Stipendije za privatne srednje škole u inozemstvu

23.09.2020

U nastavku možete pronaći nekoliko stipendija koje nude naše partnerske privatne srednje škole.


Većina privatnih srednjih škola nudi stipendije učenicima s posebnim vještinama. Stipendije najčešće pokrivaju dio školarine. Najčešće vrste stipendija s kojim se susrećemo su: akademske, sportske, glazbene ili umjetničke (bilo da govorimo o likovnoj umjetnosti, izvedbenim umjetnostima itd.) i dodjeljuju se učenicima koji pokazuju izvanredne rezultate u jednom od ovih područja.

Ako želite upisati srednju školu u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj ili SAD-u, počevši od rujna 2020. godine, sada imate priliku prijaviti se na natječaje za stipendije!

Da biste imali pravo na stipendiju, potrebno je biti učenik s vrlo dobrim školskim rezultatima, imati visoku razinu znanja jezika na kojem ćete učiti i biti spreman za odlazak od kuće. Polaznicima koji se žele prijaviti za stipendije preporučujemo da imaju prijepis ocjena iz zadnje tri godine obrazovanja, u originalu i prevedeno na engleski jezik od strane ovlaštenog sudskog tumača.

U nastavku možete pronaći nekoliko stipendija koje nude naše partnerske privatne srednje škole.

1. ACS Cobham International School, Ujedinjeno Kraljevstvo

ACS Cobham International School jedna je od rijetkih srednjih škola koja nudi International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) i američku srednjoškolsku diplomu (uključujući Advanced Placement - AP). Smještena u okrugu Surrey, na kampusu od 128 hektara, samo 30 minuta od Londona, škola je "dom daleko od kuće" za 110 djece, dječaka i djevojčica, u dobi od 12 do 18 godina.

ACS Cobham International School nudi stipendije za izvrsnost učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na određenim poljima, poput akademskog uspjeha, sporta, glazbe ili bilo kojeg drugog područja.
Vrijednost stipendije doseže 20% iznosa školarine, za cjelokupno trajanje školovanja na ACS-u.

2. Oakham School, Ujedinjeno Kraljevstvo

Oakham je osnovan 1584. godine i poznat je po svojoj dugoj tradiciji i visokim standardima u svim aspektima školskog života - unutar i izvan učionice. Jedna je od glavnih IB škola u Velikoj Britaniji, koja također nudi tradicionalni britanski program za zadnja dva razreda srednje škole.

Oakham je inovativna srednja škola s fleksibilnim pristupom u kojoj se stvaraju izvrsni uvjeti za multilateralni intelektualni i duhovni razvoj svakog učenika, formiranje liderskih kvaliteta i vještina timskog rada.

Vrste stipendija koje dodjeljuje škola Oakham:

  • Akademski
  • Svestrani
  • Umjetnost
  • Dizajn i tehnologija
  • Drama
  • Glazba
  • Sport

Učenici se mogu prijaviti za najviše dvije vrste stipendija.
Vrijednost akademske stipendije povećava se do 20% i do 10% za ostale vrste stipendija.

3. Cardiff Sixth Form College, Ujedinjeno Kraljevstvo

Cardiff Sixth Form College (CSFC) nalazi se u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Srednja škola ima izvrsnu akademsku reputaciju, a 100% maturanata primljeno je na prestižna sveučilišta Russell Grupe uključujući Oxbridge. Godinama je na vrhu britanske akademske ljestvice po rezultatima dobivenim na završnim ispitima srednje škole. Dodatni programi i profesionalno iskustvo stečeno praksom preduvjet su za informirani odabir zanimanja i uspješnu karijeru. Nastava u malim razredima, individualni pristup i brojne izvannastavne aktivnosti jamstvo su roditeljima u smislu ulaganja. U procesu učenja učenici se savjetuju kako učinkovito iskoristiti vrijeme pripreme.

Iznos stipendije: do 50% školarine za međunarodne učenike

4. Berlin Brandenburg International School, Njemačka

Osnovana 1990. godine, Berlin Brandenburg International School međunarodna je škola koja podučava 700 učenika iz preko 60 zemalja i nudi prestižni International Baccalaureate (IB) program. BBIS ima preko 25 godina iskustva u IB-u i najstarija je IB škola na području Berlina. BBIS je jedna od rijetkih škola na svijetu koju je International Baccalaureate Organization (IBO) ovlastio da nudi sva četiri IB programa koji pokrivaju dob od 3 do 19 godina (Primary Years Programme, Middle Years Programme, Diploma Programme i Career-related Programme). Škola se nalazi u gradu Kleinmachnow u pokrajini Brandenburg, na maloj udaljenosti od Potsdama i predgrađa jugozapadnog Berlina.

