Oxford College

Dob: 15-17 godina

Nastava: 40 školskih sati tjedno

Smještaj: učenički dom

Putuje se: ponedjeljak- nedjelja

Datumi održavanja: 5. srpnja - 15. kolovoza

Grupe: do 15 osoba

Trajanje: 2, 4 ili 6 tjedna

Minimalna razina znanja engleskog jezika: Intermediate

Naknada uključuje:

 • Smještaj u učeničkom domu

 • Puni pansion 

 • 40 školskih sati engleskog jezika tjedno

 • Ispit za određivanje razine znanja

 • Nastavne materijale

 • Potvrdu o završenom tečaju

 • 3 cjelodnevna izleta tjedno (bez posljedneg tjedna)

 • Zabavni program u popodnevnim i večernjim satima

 • Korištenje bežičnog interneta

 • Pranje rublja polaznika

 • Stalni nadzor polaznika

 • UK SIM kartica

 • Zdravstveno osiguranje

 • 24 h telefon za hitne slučajeve

Početni datumi i cijene u kunama:

2 tjedna - 5. srpnja, 19. srpnja, 2. kolovoza:  44660 kn

4 tjedna - 5. srpnja, 19. srpnja:

89320 kn​

6 tjedana - 5. srpnja:

133985 kn

Polog za upis: 6540 kn (odbija se od ukupnog iznosa)

Prijevoz od i do zračne luke Heathrow: 1680 kn / dva smjera

Za drugu zračnu luku: na zahtjev

Škola

Wycliff Hall je centralno smješten kampus Sveučilišta Oxford, samo 10 minuta od centra grada. Kampus nudi izvrsne uvjete za tečaj i smještaj. Polaznici koriste cijelu zgradu - moderne učionice i spavaonice, blagovaonicu te sportske sadržaje.

Tečaj

Program je pogodan za polaznike koji se žele prijaviti na prestižno sveučilište. Tečaj uključuje 20 šk. sati tjedno za učenje odabranog predmeta, 5 šk. sati priprema za sveučilište i 4 šk. sata akademskih seminara o odabranoj temi u sklopu specijaliziranog izleta. Tečaj završava prezentacijom o odabranoj temi.

Vrijeme je za sjaj

Svaki od programa uključuje sudjelovanje u istraživačkom i prezentacijskom projektu. Polaznici pripremaju prezentaciju i brane svoje teze u raspravama s ostalim sudionicima. Svaka dva tjedna odabire se 1 predmet iz sljedećeg:

Jezični tečaj

Tečaj obuhvaća 20 šk. sati tjedno engleskog jezika. Uz glavne komponente jezika, proučavaju se tehnike za njihovo izlaganje, raspravu i obranu.

Poslovanje i vodstvo

Tečaj je pogodan za polaznike s interesom za financije i računovodstvo, poslovanje, marketing i menadžment. Polaznici rade na konkretnim projektima na kojima se upoznaju s modelima  uspješnog poslovanja, vrstama poduzeća i voditi svoje poslovanje. Također se razvijaju ključne vještine vođenja kao što su pregovaračke strategije, međuljudska komunikacija i vještine prezentacije. Polaznici tečaja upoznaju se sa stvarnim poslovnim slučajevima te razvijaju vještine u području proračuna i financija, marketinga, održivosti i poslovnog rasta. Svaki polaznik priprema projekt koji prezentira na kraju tečaja.

Politika i ekonomija

Program je prikladan za buduće političke vođe u svijetu. Polaznici se upoznaju s ključnim pojmovima u upravljanju i analizi ekonomskih i političkih sustava. Proučavaju se metode kojima ekonomija oblikuje političko mišljenje i ideologiju.

Tehničke znanosti

Tečaj se fokusira na inovacije, dizajn i izgradnju. Proučavaju se elementi termodinamike, mehanike i konstrukcije, dinamike fluida i aerodinamike, elektromagnetizma i istraživanja svemira. Polaznici se upoznaju s gradnjom mostova, zgrada, kula te dizajnom zrakoplovnih staza.

Medicina

Polaznici prolaze kroz razne hipotetske i praktične situacije u kojima uče analizirati i dijagnosticirati pacijente te izvoditi razne testove. Polaznici po završetku tečaja dobivaju potvrdu o pružanju prve pomoći.

Prirodne znanosti

Tečaj je pogodan za polaznike koje zanima kako funkcionira svemir. Program je usmjeren na proučavanje kemije, fizike i biologije. Razmatraju se novi fenomeni, kemijske reakcije i biološka raznolikost, kao i njihov odnos.

Pravo

Polaznici će se upoznati s tehnikama dobrog obrazloženja, prezentacija, govorništva i razumijevanja zakona. Cijela skupina sudjeluje u igri uloga u kojoj svi igraju drugačiju ulogu - odvjetnik, sudac, optuženi, optužitelj, svjedok, porotnik.

Psihologija

Tečaj polaznike uvodi u osnove psihologije, upoznaje ih s poviješću moderne psihologije i ocrtava njezin razvoj do suvremenog razumijevanja psihologije.

Matematika

Polaznici uče osnove čiste i primijenjene matematike. Za vrijeme tečaja polaznici uče o teoriji grafike, algoritmima, teselaciji, teoriji grupa, fraktalima, složenim brojevima, Fibonaccijevom nizu i zlatnom rezu, presjeku stošca, kinematici, kodovima, šiframa i vjerojatnosti.

Smještaj

Polaznici su smješteni u studentskom domu Wycliff Hall. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne. Svaki kat ima svoje kupaonice. Učenicima je na raspolaganju i veliki unutarnji vrt, gdje se mogu družiti sa svojim vršnjacima, opustiti se i razgovarati o zanimljivim temama.

Sport i slobodno vrijeme

Sveučilišni sportski sadržaji uključuju nogometne, košarkaške i teniske terene. Polaznicima su na raspolaganju bazen, fitnes, satovi joge i plesa, umjetnosti, slikanja i skiciranja. Nakon toga se u Oxfordu organiziraju kulturna i turistička razgledavanja. Polaznici će također imati priliku istražiti lokalne atrakcije, ploviti rijekom, posjetiti muzej Ashmoleon i trgovačke centre. Navečer se održava talent show, diskoteka, karaoke, kvizovi i još mnogo toga.

Izleti

Program tečaja uključuje dva cjelodnevna izleta petkom i ponedjeljkom. Jedan od njih povezan je s  predmetom koji su polaznici odabrali i pridonosi boljoj primjeni naučenog gradiva. Posjećuju se različita odredišta: Brighton, Bath, Stratford-upon-Avon, Brisbale, London.