5 najpopularnijih preddiplomskih studija u Nizozemskoj


Nizozemska je među deset najboljih zemalja na svijetu po kvaliteti obrazovanja, točnije druga u Europi, a Nizozemci su narod koji nakon Šveđana i Danaca najbolje pričaju engleski kao strani jezik na svijetu. Upravo zbog toga Nizozemska ima puno toga za ponuditi stranim studentima. Na više od 2100 studija na engleskom jeziku svaki deseti student je inozemni student. U nizozemskom visokoobrazovnom sustavu posebna se pažnja usmjerava na kreativnost i praksu za vrijeme studija. Svake godine Nizozemci imaju sve više i više inovacija poput solarnog napajanja biciklističkih staza, naprave za čišćenje oceana i dr. Isto tako, Nizozemska je jedna od rijetkih zemalja koja svake godine smanjuje broj zatvora zbog vrlo male stope kriminala koja svake godine opada, a zahvaljujući tome 10. je najsigurnija zemlja na svijetu prema globalnom indeksu za mir. Zbog svega ovoga svake godine se povećava broj hrvatskih studenata na nizozemskim sveučilištima.Ovo su najpopularniji preddiplomski studiji na nizozemskim sveučilištima:

1. Design

Profesionalni dizajneri imaju ključnu ulogu u kreativnoj industriji koja je jedan od najbrže rastućih sektora u Nizozemskoj. To se pokazalo od velike važnosti za talentirane i znatiželjne studente koji žele razviti svoje vještine u području fotografije, ilustracije, dizajna interijera, animacije ili dizajna proizvoda. Zahvaljujući testiranjima proizvoda metodama pokušaja i pogrešaka, studenti razvijaju samokritičnost i time stvaraju svoj vlastiti stil i potpis.

2. Game Design & Development

Računalne igre se za neke mogu iz hobija pretvoriti u posao. Naravno, da bi osoba postala stručnjak u ovom području potrebno je puno više od strastvenog igranja video igara. Prije svega je potrebna jaka motivacija i posjedovanje određenih vještina. U Nizozemskoj postoje dvije glavne vrste studija u ovome području: Osmišljavanje i izrada ili Programiranje računalnih igara. Za ovaj prvi studij student će prije upisa morati izraditi portfelj ili riješiti zadatak, a za drugi studij studenti će za upis morati pripremiti kratku prezentaciju o igri koju bi htjeli programirati.

3. Information & Communication Technology (ICT)

Ovi studiji u području informacijske i komunikacijske tehnologije su zanimljivi s nekoliko gledišta:

- ICT&Business

U današnje vrijeme sve tvrtke imaju potrebu za informacijskom i komunikacijskom tehnologijom i stručnjacima koji ju poznaju. Naime, IT stručnjaci koji će jednoga dana raditi u poslovnom svijetu moraju imati vještine za analizu organizacije i procesa u njoj, davanje potrebnih savjeta i rješenja integrirajući ih nakon toga u individualno osmišljeni dizajn.

- ICT&Software Engineering

IT stručnjaci su ključni faktor za većinu dnevnih aktivnosti oko nas. Bilo za naručivanje online ulaznica za neki koncert ili naručivanje hrane ili odjeće online, uvijek će nam biti potrebni stručnjaci u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Iza takvih softwarea stoje stručnjaci u programiranju, bazama podataka, razvoju mobilnih i web aplikacija, cyber sigurnosti itd. Ove nabrojane vještine smo su neke koje će studenti razvijati tijekom studija programskog inženjerstva.

- ICT&Technology

Tijekom ovog studija fokus se stavlja na programiranje softwarea za sve vrste uređaja – kako od televizora do srčanog defibrilatora tako od sata do dizala, a prolazi se kroz sve korake potrebne da bi se izradio neki uređaj.

4. International Business and Management Studies (IBMS)

International Business and Management studij fokusira se na glavne aspekte internacionalnog poslovanja i menadžmenta. IBMS priprema studente za izazovne karijere u svijetu internacionalnog poslovanja. Studij je baziran na kombinaciji elemenata iz područja marketinga, prodaje, financija i menadžmenta, s tim da se program fokusira na inozemnu trgovinu i razmjenu dobara.

5. International Hotel Management

Studij ugostiteljstva u Nizozemskoj smatra se jednim od najboljih u svijetu. Sveučilišta nerijetko imaju vlastite hotele gdje studenti od prve godine mogu primjenjivati naučeno. Pored navedenog, lak i jednostavan prijelaz u profesionalni svijet praktičnih znanja omogućava i obavezna praksa koju svi studenti moraju obaviti. Time se studentima uz stečena znanja i vještine potrebne za njihov razvoj i napredak osigurava i ostvarivanje dragocjenih kontakata i poznanstava s hotelskim lancima, njihovim budućim poslodavcima i partnerima.

Javi nam se na 01/468-3381 ili info@integraledu.hr za više informacija o studiju u Nizozemskoj!

#preddiplomskistudij #diplomskistudij #Nizozemska

Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041