Imaš američki ček koji želiš unovčiti? Javi nam se!

17.04.2020

S obzirom da su sve banke u Hrvatskoj prestale nuditi uslugu unovčenja američkih čekova, pitaš se postoji li alternativa? Odgovor je da! Imaš mogućnost unovčiti ček kod nas.


Zbog brojnih upita, izradili smo web stranicu posvećenu unovčavanju čekova. Sve najnovije informacije su navedene tamo.

Pronađi ju na linku!

Ovaj članak služi za orijentaciju.

U nastavku ćemo ti opisati kako izgleda procedura unovčenja, stoga pripremi čekove i kreni s planiranjem šopinga od unovčenja!

Procedura

Ne brini, cijela procedura jako je jednostavna te se odvija online. Samo slijedi ove korake:

1. Prvo nam se javi na info@integraledu.hr i najavi da ćeš poslati ček. Molimo te da ne preskačeš ovaj korak jer je bitan za daljnju proceduru i komunikaciju.

2. Nakon toga, dostavi nam sve čekove koje želiš unovčiti na adresu Integral Edukacijski Programi, Pierottijeva ulica 5, 10000 Zagreb, osobno ili poštom. Zbog trenutačne situacije naš preferirani način dostave je poštom.

3. Mi ćemo tvoje čekove skenirati i poslati ti sken čime potvrđujemo da je ček zaprimljen. Zbog toga je jako bitno da ne preskočiš korak broj 1.

4. Potom ćeš započeti proces registracije. U ovom ćeš koraku ispuniti kratku online prijavu i priložiti tražene dokumente.

5. U međuvremenu, mi ćemo u tvoje ime poslati sve čekove na obradu i provjeru.

6. Na mail ćeš zaprimiti obavijest u roku mjesec dana u kojoj se nalazi link na online bankovni formular. Ovaj formular je potrebno ispuniti kako bi agencija imala uvid na koji račun izvršiti uplatu sredstava.

7. Ako su svi dokumenti dostavljeni i ispravno popunjeni, sredstva se uplaćuju na izabrani bankovni račun.

Mala napomena: Procedura unovčenja zbog trenutačne situacije može potrajati do 3 mjeseca, međutim, prosjek je mjesec dana. Nakon tog vremena provjeri naznačeni račun i povratno nam javi je li sve bilo u redu.

Naknade

Nadalje, moramo se dotaknuti najbitnijeg pitanja – koliko iznosi naknada za unovčenje?

Svim klijentima nudimo promotivnu naknadu od 1,2% + 25,00$ po čeku za čekove povrata poreza, dok ostali američki čekovi (plaće, mirovine i ostali čekovi koji ne spadaju pod povrat poreza) imaju veću naknadu od 3% + 25,00$ po čeku. Naknada se skida automatski pri procesu unovčenja, tj. odbija se od iznosa čeka, te nije potrebno vršiti nikakvu uplatu za navedenu uslugu.

Za kraj, pripazi i na sljedeće:

  • Svaki ček izdan je na određeni vremenski period, tj. ima rok „valjanosti“ od npr. 90 dana (provjeri "void after" dio na čeku!). Nemoj čekati zadnji tren da pokreneš proceduru unovčenja! Čekovi koji kod nas stignu, a imaju valjanost manje od mjesec dana, vrlo vjerojatno neće moći biti unovčeni jer će proces unovčenja (korak broj 7.) doći kad već budu istekli. U tom slučaju najbolje je zatražiti izdavača čeka da ponovno izda ček.

  • Nemoj potpisati ček na pozadini! Ako je ček potpisan, znači da je postojao pokušaj unovčenja i to će samo otežati cijelu proceduru te ček može biti odbijen za unovčenje.

Jesmo li jasno objasnili proceduru unovčenja i korake cijelog procesa? U slučaju da imaš dodatna pitanja, slobodno nam se javi na info@integraledu.hr ili na 01/468-3381!

#WorkTravelUSA #workandtravelusa #unovčavanječekova #amerika #SAD

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka