8 razloga za studiranje u Nizozemskoj


Jeste li znali da je 1 od 10 studenata u Nizozemskoj inozemni student? Nizozemska ima više od 90 000 studenata iz cijelog sviejta i taj broj raste iz godine u godinu. Pa, zašto bi onda ti baš trebao/trebala studirati u Nizozemskoj?

1. Postoji više od 2100 studija na engleskom jeziku

Nizozemska sveučilišta nude najveći broj studija na engleskom jeziku u kontinentalnoj Europi. Također, 95% Nizozemaca govori engleski jezik stoga je svakodnevna komunikacija jednostavna i omogućava svakom pojedincu da se uklopi u novu okolinu.

2. Nizozemski obrazovni sustav jedan je najboljih na svijetu

Kvaliteta nizozemskih obrazovnih institucija prepoznata je u svijetu i njihova diploma na tržištu rada iznimno se cijeni. Školarina i životni troškovi su niži nego u zemljama engleskog govornog područja.

3. Budi dio međunarodne zajednice

Studenti u Nizozemskoj dolaze iz 190 različitih zemalja u svijetu. Zbog toga se u nizozemskom društvu razvila snažna povezanost s drugim kulturama i poslovnim svijetom. Nizozemci su jako fleksibilni i otvoreni ljudi stoga je lagano upoznati nove prijatelje, razmjenjivati ideje i razvijati nove projekte.

4. Razvij korisne vještine i postani uspješniji

Nizozemski način podučavanja je interaktivan i posvećen studentima. Studiranje u Nizozemskoj znači razvoj vlastitog mišljenja, otvorenog uma i povećanje vlastite međunarodne orijentacije. Ti ćeš razviti vrijedne vještine kao što su analiza, rješavanje praktičnih problema i kreativno razmišljanje.

5. Živi u jednoj od najsigurnijih i najsretnijih zemalja na svijetu

Nizozemska je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, prema indeksu globalnog mira 2016. godine te spada u top 10 najsretnijih zemalja na svijetu.

6. Blizina ostalih zemalja Europe

Međunarodno putovanje te čeka odmah iza ugla. U samo tri sata možeš biti u Parizu. A London i Berlin su udaljeni samo pet ili šest sati vlakom. Nizozemska - vrata Europe!

7. Dobivanje raznih mogućnosti međunarodnih karijera

Nizozemska je 17. po veličini gospodarstvo na svijetu. Neki od najvećih svjetskih multinacionalnih kompanija, uključujući i Philips, Heineken, KLM, Shell, ING i Unilever su originalno nizozemske tvrtke. Nizozemska je svjetski lider u mnogim područjima, uključujući poljoprivredu, gospodarenje vodama, umjetnost i dizajn, logistiku i održivu energiju.

8. Započni karijeru u Nizozemskoj nakon diplomiranja

Nizozemska vlada želi privući znanje i zadržati talentirane studente. Međunarodni diplomanti mogu podnijeti zahtjev za boravišnu dozvolu od godinu dana kako bi pronašli posao ili pokrenuli vlastiti posao u roku od tri godine od diplomiranja. Za više informacija o ovoj godini orijentacije, kao i o savjetima o tome kako pronaći posao idi na web stranicu Career in Holland i pridruži se mreži Holland Alumni kako bi povećao mogućnosti na tržištu rada.

Dođite 21. ožujka u 18 sati i osjetite kako je biti nizozemski student na jedan dan!

#Nizozemska #diplomskistudij #preddiplomskistudij

Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041