8 razloga za studiranje u Nizozemskoj


Znaš li da je 1 od 8 studenata u Nizozemskoj međunarodni student, a na studijima na engleskom jeziku ima više od 122 000 studenata iz cijelog svijeta? Taj broj raste iz godine u godinu, a mi ti donosimo 8 razloga zbog kojih im se i ti trebaš pridružiti!

1. Besplatna prijava - sva naša pomoć i cijeli proces prijave bit će za tebe potpuno besplatni ako odabereš jedno od naših partnerskih sveučilišta (vidi popis ovdje), a u raznolikoj ponudi studija sigurno ćeš pronaći nešto za sebe.

2. Širok izbor studija na engleskom jeziku - s više od 2100 studijskih programa koji se mogu učiti na engleskom jeziku - ne moraš ni znati nizozemski jezik!

3. Međunarodno i multikulturalno okruženje - u Nizozemskoj studiraju studenti iz cijelog svijeta - točnije, iz više od 150 različitih zemalja. Osim toga, gotovo 95% stanovništva tečno govori engleski što će ti svakako olakšati svakodnevnicu.

4. Pristupačna cijena studiranja - nizozemsko visoko obrazovanje subvencionira država, a zbog zakona i pravila Europske unije, školarina mora biti jednaka Nizozemcima i studentima iz svih zemalja članica EU. Za akademsku godinu 2019./2020. godišnja školarina iznosi 2 087 eura. Zahvaljujući mogućnosti uzimanja studentskog zajma za pokrivanje školarine, trošak školarine tijekom studija zapravo ne postoji, a posuđen iznos vraća se nakon završetka studija po točno određenim pravilima.

5. Inovativne metode podučavanja - nizozemski obrazovni sustav iznimno je kvalitetan, a sveučilišta su dobro organizirana, prate tehnološki napredak, a za svoje predavače biraju vrhunske stručnjake. Većina predavanja i seminara odvija se u malim grupama od oko 15-30 učenika s jakim naglaskom na praktično iskustvo.

6. Životni troškovi koje si možeš priuštiti- u usporedbi s ostalim zemljama zapadne Europe, troškovi života u Nizozemskoj relativno su pristupačni. Život u manjim mjestima i onima srednje veličine bit će pristupačniji studentskom džepu i iznose od 600 do 800 eura mjesečno (smještaj, hrana i studentske aktivnosti). Dio studentskih troškova može se pokriti radom na nepuno radno vrijeme, a ako student uzastopno radi 3 mjeseca, može se prijaviti za dodatno studentsko sufinanciranje.

7. Međunarodno priznate diplome - obrazovanje u Nizozemskoj ispunjava sve međunarodne standarde i ima izvrsnu reputaciju u cijelom svijetu.

8. Odlične mogućnosti putovanja - studirajući u Nizozemskoj veći europski gradovi bit će ti nadohvat ruke jer su izvrsno povezani s Nizozemskom. U zemlji koja ima više bicikala nego stanovnika, sigurno ćeš zavoljeti i činjenicu kako je super svugdje voziti bicikl i time uštedjeti i vrijeme i novac. :)

Javi nam se na 01/468-3381 ili info@integraledu.hr za više informacija o studiju u Nizozemskoj!


Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041