5 razloga zašto se prijaviti na Internship USA


Izvor: https://tradingeconomics.com/croatia/youth-unemployment-rate

Statistika ne laže.

Stopa nezaposlenosti među mladima u zemljama Europske unije godinama je na visokim razinama i u pravilu je dvostruko veća od opće stope nezaposlenosti. Ovaj negativni trend nije zaobišao ni Hrvatsku koja je 2013. godine zabilježila jednu od najvećih stopa u EU – 49,9%!

Iako se navedena stopa u posljednjim godinama gotovo prepolovila, postotak od 23,6 i dalje je zabrinjavjuć i obeshrabrujuć za mlade koji se spremaju izaći na tržište rada.

Jedna od posljedica ove crne statistike je problem neusklađenosti između ponude i potražnje za radnom snagom na hrvatskom tržištu rada. “Zahvaljujući” i dalje visokoj stopi nezaposlenosti, poslodavci na raspolaganju imaju dovoljan broj mladih radnika da budu “izbirljivi” u pogledu zapošljavanja.

Tranzicija iz sustava obrazovanja na tržište rada može predstavljati izazov i strah studentima završnih godina.

(Ponekad) nerealna očekivanja poslodavaca ne pomažu u savladavanju ove životne prepreke. Zbog toga se studenti odlučuju participirati na tržištu rada još tijekom fakultetskih dana, iako je usklađivanje svih fakultativnih i radnih obveza sve samo ne jednostavan zadatak. Strah od tranzicije i participacije može biti izraženiji ako tijekom studentskih dana nisi bio u mogućnosti kombinirati rad i studiranje. No, što ako ti kažemo da postoji program koji ti tijekom ili po završetku studiranja nudi mogućnost rada u struci u multikulturalnoj okolini i to ni manje ni više nego kod američkog poslodavca?

U nastavku ti donosimo 5 razloga zašto se trebaš prijaviti na Internship USA program odmah!

1) PRETVORI TEORIJSKO ZNANJE U PRAKSU Internship USA program nudi ti jedinstvenu priliku da stečeno teorijsko znanje primijeniš u praksi. Činjenica je da studiranje zahtijeva mnogo truda, rada i odricanja, no istovremeno ti ne garantira posao u struci. Sudjelovanje na programu može ti biti odskočna daska za budućnost i prilika za upoznavanje željene industrije, specifične poslovne kulture i različitih pozicija unutar poduzeća.

2) SAZNAJ ŠTO (NE) ŽELIŠ RADITI

Stažiranje ti može biti prvi kontakt sa tržištem rada i prekretnica za sve buduće izazove.

Sudjelovanjem na programu otkriti ćeš svoje snage i prepoznati svoje slabosti, što će ti posljedično omogućiti da se posvetiš onome što radiš najbolje. Osim toga, rad u multikulturalnoj i internacionalnoj okolini pomoći će ti u istraživanju različitih aspekta poslovanja, zadataka i obveza koji će od tebe zahtijevati proaktivnost i multitasking. Polazišna ideja programa je da raspolažeš sa većim (praktičnim) znanjem po njegovom završetku, ali i da identificiraš željeno područje rada i buduće karijerne ciljeve. Budimo realni, najgori mogući scenarij je da “zaglaviš” u industriji koja ne zadovoljava tvoje apetite i očekivanja. Ovaj program može ti biti alat za otklanjanje tog rizika!

3) STVORI I PROŠIRI NETWORK Samo jedna referenca može biti presudna za dobivanje posla iz snova! Internship USA daje ti priliku da stvoriš ili proširiš svoj network, izgradiš profesionalni brand i osiguraš barem jednu referencu za sve buduće prijave. Uz to, budući da je Internship USA program kulturne i obrazovne razmjene, tvoja sponzorska agencija organizirati će barem jedan networking event mjesečno, kako bi imao priliku poznati vodeće poslovne ljude odabrane industrije.

4) “BOOSTAJ” CV Iako važan, akademski uspjeh nažalost ponekad nije dovoljan. Što više iskustva skupiš tijekom studiranja, “snažniji” će biti tvoj životopis, te ćeš se jasnije isticati u odnosu na konkurente. S jedne strane, stažiranje ti osnažuje životopis. S druge, poslodavcima šalje jasnu poruku da posjeduješ “stvarno” iskustvo rada te si upoznat sa svim izazovima industrije. U obzir uzmi i činjenicu da ćeš sudjelovanjem steći iskustvo rada u američkoj poslovnoj kulturi!

Talking about an advantage, right? 🤔

5) PRONAĐI “UZORA” Svi bi željeli biti novi Mark Zuckerberg, Bill Gates, Jeff Bezos ili netko četvrti. Zar ne? I ti možda već imaš uzora u poslovnom svijetu, no pronalazak “pravog” uzora, onoga koji će ti otkriti sve čari i insajderske informacije određene industrije, mnogo je teži posao. Stoga i nije čudno pročitati izjave svjetski poznatih poslovnjaka koji često ističu važnost mentorstva pri ulasku na tržište rada i oblikovanju budućih radnika i lidera. Sudjelovanjem na programu upoznati ćeš različite vrste menadžera i stilove vođenja, te ćeš dobit priliku gledati i učiti od najboljih!

#Internship #5razloga #CV #Network #Iskustvo

Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041