5. D'Overbroeck's College, Oxford, UK

Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju i pogodna je za neovisne, visoko motivirane i ambiciozne učenike s ciljem upisa prestižnih sveučilišta kao što su Oxford i Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds itd. Akademska razina nastave, opuštena prijateljska atmosfera, odnosi učenika i profesora temeljeni na povjerenju i aktivno sudjelovanje učenika u procesu učenja temelj su dobrih rezultata na ispitima. D'Overbroeck's College nudi nagradu za veleposlanika prijateljstva učenicima koji su primljeni u IGCSE program i žele igrati aktivnu ulogu u školskom životu.

Iznos stipendije:
• Pre-IGCSE / IGCSE (nagrada veleposlanika prijateljstva): do 6000 £ od iznosa školarine
• Zadnja dva razreda srednje škole: najviše 25% iznosa školarine

6. Earlscliffe College

Earlscliffe je mala srednja škola smještena u Folkestoneu, gdje će svaki učenik dobiti odgovarajuću podršku i podršku za skladan razvoj.

Škola nudi najbolje ono najbolje od britanskog obrazovnog sustava. Program A-Level, takozvani "zlatni standard obrazovanja", učenicima nudi najbolje akademsko obrazovanje za upis najkonkurentnijih sveučilišta.

Maksimalna vrijednost stipendije: 50% troškova školarine, smještaja i obroka.

7. Oxford International College

Oxford International College najbolja je škola za zadnja dva razreda srednje škole u Velikoj Britaniji. U 2019. godini, kao i u 2020. godini, učenici su postigli rekordne rezultate na završnim ispitima, preko 90% ocjena koje su učenici stekli su A * -A.

Učenici imaju priliku obrazovati se u okruženju koje podržava njihov osobni i akademski razvoj, istovremeno uživajući u kulturnom životu ovog grada-muzeja.

Iznos stipendije:

  • Stipendija pokriva do 50% školarine


8. Oxford Sixth Form College, Ujedinjeno Kraljevstvo

Oxford Sixth Form College privatna je srednja škola koji pokriva sva 4 razreda srednje škole i BTEC obrazovne programe. Tijekom godina stvorila je izvrsnu reputaciju zbog dobre pripreme za državne ispite, a metode poučavanja slične su onima na sveučilištima u Cambridgeu ili Oxfordu. Škola se nalazi u sveučilišnom epicentru Oxforda, u ulici King Edward.

Iznos stipendije:

  • GCSE, A-Levels, BTEC: Stipendija pokriva do 40% školarine
  • International Foundation Year: stipendija pokriva do 20% školarine
  • Principal's Award: stipendija pokriva do 15% školarine


9. Abbey DLD Group of Colleges

Abbey DLD Abbey DLD Group sastoji se od tri ugledne privatne srednje škole u Cambridgeu, Londonu i Manchesteru, koji nude visokokvalitetno obrazovanje kako bi olakšali upis u najtraženije specijalizacije najviših britanskih sveučilišta.

Sve škole imaju zajednički pristup i primjenjuju ista načela osposobljavanja kako bi postigli glavni cilj, odnosno odabir najprikladnijeg studijskog programa za izvrsne akademske rezultate.

Iznos stipendija:
Abbey DLD nudi stipendije koje smanjuju školarinu do 40%. Maksimalna vrijednost stipendije dodijelit će se kandidatima s iznimnim rezultatima u prethodnoj školi i na prijemnim testovima Abbey DLD.
Dostupno je i nekoliko stipendija koje pokrivaju 20% školarine.

10. Warminster School

Smještena u Wiltshireu, u ruralnom ozračju Warminstera, Warminster School udaljena je dva sata od Londona, brzo prometno povezana s Bathom, Bristolom i Salisburyjem. Škola je prekrasna, ali naglasak nije na ljepoti zgrada, već na izgradnji dobro povezane zajednice, u prijateljskoj atmosferi. Učenici ove škole uspijevaju, uz akademski razvoj, zadržati znatiželju i intelektualnu svježinu. Stipendije se dodjeljuju za upis u 7., razred osnovne škole, 1. i 4. razreda srednje škole.

Iznos stipendija: varira između 5-10% školarine, ovisno o učinku i vrsti ponuđene stipendije.
Stipendije se nude za izvanredna postignuća u jednom od sljedećih područja:

  • Akademski
  • Glazba
  • Sportski
  • STEM
  • Umjetnost
  • Kazalište
     

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka