5 najpopularnijih diplomskih studija u Nizozemskoj


Velika prednost nizozemskog obrazovnog sustava potpuno je ista shema studentskog financiranja za studente diplomskih studija kao i za studente preddiplomskih studija. Svake akademske godine nizozemska sveučilišta nude sve više i više novih diplomskih programa na engleskom jeziku, a kao nacija inovacija, Nizozemci zaista imaju puno toga za ponuditi. Izdvojili smo 5 najpopularnijih studija u Nizozemskoj koje su hrvatski studenti dosad odabirali za nastavak svog visokoškolskog obrazovanja:

1. Psihologija

Diplomski studij na području psihologije u Nizozemskoj mogu nastaviti studenti koji su na hrvatskim sveučilištima stekli prvostupničku diplomu iz psihologije. Uspješnost zaposlenika na radnom mjestu, novi načini motivacije zaposlenika i izbjegavanje stresa neke su od tema i područja kojima se bave diplomski studiji iz psihologije usmjereni na područje psihologije rada. Pogled na ponašanje ljudi iz drugog kuta nudi studij psihologije vezan za analizu potrošačkih trendova koji dovode do boljih financijskih i marketinških odluka u poslovanju. Zvuči zanimljivo, zar ne?

2. Pravo

Za sve studente koji u Hrvatskoj završe studij prava, odlična prilika je dodatni diplomski studij u Nizozemskoj. Studij traje samo godinu dana, a znanje iz pojedinog područja stečeno tijekom studija u Hrvatskoj možeš poboljšati studirajući upravo i isključivo to područje. Naši klijenti studenti prava željeli su naučiti više i uspješno su upisali diplomski studije međunarodnog prava, europskog prava i prava međunarodnog poslovanja. Možda je upravo neki od tih smjerova i tvoj željeni studij, a ako nije, ne brini – nizozemska sveučilišta nude još mnoge specijalizacije prava. Javi nam se da pronađemo upravo onu koja te zanima!

3. Business Communication & Digital Media

Online marketing, komunikacijski menadžment, govorništvo, CRM, savjetnik u digitalizaciji, suradnik za digitalne medije, administrator web stranice, voditelj projekta novih medija, voditelj odjela za odnose s javnostima – samo su neki od poslova koje ćeš moći obavljati nakon ovog diplomskog studija. Moći ćeš analizirati interne i vanjske kanale komunikacije u određenoj organizaciji te na temelju svojih zaključaka donositi nove strategije i primjenjivati znanje stečeno tijekom studija.

4. International Management

Nakon uspješno završenog studija međunarodnog menadžmenta moći ćeš raditi u raznim organizacijama - od najmanjih pa do najvećih međunarodnih tvrtki. Za rad u svakoj od njih potrebno će ti biti znanje i vještine koje pruža i koje ćeš steći upravo tijekom studija međunarodnog menadžmenta – marketing, financije, menadžment i računovodstvo. Naučit ćeš nositi se sa svakidašnjim izazovima u poslovanju radeći u međunarodnom i multikulturalnom okruženju što će ti otvoriti brojna vrata i mogućnosti poslovnog svijeta.

5. Computing Science

Potražnja za dobro obrazovanim informatičarima ne prestaje. Studenti koji završe ovaj studij često dobiju posao čak i prije nego što su diplomirali. Sa završenim studijem na području računarstva i informatike, posao ćeš pronaći u software kompanijama, moći ćeš raditi kao IT savjetnik za tvrtke, ICT menadžer u privatnim ili državnim firmama ili na razvoju ICT proizvoda i softwarea. Možda postaneš odgovorna osoba za ICT područje u istraživanjima u istraživačkim centrima ili u korporacijama, a možda poduzetnik koji je otvorio svoju tvrtku na području IT savjetovanja ili razvijanja softwarea. Mogućnosti su brojne, a na tebi je da iskoristiš svoju priliku!

Javi nam se na 01/468-3381 ili info@integraledu.hr za više informacija o diplomskom studiju u Nizozemskoj i dogovori besplatne konzultacije već danas!

#Nizozemska #diplomskistudij #preddiplomskistudij