Studij u Velikoj Britaniji - najnovije informacije o stipendijama i školarinama

Virtualni sajam Study in UK - tvoja prilika za razgovor s predstavnicima britanskih sveučilišta i privatnih škola te IntegralEdu obrazovnim savjetnicima kako bi doznao što znači obrazovanje u Velikoj Britaniji, kakva je ponuda stipendija i drugih načina financijske pomoći.Za buduće EU studente koji se prijavljuju na studij u akademskoj godini 2021./2022., britanska sveučilišta su pripremila niz financijskih mogućnosti kako bi podržali i potaknuli učenike i studente u ostvarivanju svojih snova.


Mnoge stipendije će biti dodijeljene s automatskim smanjenjem školarine, što znači da će iznos školarine biti izjednačen s iznosom školarine za UK studenate. Popust će se primjenjivati tijekom čitavog studija. Ostale stipendije će automatski biti dodijeljene tijekom prijave te će iznositi između 7 000 i 11 800 britanskih funti, ovisno o odabranom studijskom programu.


Također, dostupne su i stipendije koje se dodjeljuju na temelju izvrsnosti u obliku smanjenja školarine do 30%. Standardna cijena studijskog programa može doseći i iznos od 9 100 britanskih funti, odnosno manje od standardnog iznosa od 9 250 funti.


Jedno britansko sveučilište je najavilo da će svi EU studenti preddiplomskog studija koji se prijave za studij s početkom u rujnu 2021. primiti 5 000 funti stipendije tijekom cijelog trajanja studija, a studenti diplomskog studija će primiti čak 6 000 funti stipendije za jednogodišnje diplomske studije.
Ako si zainteresiran za savjetovanje o studiju u inozemstvu, IntegralEdu te poziva na virtualni sajam Study in UK gdje ćeš pronaći sve odgovore na pitanja vezana uz stipendije, mogućnosti studija i studijskim programima.


Očekujemo te idući četvrtak 26.11. na virtualnom sajmu Study in UK! Prijavi se ovdje.