Najbolja odluka za roditelje u 2019. godini - ljetni jezični kamp za Vaše dijete


Zašto poslati svoje dijete u jezični kamp, možda na prvi pogled zvuči kao pitanje s jednostavnim odgovorom, međutim, jeste li ikada razmislili koji su prave prednosti takvog načina učenja stranog jezika? Donosimo Vam 3 najveće prednosti jezičnih tečajeva u inozemstvu koje će Vam pomoći da se odlučite i donesete najbolju odluku u 2019. godini!

1. Okruženje s izvornim govornicima Učenje stranog jezika u zemlji u kojoj se taj jezik govori kao službeni jezik nudi djeci i tinejdžerima najbolji način da nauče taj jezik. Od dana kada stignu u jezični centar bit će okruženi tim jezikom i svaki dan će i u najjednostavnijim, ali i najsloženijim situacijama imati priliku da vježbaju i poboljšaju svoje znanje tog jezika – ne samo u formalnom okruženju učionice, već i u neformalnom okruženju s drugim polaznicima. Djeci će se dogoditi puno situacija u kojima će morati upotrebljavati taj strani jezik kako bi komunicirali – a upravo su takve svakodnevne situacije one koje će kod djece razviti ne samo njihove jezične vještine, već i samopouzdanje u govorenju stranog jezika.

2. Učenje može biti i zabavno Svi naši jezični kampovi za djecu koje imamo u ponudi – za engleski, njemački, francuski, španjolski ili talijanski jezik – imaju uključen raznovrstan izvannastavni program aktivnosti. Od sporta i igara do izleta tijekom vikenda. S nastavom koja je uglavnom u jutarnjim satima, a sportom, društvenim programom i izletima u popodnevnim satima, djeca će imati vremena, ne samo da uče, nego i da se zabave i da uživaju sa svojim prijateljima. Svaka izvannastavna aktivnost omogućuje djeci da tijekom kampa vježbaju ono što su naučili tijekom nastave, ne samo s drugim polaznicima, već i s izvornim govornicima tog jezika.

3. Razvijanje mekih vještina Razvijanje mekih vještina odavno je postala gotovo normalna stvar, te su upravo one te koje mora imati svaki mladi čovjek kako bi bio što zapošljiviji. Tijekom jezičnog kampa u međunarodnom okruženju djeca razvijaju cijelu lepezu mekih i životnih vještina, uz naravno jezične vještine poput govora, pisanja, slušanja i razumijevanja stranog jezika. Dok stječu prijatelje iz cijelog svijeta, dok rade u timovima ili na projektima s djecom koja ne pripadaju njihovom kulturološkom krugu razvijaju proaktivnost, inicijativu, samostalnost, vještine pregovaranja i samopouzdanje. Upravo su to vještine s kojima se djeca koja su bila na jezičnom kampu u inozemstvu vraćaju kući.

Ukoliko imate još pitanja oko jezičnih tečajeva na koje bi išlo Vaše dijete, napravili smo pregled svih pitanja u praktičnom vodiču Savjeta za roditelje. A kada budete bili spremni donijeti odluku na koji jezični tečaj želite upisati svoje dijete, možete prelistati naš najnoviji katalog jezičnih tečajeva u inozemstvu.