Studij Engineering, ICT ili Logistics u Nizozemskoj


Zbog inovativnih metoda podučavanja, pristupačnih cijena studiranja te širokog izbora studija na engleskom jeziku, Nizozemska se nameće kao zemlja br. 1 za studiranje u inozemstvu. Ususret mjesecu nizozemskog obrazovanja u obrazovnoj agenciji IntegralEdu, ponosno predstavljamo jedno od najrazvijenijih sveučilišta Nizozemske – Fontys University of Applied Science. Sveučilište Fontys najveća je javna znanstvena ustanova u južnom djelu Nizozemske. Sa sjedištem u Tilburgu, Eindhovenu, Venlou i Sittardu, sveučilište predstavlja 85 različitih prediplomskih i 22 diplomska programa iz skoro svih raznolikih područja u društvu. Kroz svoje inovativno djelovanje u educiranju i istraživanju, plan za buduće generacije sveučilišta je spojiti znanje u nove procese u svim dijelovima regije. Zbog zastupljenosti u skoro svim poslovnim sektorima, svatko tko živi u južnom djelu Nizozemske, izravnim ili neizravnim putem dođe u kontakt s sveučilištem, nakon čega se u velikom broju slučajeva stvore partnerski odnosi.

U nastavku možete pogledati neke od najzanimljivijih i najrazvijenijih studija koje Fontys University of Applied Science nudi na engleskom jeziku :

1. Engineering Electrical and Electronic Engineering – Ovaj prediplomski studij u trajanju od 4 godine temelji se na snažnom teorijskom i praktičnom djelu učenja kroz razna predavanja, laboratorijska istraživanja i projekte. Industrial Engineering and Management – Studenti koji žele postati profesionalni menadžeri ili konzultatni raznih kompanija razvijaju svoja prva iskustva kao voditelji vlastitih timova u raznim poslovima. Logistics Engineering – Kroz male grupe i dvije polugodišnje prakse studenti su u mogućnosti upoznati se s procesima i vezama između prodaje, skladištenja i distribucije. Mechanical Engineering – Naučit ćete teoriju i praksu kroz koju trebate dizajnirati, stvoriti i održavati strojeve te proizvodne procese. Mechatronics – U nadolazećim godinama sve više se susrećemo s uređajima koji nam pomažu teške poslove učiniti lakšim. Pomoću napredovanja u robotici, neki od najtežih poslova obavljat će se pomoću umjetne inteligencije.

2. Information & Communication Technology (ICT) ICT & Software Engineering - IT stručnjaci su ključni faktor za većinu dnevnih aktivnosti oko nas. Studenti postaju stručnjaci u programiranju, bazama podataka, razvoju mobilnih i web aplikacija, cyber sigurnosti itd. ICT & Business - U današnje vrijeme sve tvrtke imaju potrebu za informacijskom i komunikacijskom tehnologijom i stručnjacima koji ju poznaju. ICT & Technology - Tijekom ovog studija fokus se stavlja na programiranje softwarea za sve vrste uređaja – kako od televizora do srčanog defibrilatora tako od sata do dizala, a prolazi se kroz sve korake potrebne da bi se izradio neki uređaj.

3. Logistics Logistics Management – Kroz razna istraživanja, prezentacije i projekte studenti će otkriti direktnu vezu s raznim kompanijama. Studijski program je postavljen tako da se kroz razne posjete tvrtkama, studenti na najbolji način mogu otkriti put od proizvodnje proizvoda do kupca. Logistics Engineering – Kroz male grupe i dvije polugodišnje prakse studenti su u mogućnosti upoznati se s procesima i vezama između prodaje, skladištenja i distribucije.

Ukoliko ste zainteresirani za neke od navedenih smjerova, ali i druge koje Sveučilište Fontys nudi, dođite 27. veljače u 18 sati u Integralov ured (Pierottieva 5, Zagreb) i saznajte kako je to biti nizozemski student na jedan dan. Dogovorite besplatan sastanak i pomoću naših stručnih savjetnika saznajte sve detalje i informacije koje su vam potrebne za studiranje u inozemstvu.