4 grada zbog kojih ćeš se zaljubiti u Nizozemsku

24.06.2020

Kod izbora studija, važan dio odluke je i odabir grada u kojem ćeš živjeti sljedeće tri godine.


Uz pretragu i analizu studija, istraživanje gradova može biti zamorno. Zato ćemo ti otkriti i pokušati približiti 4 skrivena dragulja Nizozemske koji će tvoj studij učiniti nezaboravnim!

Arnheim

Nalazi se među 10 najvećih gradova u Nizozemskoj. Ima bogatu povijest, a posebice se ističe činjenicom da su se tamo vodile mnoge bitke tijekom Drugog svjetskog rata. Pored toga, poznat je po svom ''Fashion District'' o kojem sanja svaka šopingholičarka. Ako za sebe misliš da si više open door tip, svakako posjeti veliki ZOO i muzeje na otvorenom. Naše partnersko sveučilište HAN University of Applied Science se također nalazi u Arnheimu! Ako ti je grad zapeo za oko, a želiš studirati kemiju, komunikacije, elektrotehniku, socijalni rad – ovo sveučilište je za tebe!

Breda

Breda je grad napravljen za cjelodnevni shopping i uživanje u hrani. Centar grada poznat je cijeloj Nizozemskoj – prepun slatkih, modernih i udobnih barova i restorana. Ako ipak nisi tip za cjelodnevno ispijanje kave na suncu, Breda ima niz muzeja, crkava i parkova koje možeš posjetiti i istražiti. Naše partnersko sveučilište Breda nudi niz programa koji bi te mogli interesirati, kao što su turizam, ekologija, dizajn igrica ili menadžment! A kad ti treba predah od stresnog studentskog dana, pronađi svoje mjesto pod suncem (čitaj: na nekoj zanimljivoj terasi) i odmori uz kavu!

Eindhoven

Možda si veći obožavatelj modernih gradova, inovativnosti i tehnologije pa te nisu zainteresirali gore navedeni gradovi. Imamo grad i za tebe! Eindhoven je malen, ali vrlo moderan i tehnološki napredan grad. Sa svojom specifičnom arhitekturom grada, što dokazuje i sam centar grada i spomenik Blob, definitivno je sve samo ne tradicionalan grad. Najkretivnije mjesto u gradu je Strip-S, boho kvart gdje možeš pustiti svoju kreativnost da radi što želi. Naše partnersko sveučilište Fontys prepoznalo je jedinstvenost grada te nudi prilike za daljnje razvijanje u području komunikacija, elektrotehnike, tehnologije, marketinga i mehatronike.

Nijmegen

S titulom najstarijeg grada u Nizozemskoj, Nijmegen nosi sa sobom dugu povijest i mnoštvo znamenitosti koje moraš posjetiti. Wijchen Castle sadrži gotovo cijelu povijest grada, a Muzej Afrike ima svoj vlastiti labirint u kojem nam ne bi bilo žao zalutati. Ako ipak želiš otkriti sve prirodne ljepote grada, predlažemo ti da odigraš partiju golfa malo izvan grada ili posjetiš jedan od najvećih parkova u Nizozemskoj. Kada padne mrak, grad ne staje - Nijmegen ima poprilično dobar noćni život s brojnim pubovima! Naše partnersko sveučilište Radboud nudi studije kao što su psihologija, umjetna inteligencija, kemija, povijest umjetnosti, biologije, ali i mnoge druge!

Neki od gradova ti je zapeo za oko? Još uvijek se možeš prijaviti na studij u Nizozemskoj. Osiguraj si blistavu budućnost! Javi se našim obrazovnim savjetnicima na info@integraledu.hr ili putem prijavnice na linku.

Želiš saznati sve o stipendijama, financijskoj pomoći i razgovarati s predstavnicima TOP nizozemskih sveučilišta? Rezerviraj svoju kartu za virtualni sajam Study in Holland, 19.11. Prijavi se ovdje!

 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka