7 razloga zašto je studiranje u inozemstvu baš za tebe

03.09.2018

Uskoro završavaš srednju školu, ali što sad? Koji je sljedeći korak? Mogućnosti je tisuću, a izbor samo jedan.


Odluka o tome gdje ćeš nastaviti svoje obrazovanje ovisi o mnogo toga, ali najbitnije je znati što želiš. Da saznaš što želiš, pripremu započni na vrijeme jer je odabir studija jedno od najvažnijih raskrižja u tvom životu, a kontrola nad tvojom budućnošću samo je u tvojim rukama. Kreni s razmišljanjem i promišljanjem već sada, planiraj na vrijeme sljedećih nekoliko godina i iskoristi sve svoje mogućnosti najbolje što možeš!

Ako želiš najbolje za razvoj svoje karijere i obrazovanja, naš savjet je da razmisliš o studiju u inozemstvu. Zašto? Usavršit će tvoje znanje i vještine na nov i drugačiji način i pružiti ti priliku da okusiš život i izazove u jednoj ili čak više zemalja. Ako nakon završetka studija shvatiš da život u nekoj drugoj zemlji ipak nije opcija za tebe, uvijek se možeš vratiti kući s gomilom novog znanja za izgradnju vlastitog poduzeća ili unapređenje poslovanja već postojećih tvrtki.

Zašto ne saznaš sve svoje mogućnosti već sada? Obrazovne savjetnice iz našeg IntegralEdu tima otkrit će ti sve tajne o visokom obrazovanju i studentskom životu u inozemstvu, a u nastavku pročitaj samo neke od gomile prednosti.

7. Praktična primjena znanja zvuči ti bolje od učenja teorije napamet

Vrhunska sveučilišta koja ti nudimo temelje svoj pristup obrazovanju na praktičnim predavanjima. Teorija je bitna, ali tvoja snalažljivost i inovativnost u poslovnom svijetu bit će još cjenjenije. Spoj teorije i prakse, rješavanje konkretnih problema, manje grupe, timski rad, kreativnost – zahvaljujući takvom pristupu tijekom studiranja, kasnije ćeš lakše zaploviti u poslovne vode.

6. I studij treba „pratiti modu“

Međunarodno priznata sveučilišta privlače veliki broj stranih studenata svake godine jer su, najjednostavnije rečeno, ukorak s modom. Održavaju svoj nivo nastave, nastavnih sadržaja i materijala na iznimno visokoj razini. Tijekom svih priprema, vježbi i predavanja bit ćeš smješten u okruženje što sličnije onome koje te čeka kad počneš raditi. Vrhunska tehnologija, nove metode rada, primjeri iz poslovnog svijeta, moderni kampusi i brojne mogućnosti za studente bit će temelj tvog studija i definitivno ti osigurati kvalitetu istog.

5. Kreiraj sam svoj put k uspjehu

Ako imaš veliku želju studirati u inozemstvu i znaš područje koje te zanima, ali ne snalaziš se među brojnim mogućnostima - imamo još jedno iznenađenje za tebe! Nekoliko ekskluzivnih IntegralEdu partnerskih sveučilišta ponudit će ti da samostalno izabereš kolegije koji najbolje odgovaraju tvojim osobnim interesima i tako prilagodiš studijski program svojim potrebama i željama. Osim toga, sveučilišta ti često nude i mogućnost da jednu godinu studija provedeš na drugoj lokaciji, studirajući ili radeći – a za sam odabir i detalje možeš se odlučiti i dvije godine nakon početka studijskog programa.

4. Timski rad uvijek se cijeni

Oduvijek sanjaš o upoznavanju različitih kultura i učenju i radu u međunarodnom okruženju? Pomoći ćemo ti pronaći pravo sveučilište za tebe istovremeno ispunjavajući i ovu želju. Najveća dobit timskog učenja i rada je okruženje u kojem ćeš svladati i razviti razne komunikacijske vještine poštujući istovremeno mišljenje i rad svojih kolega kako biste zajedničkim snagama postigli što bolje rezultate. Te vještine bit će ti od izrazite važnosti i u budućoj profesionalnoj karijeri.

3. Studiraj u inozemstvu - postani poznat u svojoj profesiji diljem svijeta

Stvaranje dugotrajnih i nezaboravnih prijateljstava i poznanika jedna je od mnogih prednosti visokog obrazovanja. Odabirom studiranja u inozemstvu odlučuješ se upoznati ljude iz cijeloga svijeta i svakodnevno surađivati s njima. S diplomom međunarodno priznatog sveučilišta uz volju i marljivost koje pokažeš - osim gomile novih kontakata - moći ćeš raditi u bilo kojoj svjetskoj tvrtki i sva vrata će ti biti otvorena.

2. Zašto ne postati i poliglot?

Svi znamo da se poznavanje engleskog jezika dok živimo u svojoj rodnoj zemlji ne može usporediti s izvornim govornicima. Ta se činjenica lako može promijeniti – ako odlučiš studirati u drugoj zemlji. Svaki dan tvoja će svakodnevnica biti engleski, a ako se odlučiš nastaviti svoje obrazovanje u zemljama poput Nizozemske, Danske ili Italije, pripremi se da ćeš na popis svojih vještina, osim odličnog poznavanja engleskog jezika, dodati i novi jezik.

1. Misija samostalnost – mode ON!

Uspješni stručnjaci sami se znaju nositi i snalaziti u bilo kojoj situaciji, rado prihvaćaju izazove i ne strahuju pred istima radeći tako na sebi, svojoj osobnosti, znanju i vještinama! Ovo je jedna od mnogih bitnih lekcija koje ćeš naučiti kada se odlučiš za visoko obrazovanje u inozemstvu. Na početku će biti mnogo novih i drugačijih stvari i situacija, ali nakon nekoliko tjedana shvatit ćeš koliko novih mogućnosti za razvoj ti pruža upravo tvoja samostalnost.

U slučaju da ti sve ovo zvuči kao ostvarenje snova te smo te već pridobili u tim stranih studenata, nemoj propustiti priliku upoznati predstavnike najpoznatijih svjetskih sveučilišta i pitati ih sve što te zanima. Očekujemo te na obrazovnom sajmu World Education Fair gdje ćemo ti prenijeti sve novosti iz svijeta visokog obrazovanja u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka