Ljetni jezični tečajevi u inozemstvu održat će se uz minimalna ograničenja

18.06.2021

Ljetni jezični tečajevi odlična su prilika za povratak na interaktivno učenje uživo.


Trenutna pandemija u velikoj je mjeri utjecala na način na koji ljudi uče, rade i žive. Nedostatkom socijalnog kontakta mnogi su učenici izgubili osjećaj pripadnosti školskoj zajednici te motivaciju za učenje. Ljetni jezični tečajevi odlična su prilika za povratak na interaktivno učenje uživo.

Jezik se najbolje i najlakše uči u izvornom govornom području te u svakodnevnoj komunikaciji. Napredak koji djeca postignu u 2 do 4 tjedna provedena u ljetnom jezičnom kampu učeći strani jezik, jednak je onom napretku koji postignu u godinu dana učeći strani jezik u osnovnoj ili srednjoj školi. Uz usavršavanje jezika, u ovim će kampovima upoznati djecu iz različitih kultura, sudjelovati u sportskim i umjetničkim aktivnostima, uživati u svojim hobijima, ali i iskusiti samostalnost i odgovornost.

Neke od najpopularnijih destinacija za ljetne jezične tečajeve su Velika Britanija, Austrija, Malta i Švicarska. Unatoč svim nesigurnostima oko održavanja ljetnih tečajeva jezika uzrokovanih virusom COVID-19, u navedenim državama epidemiološke mjere smanjuju se te će se ljetni jezični tečajevi održati uz propisane mjere opreza.

Velika Britanija

U Velikoj Britaniji za međunarodna putovanja na snazi je takozvani „sustav semafora“ koji kategorizira države, s obzirom na situaciju s pandemijom i procijepljenost stanovništva, na zelene (green), žute (amber) i crvene (red). Republika Hrvatska na žutoj je listi te su s obzirom na to uvjeti za odlazak u UK sljedeći:

  • testiranje 72 sata prije putovanja

  • desetodnevna samoizolacija na adresi boravka u UK-u

  • posjedovanje tzv. travel test packagea dodatno testiranje drugi i osmi dan samoizolacije; moguć je i hibridni model karantene u kojemu se samoizolacija prekida nakon petog dana uzimanjem posebnog dodatnog testa, pri čemu je i dalje nužno obaviti testiranje osmog dana

  • ispunjen passenger locator form u kojem se navode detalji o adresi na kojoj će se provesti desetodnevna samoizolacija, kao i reference number za kupljeni travel test package.

Mjere se odnose na sve putnike, uključujući cijepljene te one koji su preboljeli virus i imaju antitijela.

Trenutno, svi polaznici iz zemalja na žutoj listi britanskog „sustava semafora“ za međunarodna putovanja, uključujući Hrvatsku, obvezani su odraditi hibridni model karantene. Iako je tako, neće izgubiti ni jedan dan akademskog programa. Prvih pet dana proveli bi zajedno s ostalim polaznicima iz zemalja na žutoj listi te bi sudjelovali u ljetnoj školi na otvorenom. Od šestoga dana pridružili bi se ostalim polaznicima s kojima bi sudjelovali u zajedničkim aktivnostima i išli na izlete.

Jezični tečaj u Velikoj Britaniji:

Academic Summer Sidcot, 7-17 godina
Cijena: 22,510 kn

 

Austrija

Osobe koje su cijepljene ili su preboljele virus COVID-19, mogu ući u Austriju bez odrađivanja karantene, uz ove uvjete:

  • potvrde o cijepljenju ili izliječenoj bolesti moraju biti na njemačkom ili engleskom jeziku

  • kod osoba koje su cijepljene, od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva moraju proći najmanje 22 dana do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci

  • ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze

  • osobe koje su preboljele virus dužne su dostaviti potreban dokaz o preboljenju u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela koji ne smije biti stariji od 3 mjeseca.

Za ostale putnike vrijedi obveza karantene koja se može prekinuti negativnim testom 5. dan nakon ulaska u Austriju. Za ulazak Austriju potreban je PCR test koji nije stariji od 72 sata ili antigenski brzi test ne stariji od 48 sati.

Ako se prilikom ulaska u državu ne može predočiti test, potrebno je testirati se u Austriji u roku od 24 sata. Negativan test u ovom slučaju ne oslobađa od karantene u trajanju od 10 dana, a koja se može prekinuti novim negativnim testom peti dan od dana ulaska u državu. Ulazak u Austriju moguć je samo uz prethodnu online registraciju ili, ako registracija elektronskim putem nije moguća, putem obrasca koji je potrebno imati sa sobom prilikom ulaska u Austriju.

Jezični tečaj u Austriji:

Tečaj za mlade u Beču, 15-19 godina
Cijena: 10,700 kn

 

Švicarska

Hrvatska se od 3. lipnja. ne nalazi na švicarskom popisu visokorizičnih zemalja te za putnike iz Hrvatske koji dolaze u Švicarsku nije obavezna karantena. Svi oni koji putuju autobusom, vlakom, brodom ili zrakoplovom dužni su ispuniti online prijavni obrazac dostupan na poveznici.

Svi koji u Švicarsku dolaze zrakoplovom obavezni su prilikom ukrcaja predočiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Izuzetci su:

  • djeca do 16 godina

  • osobe koje su cijepljene sukladno preporukama švicarskog Saveznog ureda za javno zdravstvo ili zemlje dolaska, uz predočenje odgovarajuće dokumentacije koja vrijedi 6 mjeseci nakon primljenog cjepiva

  • osobe koje su unazad 6 mjeseci (računajući od 11. dana prvog pozitivnog rezultata korona testa) preboljele COVID-19, uz predočenje odgovarajuće dokumentacije.

Jezični tečaj u Švicarskoj:

TASIS Lugano, 11-18 godina
Cijena: 51,450 kn

 

Malta

Svi hrvatski državljani koji ulaze u Maltu iz Hrvatske dužni su pokazati negativan rezultat COVID-19 testa koji nije stariji od 72 sata te ne su oslobođeni izolacije prilikom ulaza u zemlju. Ako nemaju navedeni test isti će morati obaviti na Malti, odnosno bit će dužni provesti propisani period u samoizolaciji. Uz negativni PCR test, putnici su dužni priložiti i ispunjeni obrazac putničkog lokatora (PLF) prijevozniku, bez obzira na to dolaze li zračnim ili morskim putem.

Jezični tečaj na Malti:

St. Martin's College Malta 8-17 godina
Cijena: 12,530 kn
 

Za sva pitanja i više informacija o jezičnim tečajevima u inozemstvu te mjerama u pojedinim zemljama u kojima se održavaju jezični tečajevi kontaktirajte nas!

Informacije su preuzete sa službene stranice koronavirus.hr.

Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka