Sveučilište Derby – usredotočeno na suvremeno učenje


Sveučilište Derby ambiciozno je, inovativno i moderno sveučilište orijentirano prema znanjima i vještinama današnjice. Pored njihove reputacije za tržišno relevantne sveučilišne programe, Sveučilište Derby nudi studentima mogućnosti stjecanja radnog iskustva uz studij. Glavna misija Sveučilišta Derby je pružanje vrhunskog međunarodnog iskustva studentima i pomoć u razvoju vještina kako bi ih što bolje pripremili za tržište rada i osigurali njihov profesionalni uspjeh. Sveučilište Derby proglašeno je 2. modernim sveučilištem u UK kojeg studenti preporučuju prema podacima International Student Barometer 2016. godine, a čak 81,1% inozemnih diplomanata radi posao u struci po završetku preddiplomskog studija u roku ili su nastavili na diplomski studij. Sveučilište Derby se nalazi među top 5 najboljih podrška međunarodnim studentima u svijetu prema International Student Barometer. Pored toga, Sveučilište Derby je rangirano kao 48 od 119 sveučilišta i visokoškolskih institucija prema Guardian University Guide za 2017. godinu te se nalazi u top 20 sveučilišta po kvaliteti podučavanja prema Times & Sunday Times League Table za 2017. godinu.

Nadahnjujuće okruženje za nadahnjujuće učenje

Sveučilište Derby kontinuirano ulaže u svoje objekte te ima jedno od najopremljenijih sveučilišta u UK. Njegovi unikatni kampusi uključuju inženjerske laboratorije, foto i muzičke studije, vrhunski opremljene kuhinje i luksuzne restorane, insektarije, staklenike i opservatorije, prostorije za računalne igre, wellness i spa, sudnicu i odjel za forenziku. Ovo je dio desetogodišnjeg ulaganja u nove objekte u vrijednosti od 150 milijuna funti koje uključuje državni bolnički odjel sa kliničkim vještinama i apartmanima s radiografijom te nedavno izgrađeni sportski centar u vrijednosti 10,8 milijuna funti koji obuhvaća fitness dvoranu, studije, terene za skvoš i badminton, unutarnji zid za penjanje, atletsku stazu, prostorije za tretmane itd. Studenti imaju priliku raditi u ovom jedinstvenom okruženju kako bi se osiguralo da imaju jedinstvene vještine i iskustvo traženo od budućih poslodavaca.

Centralni lokalitet

Derby se nalazi u samom središtu Ujedinjenog Kraljevstva te je samim time u središtu prometne mreže. To ga čini naprednim multikulturalnim gradom poznatim po tehnologiji i inovacijama. Upravo zbog toga ovdje se nalaze središta mnogih globalnih tvrtki, poput Rolls-Royce-a, Toyote i Bombardiera. Derby predstavlja uzbudljivo mjesto za učenje i iskustvo studentskog života istovremeno pružajući mnoge mogućnosti za radno iskustvo putem praksi. Grad ima živopisan noćni život s mnoštvom barova, klubova, restorana i mjesta sa živom glazbom za one koji to vole. Također, nacionalni park Peak District sa inspirirajućim krajolikom i mnoštvom aktivnosti na otvorenom nalazi se u neposrednoj blizini Derbyja.

Osobno iskustvo učenja

SStudente podučavaju strastveni predavači s bogatim radnim iskustvom koji imaju dugogodišnju suradnju s vodećim poslodavcima. Oni podupiru i inspiriraju studente u njihovim ciljevima te nude osobno iskustvo učenja sa podrškom jedan na jedan. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg su ga The Times i Sunday Times Good University Guide 2017. uvrstili u jedno od 20 najboljih sveučilišta u državi prema kvaliteti podučavanja.

#UK #diplomskistudij #MBA