Ti si kreativan. Zaljubljen u umjetnost i dizajn. Voliš stvarati prekrasna majstorska djela. Ples, pjevanje i gluma su tvoj život. Pretvori svoju umjetničku strast i talent u uspješnu karijeru. Ako voliš stvarati, studij umjetnosti i dizajna je pravi studij za tebe!

 

Diploma studija umjetnosti i dizajna uključuje stvaranje izražajnih umjetničkih djela i implementiranje dizajna koji mijenja industriju. Na studijima dizajna i umjetnosti naučit ćeš razmišljati izvan okvira, što će ti pomoći u izradi portfelja kao i u potrazi za poslom. Kreativci se mogu naći na najnevjerojatnijim mjestima - od festivala, izložbi do ekskluzivnih događaja.

Pridruži se virtualnom događaju Study Art and Design i upoznaj neke od najpopularnijih sveučilišta koji nude  studije vezane za umjetnost i dizajn.

Study Art and Design in Italy


NABA Nuova Accademia di Belle Arti Milano

Lokacije: Milan i Rim

Studiji: 

Design

Creative Technologies

Fashion Design

Graphic Design & Art Direction

Media Design & Multimedia Arts

Painting & Visual Arts

Set Design


Istituto Marangoni

Lokacije: Milano, Firenca, Paris i London 

Studiji:

Fashion Design

Fashion Styling

Fashion Business

Multimedia Art

Art Curating & Business

Interior Design

Product design

Visual Design

Study Art and Design in UK

Bucks New University

Lokacija: Buckinghamshire

Studiji:

Acting (Film TV and Stage)

Animation

Audio and Music Production

Graphic design

Illustration

York St. John University - School of Arts​

Lokacija: York

Studiji:

Acting

Animation

Drama and Dance

Digital Music

Fine art

Furniture design

Graphic design

Illustration

Interior Design

Music production

Photography

59521143_10162018632230422_7639782771224

Cambridge School of Visual & Performing Arts  

Lokacija: Cambridge

Studiji:

Fashion

Graphics & Illustration

Fashion Branding and Creative Communication

Drama and Dance

Music and Performng Arts

balazs-ketyi-LPWl2pEVGKc-unsplash.jpg

Raspored događaja

15:00 – Study Art and Design in Italy – NABA Nuova Accademia di Belle Arti Milano (Milan and Rome) - World-renowned academy for fashion, design and visual communications in Italy

15:30 – Study Art and Design in Europe – Istituto Marangoni - global network of prestigiously located, multicultural schools for fashion and design in Milano, Firenze, Paris, London

16:00 - Study Art and Design in the UK - Cambridge School of Visual & Performing Arts  

16:30 - How to create your portfolio: top tips from York St John University - York St. John - School of Arts

17:00 - Career-focused Art and Design courses at Bucks - Bucks New University

5 razloga zašto upisati studij dizajna i umjetnosti

1. Više vrsta studijskih tema

Studij dizajna i umjetnosti je zabavan studij jer ovdje možeš proučavati različite teme, uključujući kazalište, povijest, modu i skulpturu. Studenti uživaju u velikom izboru tema, zbog čega su angažirani tijekom studija, a paralelnorazvijaju kreativne vještine.

2. Uspon tehnologije

Područje kreativne umjetnosti i dizajna ukomponira se u nove tehnologije poput umjetne inteligencije, 3D ispisa i robotike. Postoji niz studija na kojima se studenti mogu specijalizirati za određena područja, gdje mogu raditi s najnovijom tehnologijom za razvoj video igara, aplikacija, web stranica i drugih digitalnih proizvoda.

3. Različit raspon predmeta

Studenti na studijima kreativne umjetnosti i dizajna uče kroz širok raspon različitih kolegija jer studiji pokrivaju široko područje znanja. Bez obzira na tvoju specijalizaciju, možeš pohađati kolegije umjetnosti, povijesti, modnog dizajna, fotografije i još mnogo toga. Ova raznolikost kolegija čini te otvorenijom osobom i drži te angažiranim, omogućujući ti upijanje više informacija.

4. Prenosive vještine

Možda karijeru u kreativnom sektoru ne povezuješ s visoko plaćenim poslom, međutim, vještine koje naučiš tijekom ovakvog studija pomoći će ti u mnogim profesionalnim ulogama. Naučit ćeš kako razmišljati kreativno i samostalno, vježbati svoje sposobnosti rješavanja problema i fino unaprijediti vještine kao što su koordinacija očiju i komunikacija.

5. Mogućnosti zapošljavanja

Internet je stvorio eksploziju mogućnosti za digitalne dizajnere i multimedijske umjetnike. Svijet je ispunjen računalima, pametnim telefonima, tabletima i drugim prijenosnim elektroničkim uređajima. Gotovo sve tvrtke imaju internetsku prisutnost, a online oglašavanje se povećava iz dana u dan. Dugo smo povezani s internetom, tražimo informacije, družimo se, igramo se, kupujemo, gledamo videozapise i bavimo se drugim oblicima internetske zabave. Potražnja za web dizajnerima, dizajnerima aplikacija, dizajnerima softvera, grafičkim dizajnerima, digitalnim ilustratorima, multimedijalnim umjetnicima, video producentima, internetskim izdavačima, umjetnicima animacije, dizajnerom igara i mnogim drugim digitalnim karijerama bilježi rast bez presedana.

Još jedan dodatni plus: Umjetnost vas čini sretnim

Srednjoškolski umjetnički programi započinju promatranjem stvarnog svijeta: bilježenjem, analizom i stvaranjem vizualnog odgovora na okolinu. Umjetnost tjera učenike da iznova gledaju na stvari - čak i na svakodnevne uobičajene aspekte svijeta. Umjetnost ispunjava dušu.

Je li teško pronaći posao s diplomom dizajna i umjetnosti? Koji poslovi su dostupni na tržištu rada?

Studenti su često zbunjeni oko odabira studija dizajna i umjetnosti jer nisu sigurnu kakvu budućnost im donosi diploma studija dizajna i umjetnosti. Studenti koji diplomiraju studij dizajna i umjetnosti imaju diplomu koja  daje solidarno znanje, povećane vještine i vrijedno iskustvo. S obzirom na to da je područje umjetnosti i dizajna dosta kreativno i široko, ovo su samo neki od najbolje plaćenih poslova u tom području:

Art Director
Art Agent/Business Manager
Art Professor
Commercial Artist

Animator
Interior Designer
Graphic Designer

Fashion designer
Art Gallery Dealer
Advertising Designer
Freelance Writer