MBA – najtraženija svjetska diploma poslovnog upravljanja

U današnjem društvu postoji veliki izbor karijera za koje se pojedinac može odlučiti, kao i obrazovanih ljudi koji u tim područjima svojim znanjem konkuriraju. S obzirom na to, odabir poslijediplomskog studija u inozemstvu veliki je izazov, ali i investicija koja se itekako može isplatiti i usmjeriti vašu karijeru u željenom smjeru.Ako imate jasnu viziju karijere koju želite ostvariti i vještina koje su vam za to potrebne – MBA studij savršen je izbor za vas. MBA diploma pružit će vam potrebno znanje, vještine i etičke okvire potrebne da se integrirate u poslovnu zajednicu, da unaprijedite ili pokrenete vlastiti posao, dođete na željenu poziciju unutar firme ili s lakoćom ostvarujete dugoročne i kratkoročne ciljeve.Što je MBA studij zapravo?


MBA ili Master in Business Administration međunarodno je priznat stručni poslijediplomski studij namijenjen razvoju vještina potrebnih za karijeru u ekonomiji, poslovanju i upravljanju. Ova diploma smatra se ključnom za sve one čiji karijerni ciljevi uključuju najviše rukovodeće položaje zato što uključuje obrazovanje o svim glavnim aspektima upravljanja te primjene poslovnih i liderskih principa. Primjerice, MBA studij usmjeren je na računovodstvo, financije, marketing, ljudske resurse, opće upravljanje, operacije, strategije vođenja, liderstvo, pregovaranje te obuhvaća i izborne predmete koji studentima daju priliku da stečeno znanje primijene u područjima relevantnim za njihove osobne ciljeve i ambicije.Specijalizirani MBA studiji za nadogradnju znanja


Posljednjih godina izrazito su popularni i specijalizirani MBA studiji. Za razliku od općih MBA studija, oni nude posebna znanja u jednom konkretnom području, omogućujući studentima da prodube svoju stručnost i nadograde postojeće znanje i vještine u određenom poslovnom području ili grani znanosti. Specijalizirani MBA studiji usmjereni su na područja kao što su nekretnine, marketing, upravljanje lancem opskrbe, zdravstvo, upravljanje investicijama i slično. Ovakvi studiji stvaraju stručnjake s kompetencijama, znanjem i vještinama po mjeri konkretne industrije.


Budući da MBA diplome nude put do veće plaće, bolje poslovne prilike i prostor za usavršavanje u željenom području, apsolutno vrijedi uložiti vrijeme, novac i trud u njihovo stjecanje. Također, kroz ove studije naglasak se stavlja na razvoj mekih vještina, međuljudskih, komunikacijskih i prezentacijskih, što je ključno za razvoj kvalitetnog direktora i vođe. MBA studiji u inozemstvu posebno su korisni zato što, osim vrhunskog obrazovanja, nude prilike za umrežavanje i stvaranje poznanstava koja mogu pozitivno utjecati na profesionalni razvoj i poslovanje pojedinca.


Za više informacija o MBA studijima prijavite se na naš online događaj 28.04. na kojemu će biti predstavljeni studiji jedne od najboljih svjetskih poslovnih škola HULT Business School. Više informacija potražite na linku.

Za sva dodatna pitanja o poslijediplomskih studijima u inozemstvu kontaktirajte nas na info@integraledu.hr.