Zašto na jezični tečaj u Švicarsku?


U prethodnom članku objavili smo popis pitanja koja treba uzeti u obzir pri odlučivanju o putovanju na jezični tečaj u inozemstvu. U ovom članku predstavljamo Vam jednu od najzanimljivijih i najatraktivnijih destinacija za učenje stranih jezika – Švicarsku.

Višejezično okruženje

Okruženje u kojem se uči, igra presudnu ulogu u učenju stranog jezika. A koje bi okruženje moglo biti bolje od onoga u zemlji koja ima 4 službena jezika? Službeni jezici Švicarske su francuski, njemački, talijanski i retoromanski što po tome Švicarsku čini jedinstvenom zemljom u Europi. Bez obzira želite li učiti francuski, talijanski ili njemački – svaki od ovih jezika možete naučiti u izvornom okruženju u Švicarskoj.

Sigurnost

U slučaju da roditelji po prvi puta svoje dijete šalju na jezični tečaj u inozemstvu, puno pitanja prolazi glavom, a jedno od najbitnijih je svakako sigurnost djeteta. Kada se radi o sigurnosti, Švicarska je idealno odredište za jezični tečaj u inozemstvu jer spada među najsigurnije zemlje na svijetu. Vaše dijete će uživati u svojim praznicima i učiti strani jezik, a Vi ćete kod kuće moći biti potpuno bezbrižni.

Slikovit krajolik

Kada se ide na jezični tečaj u inozemstvu, osim onoga što ćete vidjeti i naučiti u učionici, gotovo jednako je bitno i ono što ćete vidjeti i naučiti izvan nje. Upravo u tom smislu, Švicarska nikoga neće razočarati – bilo da je riječ o velebnim alpskim vrhovima ili mirnim jezerskim vodama, činjenična je da je krajolik u Švicarskoj jedan od najljepših na svijetu. Osim toga, omogućuje polaznicima da sudjeluju u svoje slobodno vrijeme u brojnim aktivnostima koje su im dostupne na otvorenom, kao na primjer planinarenje, istraživanje prirode, kampiranje, penjanje ili razni sportovi na vodi.

Visoki standardi

Švicarska je poznata po visokim standardima u gotovo svim poljima, od bankarstva do čistog okoliša. Visokoj kvaliteti obrazovanja koje je, također, tamo dostupno, sigurno je pridonijela i visoka kvaliteta života, što Švicarska stalno dokazuje visokim mjestima na različitim ljestvicama.

Čokolada!

Je li netko spomenuo čokoladu? Švicarska je jedna od prvih zemalja na svijetu koja je počela proizvoditi mliječnu čokoladu, a danas se švicarske čokolade smatraju najboljima na svijetu i sinonimima kvalitete. Izleti na koje se ide tijekom jezičnih tečajeva u Švicarskoj, osim posjeta većim švicarskim gradovima i turističkim atrakcijama, nerijetko uključuju i posjet jednoj od tvornica čokolade, kojih u Švicarskoj ima tridesetak! A ako Vas ni to nije uvjerilo, reći ćemo Vam da svaki posjet uključuje i degustiranje čokolade koja se proizvodi u toj tvornici.

Sada kad smo Vam, nadamo se, prezentirali da je Švicarska idealno odredište za jezični tečaj u inozemstvu za Vaše dijete nemojte propustiti našu posebnu ponudu koja vrijedi tijekom Tjedna švicarskog obrazovanja, između 28. siječnja i 1. veljače, kad se cijene tečajeva u odabranim švicarskim jezičnim centrima spuštaju za čak 20%! Više informacija potražite tu ili nas kontaktirajte na info@integraledu.hr te na 01/4683381.