENERAL INFORMATION

Dob: 14 – 17 godina
Smještaj:  u rezidenciji škole ili kod obitelji domaćina
Putuje se:  nedjelja – subota
Nastava: 25 šk. sati tjedno
Trajanje:  2 – 10 tjedana
Održava se: od 25. lipnja do 5. kolovoza
Grupe: do 12 polaznika
Razina predznanja: od A1 do B2
   

 

TEČAJ

Tečaj je raspoređen u 25 školskih sati tjedno, tj. 5 školskih sati dnevno. Osim gramatike i klasične poduke stranih jezika, ovaj je centar poseban po tome što profesori s polaznicima odlaze u trgovine, na tržnicu ili u kafić tijekom sata kako bi mogli pomoći učenicima da ostvare svakodnevnu komunikaciju sa stanovništvom. Ponekad se nastava održava u popodnevnim satima, a to zavisi o izvannastavnim aktivnostima. 

CIJENA UKLJUČUJE

  • Smještaj u hostelu ili kod obitelji domaćina
  • Puni pansion
  • 25 šk. sati tjedno njemačkog jezika
  • Zabavne i sportske aktivnosti
  • 2 poludnevna i 1 cjelodnevni izlet tjedno
  • Stalni nadzor polaznika
  • 24-satni telefon za hitne slučajeve
  • Prijevoz od/do zračne luke München ili Zürich
     

CIJENA

Dvotjedni tečaj, 25 šk. sati, smještaj u rezidenciji, puni pansion, aktivnosti: 1920 € (14466,24 kn)

Dvotjedni tečaj, 25 šk. sati, smještaj kod obitelji domaćina, puni pansion, aktivnosti: 1980 € (14918,31 kn)

 

Transferi: 
Friedrichshafen i Memmingen povratni transfer: cijena na upit
Zurich transfer vlakom (jedan transfer za sve polaznike, moguće duže čekanje): 200 €

LINDAU

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom.

 

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka