Oxford and Cambridge Advance Studies

Dob: 16-18 godina

Nastava: 20 školskih sati tjedno

Smještaj: studentski dom

Putuje se: nedjelja - subota

Datumi održavanja:

Cambridge: 4. srpnja, 18. srpnja
Oxford: 27. lipnja, 11. srpnja, 25. srpnja

Grupe: 1-6 polaznika

Trajanje: 2-4 tjedna

Minimalna razina znanja engleskog jezika: napredna

Naknada uključuje:

 • Smještaj u studentskom domu

 • Puni pansion

 • Nastavu prema odabranom tečaju, 1 Master Class tjedno

 • Nastavne materijale

 • Izvještaj i potvrdu o završenom tečaju

 • 3 cjelodnevna izleta uz dvotjedni tečaj

 • 1 poludnevni izlet tjedno uz dvotjedni tečaj

 • Zabavni program u popodnevnim i večernjim satima

 • Korištenje bežičnog interneta i računala

 • 24 h telefon za hitne slučajeve

 • Prijevoz od i do zračne luke Heathrow i Gatwick pri dolasku i odlasku između 10 i 22 h

Cijena u kunama: 

Cijena za 2 tjedna Oxford/Cambridge: 36036 kn

Polog za upis: 4620 kn (oduzima se od ukupne cijene tečaja)

Polog za štetu: 150 funti (vraća se na kraju tečaja ako nema štete)

Nadoplata za prijevoz od/do zračne luke Heathrow ili Gatwich izvan radnog vremena: oko 925 kn (jedan smjer)

Tečaj

Nastava je organizirana prema uzoru na način studiranja na Sveučilištima Oxford i Cambridge. Program je namijenjen polaznicima s visokom razinom znanja engleskog jezika. Nastava se održava u manjim grupama i uglavnom ju vode bivši studenti i predavači s Oxforda i Cambridgea. Svaki polaznik odabire dva od ponuđenih predmeta kako bi unaprijedio svoja znanja i vještine.

Master Class

Svaki tjedan održava se "master class" - predavanje usmjereno na razvoj ključnih osobnih vještina: prezentacijske vještine, debate ili pregovori, rješavanje problema, upravljanje vremenom. Odvojeno je i vrijeme za individualne konzultacije s predavačem, jednom tjedno. Po želji polaznici mogu sudjelovati u pripremama za SAT ili IELTS. Održavaju se dva školska sata tjedno i odabiru se pripreme samo za jedan ispit. Na pripremama za IELTS radi se na vještini pisanja, a na predavanjima za SAT vježba se čitanje, pisanje i matematika. Program pomaže svima da poboljšaju svoje vještine za unčinkovitije učenje. 

Dodatna predavanja na Oxfordu i Cambridgeu

Uz svakodnevnu nastavu polaznici sudjeluju i u kreativnim radionicama odabirući jedno područje svaka dva tjedna. U ta dva tjedna provode se 3 predavanja, nakon kojih polaznici predstavljaju svoj projekt. Svaki polaznik bira među ponuđenim temama:

 • Poduzetništvo - priprema poslovnog plana za proizvod ili uslugu koju polaznik želi pretvoriti u posao

 • Novinarstvo - priprema časopisa s odabranim događajima tijekom tečaja

 • Filmografija - izučavaju se osnovne tehnike rada pri stvaranju filma na temu koju odabiru polaznici

 • Kazalište - nije potrebno iskustvo već samo entuzijazam i kreativne misli. Priprema se izvedba.

 • Urban Sketching - radionica je fokusirana na likovnu umjetnost i uključuje skiciranje i slikanje poznatih krajolika i zgrada u Oxfordu.

 • Debata - Polaznici će biti obučeni za pripremu čvrstih argumenata i sudjelovanje u raspravi.

Teme radionica bit će potvrđene nekoliko tjedana prije početka programa i polaznici ih tad odabiru. Formalna oproštajna zabava odvija se na posljednji dan. 

Slobodno vrijeme

Pripremljen je raznovrstan zabavni program tijekom večernjih sati gdje polaznici mogu sudjelovati u kvizovima, kuglanju, filmskoj večeri, natjecanjima, pizza partyju. Svakog je tjedna jedna večer slobodna, a polaznici to vrijeme mogu iskoristiti za pripremanje i usavršavanje. 

Kamo ići:

Program se izvodi istodobno na dva najprestižnija sveučilišna kampusa u Velikoj Britaniji. Polaznici mogu odabrati Oxford ili Cambridge.

Magdalene College, Cambridge University

Osnovan 1428. godine, Magdalene College nalazi se u blizini slikovite rijeke Cam. Istoimeni most - Magdalene, nalazi se u neposrednoj blizini koledža i samog centra Cambridgea. Polaznici imaju pristup računalnoj sobi i bežičnom internetu. Organiziran je smještaj u jednokrevetnim sobama u studentskom domu na kampusu. Na svakom katu je zajednička kupaonica. Može se koristiti perilica za pranje rublja.

Izleti

Osigurani su izleti u London, Fitzwilliam Museum i šetnja po Grantchester Meadow uz rijeku Cam.

Brasenrose College, Oxford University

Brasenrose se nalazi na izvrsnoj lokaciji - u samom srcu grada Oxforda, uz poznatu Knjižnicu Bodleian. Učionice i kantine nalaze se u glavnoj zgradi koledža u centru grada, blizu poznate zgrade Radcliffe Camera. Mogu se koristiti računalna soba i bežični internet. Brasenrose su pohađali i David Cameron, Micheal Palin te William Golding. Polaznici su smješteni u krilo Frewin Court, pokraj svjetski poznatog studentskog kluba - Oxford University Student Union (OUSU).  Sve sobe su jednokrevetne i dijele zajedničku kupaonicu uz moguće korištenje perilice za rublje. Organiziran je ručak u restoranima u gradu, a naknada je uključena u cijenu. 

Izleti

Osigurani su izleti u London, Bodleian Library, Ashmolean Museum, Christ Church College na kojem su snimljeni Harry Potter filmovi.