Trebam li upisati diplomski studij?


Diploma magistra/ice uvelike uvećava potencijal zarade, ističe tvoj životopis na tržištu rada gdje je konkurencija svakim danom sve veća i pomaže ti u osobnom privatnom i profesionalnom razvoju – naročito u kombinaciji s radnim iskustvom.

Diplome diplomskih studija iz Velike Britanije visoko su cijenjene među poslodavcima. Pored toga, diplomski studiji u Velikoj Britaniji popularni su među internacionalnim studentima, što pokazuje kvalitetu studija i prepoznatost diploma Velike Britanije u svijetu. Diplomanti su u velikoj prednosti u na tržištu rada što dokazuju razna istraživanja. Ankete su tako pokazale da je 92% diplomanata koji su 2013./2014. završili preddiplomsko obrazovanje u roku radili ili su nastavili svoje obrazovanje 6 mjeseci nakon diplome. Prema statističkim podacima o diplomiranoj radnoj snazi 2015. je 78% radnika s diplomom magistra/ice bilo visoko pozicionirano nasuprot radnika s prvostupničkom diplomom. Stoga čak 74% mladih diplomanata – mlađih od 30 godina – bili su 2015. visoko pozicionirani, za razliku od 56% radnika s prvostupničkom diplomom.

Za neke pozicije, diploma diplomskog studija nezaobilazan je preduvjet pri zapošljavanju dok je za mnoge druge iznimno korisna. Posjedovanje relevantne magistarske diplome može biti presudna kompetitivna prednost na zasićenom tržištu rada. Poslodavci sve više traže i otkrivaju nove načine kako izabrati i ocijeniti i razlikovati kandidate, a kvalitetna magistarska diploma pokazuje tvoju sposobnost, ustrajnost i predanost teškom i intenzivnom radu. Diplomski studij može biti iznimno koristan ukoliko želiš promijeniti karijeru, te može poslužiti kao odlična pomoć u tranziciji spomenutog procesa.

Ukoliko već radiš u pravoj industriji, diploma diplomskog studija može voditi znatnom karijernom napretku i unaprjeđenju jer pokazuje i ističe tvoju želju, volju i strast u razvijanju vještina i znanja u odabranom području. Uz to, poslodavac te može poduprijeti u tvojoj nakani kroz financijsko sponzorstvo.

Puni potencijal diplomskog studija najbolje je ostvariv kada se odabir diplomskog studija kombinira s relevantnim radnim iskustvom.

IntegralEdu i Coventry University predstavljaju: Mogućnosti za zajam, stipendije i rad za hrvatske studente u UK!

Kada: 26. travnja u 18 sati

Gdje: ured IntegralEdu, Pierottijeva 5, Zagreb

#diplomskistudij #UK