Moje Work&Travel iskustvo


Kako uopće započeti, ispričati ili predočiti životnu avanturu u par redaka?

Tako da odmah u startu kažem svima onima koji se premišljalju, razmišljaju, strahuju, sumnjaju, da prekinu s tim i odvaže se, jer malo je reći da će se sve to u najmanju ruku desetorostruko isplatiti. Moja priča je započela skoro pa filmski, od skoro odustajanja pa do dobivanja ‘job offera’ doslovce zadnji dan, pa visemjesečno premišljanje kako će to biti, hoću li se snaći u kuhinji sam, pa što je to meni sve trebalo itd itd.

Neću lagati, prvih tjedan dana je bilo grozno, sam među ‘native speakerima’, pola toga nisam razumio. Pošalju me po jedno ja donesem drugo, zaboravim gdje stoji nešto treće, odem po četvrto, ma totalni kaos u glavi. Ali nakon tjedan dana je to počelo sjedat na svoje, opustiš se, krenu šale i već se izgubi osjećaj da si na drugom kontinentu u kuhinji među 12 različitih nacija i sve postane normalno. Najbitnija i osnovna stvar je predan rad i veliki trud i volja i onda se sve može, jer meni su takve stvari prolazile da ljudi nisu mogli vjerovati da je to moguće, ali to je neka druga priča. :D

Zamislite osjećaj da radite 13h dnevno, a ujutro se budite sretni i na posao idete s ‘guštom’, e takav osjećaj sam imao svako jutro. I onda kada to sve završava u jednu ruku ti bude teško što je kraj bez obzira što znaš da te čeka 20 dana putovanja zivota i već tada jedva čekaš kada će sljedeće ljeto da se možeš vratiti. Zvuči ludo, ali većina vam to moze potvrditi. Steknu se prijateljstva i to ne samo sa ostalim studentima, nego sa šefom, menadžerom i ostalima. A putovanje, na njega ne treba puno trošiti riječi, slike govore same za sebe. Svi ti različiti ljudi, običaji, način života i sve ostalo na što nismo navikli je jednostavno fascinantno i vrijedno svakog rada, truda i svega ostaloga što stoji na tom putu.

Zato odite, odvažite se jer to je najbolja prilika koja se pruža studentu, da se obogati duhom, stekne neprocjenjiva iskustva i da se jos više izgradi kao osoba, te u konačnici da mu u mnogočemu doprinese u budećem životu.

Više informacija o programu možeš doznati ovdje, a prijaviti se možeš putem linka.

Mirko Kežić