DO STUDIJA NA PRESTIŽNIM SVEUČILIŠTIMA SA STIPENDIJOM ZA ELITNE PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE U INOZEMSTVU


Najčešće pitanje koje čujemo od ambicioznih učenika s velikim planovima za svoju budućnosti je: koju školu moram pohađati kako bi bio spreman za Oxford, Cambridge ili Harvard?

Odgovor na to pitanje nikada nije isti, vrhunska sveučilišta imaju različite uvjete za upis, različite srednje škole nude različite programe, koji su namijenjeni pripremama za upis na sveučilište. U drugim člancima smo pojasnili razliku između A-Levels i međunarodne mature (IB), nadalje ćemo se usredotočiti na škole, koje nude te programe.

Najveći izbor škola, koje nude program A-Levels, koje su najčešći izbor onih koji se upisuju na britanska sveučilišta, je naravno u – Velikoj Britaniji. Učenici mogu birati između škola u gradu (Abbey College Manchester) ili usred prirode (Abbey College Malvern ili Bromsgrove School) u okruženju koje najbolje ispunjava njihove zahtjeve. Učenici imaju na izbor i škole, koje se temelje na određenim vrijednostima - Sidcot School je, na primjer, jedna od sedam kveker škola u Velikoj Britaniji. Da je odvojenost od doma za međunarodne učenike što manja, brine se osoblje, koje zajedno s učenicima živi u internatu i brine se da u slobodnom vremenu pored učenja imaju na izbor razne aktivnosti, s kojima dodatno razvijaju svoje talente. Iskušenja života u internatu pored obrazovanja za upis željenog studija, donosi veću samostalnost, samouvjerenost i društvene vještine koje učenici razvijaju druženjem s drugim učenicima iz cijelog svijeta.

Obrazovanje u inozemstvu najtalentiranijim učenicima omogućuju i stipendije, s kojima mogu djelomično pokriti dio troškova školovanja. College Sixth Form Oxford tako naprimjer kandidatima s dobrim rezultatima nudi stipendije u iznosu od 40% školarine, a Sidcot School najtalentiranije nagrađuje stipendijom u iznosu do 50% školarine. College D'Overbroecks nudi stipendije učenicima, koji se prijave na jednogodišnji program IGCSE, točnije u iznosu do 6000 funti. College Abbey Manchester ima posebno smanjene školarine za europske učenike u usporedbi s ostalim međunarodnim učenicima.

Mogućnosti za europske učenike, koji bi se za studij željeli pripremati u Velikoj Britaniji, su toliko velike, a izbor bi mogao biti zahtjevan zadatak. Za više informacija vezano uz mogućnosti stipendija za britanske privatne srednje škole, što prije se obratite našim savjetnicima, koji će Vam s veseljem pomoći pri izboru pravog programa za Vaše dijete. Prijavite se OVDJE već danas za besplatne konzultacije s našim stručnom savjetnicom i osigurajte bolju budućnost za Vaše dijete!