Iskusi pravi studentski život odabirom York St John University!

07.05.2020

Bogati studentski život, odlični studijski programi koji će te pripremiti za tvoju buduću karijeru i posvećenost svakom od studenata, ukratko – York St John University!


U suradnji s našim partnerskim sveučilištem iz Velike Britanije pripremili smo webinar 21. svibnja u 18 sati posvećen isključivo hrvatskim učenicima! Više o ovom zanimljivom sveučilištu pročitaj u nastavku članka.

York St John University postoji još od 1840. godine, kroz godine se spojilo nekoliko koledža što je rezultiralo nastankom sveučilišta kakvim ga poznajemo danas. Ponosi se individualnim pristupom studentima i podrškom koju pružaju kroz svaki korak od same prijave do studiranja i perioda nakon diplomiranja, što je omogućilo da 97% njihovih studenata radi ili je nastavilo studij u periodu od 6 mjeseci od diplome. I znaš što još? Svi studenti prve godine preddiplomskog studija imaju osiguran smještaj na sveučilištu!

York – pravi multikulturni grad za studij u inozemstvu

Grad York nalazi se na sjeveru Engleske i postoji još iz doba kad su tim podnebljem vladali Rimljani, zbog čega je stari grad u potpunosti ograđen zidinama. Dom je za preko 25 000 studenata i udaljen je samo 2 sata vožnje od britanske metropole. U gradu je organizirano toliko zabavnih aktivnosti i manifestacija da svaki mjesec u godini postoji neki festival koji će te privući. Zbog brojnih priča mještana tijekom stoljetne povijesti, York je poznat kao ukleti grad. Zato nemoj se začuditi ako primijetiš kakvog duha dok ispijaš pivo u pubu ili ako vidiš duha rimskog vojnika kako luta starim zidinama, to je sve dio šarma ovoga grada. :)

Svoje slobodno vrijeme možeš provesti u brojnim kafićima, pubovima, restoranima, noćnim klubovima, kazališnim predstavama, galerijama i sportskim aktivnostima. Uz to, grad York je proglašen najboljim gradom na sjeveru Engleske za život prema novinama Sunday Times.

York St John University – fokus na studijske programe

Uzimajući u obzir najpopularnije studijske programe među hrvatskim maturantima i ponudu sveučilišta York St John, pripremili smo kratki popis onih na koje ćemo se fokusirati tijekom webinara. A to su redom:

Psihologija

Ovaj studij na sveučilištu York St John ti pruža znanstveno razumijevanje psiholoških procesa poput pamćenja, učenja, motivacije, osobnosti, emocija, razvojne psihologije i društvenih odnosa, čime ćeš dobiti i uvid u kliničku psihologiju. Uz stručno sveučilišno osoblje, provodit ćeš vrijeme i u laboratorijima isključivo posvećenima psihološkim istraživanjima, radeći s visoko specijaliziranom opremom, uključujući npr. uređaje za praćenje očiju i tehnologiju virtualne stvarnosti, psihometrijsku biblioteku za testiranje i fiziološke sustave za mjerenje kao što je EEG. Specijalizacije koje možeš odabrati su Psychology with Counselling BSc (Hons) i Psychology with Child Development BSc (Hons).

Business

Student na ovom studijskom programu dobiva posebnu posvećenost jedan na jedan s vlastitim mentorom što ti omogućuje postizanje vlastitog potencijala, posebice na seminarima u manjim grupama od 20 do 25 studenata.

Studijski program je digitalno opremljen sa stručnjacima koji će ti pomoći naučiti kako koristiti analizu podataka i blockchain tehnologiju te tako „opremiti“ tvoje internacionalno poslovno znanje.

Osim toga, susrest ćeš se s izazovima kako primijeniti znanje u radu s industrijskim partnerima sveučilišta poput kompanija Nestlé, John Lewis, Mini i Hiscox. Tamo ćeš stvarati održiva i inovativna poslovna rješenja kao savjetnik za lokalne, regionalne i nacionalne urede. Ovaj studijski program razvija opće menadžerske vještine i upoznaje te s važnim temama poput međunarodnih financija i trgovine te priprema za rad u globalnom kontekstu s međunarodnim kompanijama. Ako te fascinira rad u međunarodnom poslovanju, ovaj studij je savršeni prvi korak prema karijeri u tom području.

Computer Science

Studijski program je namijenjen razvijanju tehničkih, profesionalnih i poduzetničkih vještina kako bi se po završetku diplome znao nositi s poslovnim i organizacijskim potrebama. Fokus je na zapošljivosti unutar studijskog programa kombiniranoj s ključnim programerskim vještinama, razvojem baze podataka kao i više napredne opcije poput umjetne inteligencije i cyber osiguranja.

Studijski program komplimentira ključne vještine i znanje s temeljnim istraživanjem utjecaja računalne znanosti na društvo kroz diskurse povezanim s etikom, ljudskom interakcijom s računalima i kibernetikom. Samo neke od tema koje ćeš obraditi su App Development, Network Systems, Databases, iOS Game Development, Advanced Web Development i ostalo.

Media Production

Sveučilište ima partnerstvo s Aesthetica Short Film Festivalom i agencijom Screen Yorkshire gdje ćeš razvijati svoje vještine u britanskoj nacionalnoj i međunarodnoj medijskoj industriji. Studenti učestalo rade na stvarnim projektima poput snimanja humanitarnih manifestacija npr. „Red Nose Day“, izvještavanju s događaja Fashion City York i držanja prezentacija s novim idejama za digitalne medijske agencije. Zgrade su vrhunski opremljene s dva „black box“ studija, dva TV studija s više kamera, radijskim studijom i 0-24 pristupom specijaliziranom odjelu za uređivanje s Avid i Adobe Creative Suite softverima. Odabrani studenti dobivaju pozivnicu za sudjelovanje na godišnjem natjecanju NBC Universal studija u Londonu. Čak 100% studenata s ovog studijskog programa se zaposlilo ili nastavilo studij unutar 6 mjeseci od diplome! Zvuči ti primamljivo? Želiš saznati još više? Prijavi se za webinar 21. svibnja u 18 sati ovdje, a za besplatne konzultacije o studiju u inozemstvu javi nam se na info@integraledu.hr.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka