Nova godina, novi/a ja, nova diploma!


Svi znaju da je početak studija najčešće u rujnu ili listopadu. Ali znaš li da postoji i upis u siječnju? Koji god tvoj razlog propuštanja upisnog roka u rujnu bio (ispiti, ljeto, zasluženi odmor nakon preddiplomskog studija, Work & Travel USA avantura), ne moraš čekati godinu dana za nastavak studija. Istina, u rujnu će izbor studija koje možeš upisati biti malo veći, ali mnogo opcija pruža ti se i u siječnju (neke čak i u svibnju!). Možda je i tvoj željeni studij među njima pa zašto onda čekati?

U trenutku kada pronađeš sveučilišta koja imaju upis na tvoj željeni studij u siječnju, važno je postaviti si sljedeće pitanje – Kada moram započeti s prijavom? Odgovor je – sada! Prijave za upis na studij u siječnju šalju se upravo kroz listopad i studeni kako bi sveučilišta imala dovoljno vremena za obradu i evaluaciju tvoje prijave.

Kada ti sveučilišta ponude mjesto na studiju – ako već nisi – ozbiljno moraš početi tražiti smještaj. Ali ni po tom pitanju nema mjesta panici! Većina sveučilišta rezervira određeni broj mjesta u studentskim kampusima upravo za studente koji upisuju studij u siječnju.

Još jedna bitna stvar zbog koje prijavu trebaš započeti već sada je studentski zajam. Prosječno vrijeme potrebno za obradu zahtjeva za zajam je oko šest tjedana, a itekako je bitno da i financije središ na vrijeme.

Kako bi ti cijeli proces prijave i upisa na studij u inozemstvo bio jednostavan i brz – tu smo mi! Naše obrazovne savjetnice besplatno će te prijaviti na 5 naših partnerskih sveučilišta i voditi te kroz cijeli proces prijave. Kako bismo ti već sada olakšali proces traženja željenog studija pripremili smo popis sveučilišta koja nude upise na studij u siječnju* – zasigurno ćeš pronaći nešto za sebe!

*Popis studija izdvojen u članku nije potpuna lista svih studija i sveučilišta. Za potpunu listu studija i sveučilišta javi se našim obrazovnim savjetnicama na info@integraledu.hr ili na 01/4683381.


Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041