MEDICINA

Put do Hipokratove zakletve

Medicina je znanost za dijagnosticiranje, liječenje i prevenciju bolesti, kao i glavno akademsko područje u specijaliziranim obrazovnim ustanovama, nakon čijeg se završetka stječe medicinska kvalifikacija. Područje je iznimno izazovno za proučavanje i prakticiranje, no većina ostvarenih liječnika smatra kako je to zaslužena cijena za veliko zadovoljstvo i ponos ispunjavanja društvene dužnosti, uspješno liječenje pacijenata, otkriće novih dijagnostičkih metoda i terapije liječenja. Sve vezano uz studij medicine - od uvjeta za prijam do stupnja završetka i obavljanja struke, podliježe strogim državnim propisima bez obzira na određenu obrazovnu destinaciju. Ovisno o zemlji i odabranoj specijalnosti, studij medicine traje od 5 do 10 godina i mora uključivati ​​praksu.

Kako izgleda studij medicine?

Temelj različitih medicinskih specijalnosti, njih preko 60, su predmeti poput anatomije, fiziologije, toksikologije, neurologije, biofizike, medicinske biokemije, zarazne bolesti, i farmacija. Stomatolozi, naravno, također ne propuštaju te predmete, koji postavljaju temelje medicinskog obrazovanja. Farmacija pak osim ovih osnovnih disciplina uključuje i niz specijaliziranih farmaceutskih programa, poput tehnoloških procesa i proizvodnje određenog medicinskog proizvoda.

Što možeš s diplomom?

Magistri medicinske specijalnosti, ovisno o stručnoj spremi i stečenoj kvalifikaciji, mogu raditi kao: liječnik, stomatolog, ljekarnik ili pomoćnik ljekarnika, medicinska sestra, opstetričar, medicinski asistent ili assistant u RTG laboratoriju, rehabilitator, sanitarni inspektor, specijalist kliničkih istraživanja i druga zanimanja. Mogućnosti su različite, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) predviđa povećanu potražnju za liječnicima i medicinskim stručnjacima na globalnoj razini u narednim godinama.

SMJEROVI

Studiji u području medicine

  • Medicine - dozens of specializations with predominantly surgical or therapeutic focus
  • Pharmacy
  • Veterinary
  • Genetics
     
  • Pharmacology
  • Dental medicine
  • Physiotherapy
  • Biomedical sciences
ZEMLJE U KOJIMA SE MOŽE STUDIRATI MEDICINA

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka