5 najpopularnijih diplomskih studija u Nizozemskoj


Za razliku od nekih europskih zemalja, Nizozemska nudi potpuno istu shemu studentskog financiranja za studente diplomskih studija kao i za studente preddiplomskih studija. S time daje mnogo mogućnosti prijaviteljima zainteresiranima za nastavak visokog obrazovanja. Štoviše - ima sve više i više novih diplomskih programa na engleskom jeziku. Nizozemci - nacija inovacija, imaju puno toga za ponuditi. Pogledajmo 5 najpopularnijih studija do sada:

1. International Security

Diplomski studij iz međunarodne sigurnosti može voditi prema profesionalnoj karijeri političkog savjetnika, diplomata, PR-a, istraživača i lobista. Moguće opcije su također u međunarodnom poslovanju, neprofitnim ili vladinim organizacijama, u medijima, na sveučilištu ili čak na privatnom istraživačkom institutu.

2. Sustainable Energy System Management

Ovaj diplomski studij fokusira se na multidisciplinarne aspekte energetskih sustava. Omogućuje razvijanje vještina upravljanja i komunikacijskih vještina, kao i potrebno tehničko znanje kako bi se nosili s izazovom tranzicije energetskog sustava.Student će steći tehničke, analitičke te komunikacijske vještine potrebne da postane ključni član budućeg radne snage obnovljivih izvora energije. Primjer mogućeg posla - voditelj projekta ili inovator sustava.

3. Business Communication & Digital Media

Online marketing, komunikacijski menadžment, govorništvo, CRM administrator, savjetnik u digitalizaciji, suradnik za digitalne medije, administrator web stranice, voditelj projekta novih medija, voditelj odjela za odnose s javnostima – samo su neki od poslova koje ćete moći obavljati nakon ovog diplomskog studija. Moći ćete analizirati interne i vanjske kanale komunikacije u određenoj organizaciji te na temelju svojih zaključaka donositi nove strategije i primjenjivati svo znanje stečeno tijekom studija.

4. International Financial Management

Nakon uspješno završenog studija International Financial Management studenti će moći zauzeti mjesto u raznim organizacijama: od najmanjih pa do najvećih multinacionalnih kompanija. Pozicije koje će im biti dostupne su nebrojene – moći će djelovati kao savjetnici ili voditelji u javnim i privatnim organizacijama, bankama, financijskim institucijama, međunarodnim javim organizacijama kao što su MMF, Wolrd Bank ili Europska Centralna Banka Primjeri poslova:Financijski menadžer u multinacionalnoj kompanijiKomercijalni menadžer Financijski analitičar u velikoj financijskoj instituciji Unutarnji ili vanjski financijski savjetnik za tvrtke.

5. Computing Science

Trenutačno u svijetu nedostaje veliki broj dobro obrazovanih informatičara. Studenti koji završe ovaj studij često dobiju posao još prije nego što su diplomirali. Primjeri poslova:Posao u software kompanijamaIT savjetnici za tvrtkeRazvoj ICT proizvoda i softwareaICT menadžer u privatnim ili državnim firmamaSudionik u istraživanja u istraživačkim centrima ili u korporacijamaPoduzetnik koji je otvorio svoju tvrtku u IT savjetovanju ili razvijanju softwareaProfesor u svim razinama obrazovnog sustava, od viših razreda osnovne do sveučilišta.

Dođite 21. ožujka u 18 sati i osjetite kako je biti nizozemski student na jedan dan!

#Nizozemska #diplomskistudij #preddiplomskistudij