HRV_BNN(SP adults web)_970x300px.png

Jezični tečajevi za odrasle

Svjesni smo da je vrijeme nesigurnosti i neodlučnosti za putovanja i studiranja u inozemstvu pogotovo kad su u pitanju Vaša djeca. Sveučilišta i jezični centri za učenje stranih jezika s kojima radimo nalaze se u zemljama s naprednim zdravstvenim sustavima. Svakodnevno dobivamo informacije od naših partnerskih institucija u inozemstvu da slijede pravila koja su propisale vlasti u njihovi zemljama i da im je sigurnost njihovih učenika, studenata i polaznika, a naših klijenata, na prvome mjestu. 

Kako su i nama naši klijenti na prvome mjestu, htjeli bi obavijestiti sve naše sadašnje i buduće polaznike jezičnih tečajeva i kampova te sve one koji se možda još predomišljaju oko rezervacije takvih tečajeva da ćemo pružiti najveću moguću razinu fleksibilnosti za otkazivanje tečajeva koji budu uzrokovani situacijom s COVID-19 virusom. 

Jedan od najboljih načina za brzo učenje jezika su naši jezični tečajevi u inozemstvu. Kada su u pitanju jezični tečajevi za odrasle, IntegralEdu ima široku ponudu tečajeva stranih jezika kao što su engleski, francuski, njemački, talijanski, ruski, portugalski i španjolski jezik u Engleskoj, Malti, SAD-u, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Španjolskoj, Rusiji, Portugalu, Australiji, Italiji i dr.
Jezični tečajevi za odrasle izrazito su individualizirani te se, za razliku od tečajeva za djecu i mlade, svaka komponenta tečaja prepušta polazniku da odluči prema svojim preferencijama. Zbog toga, polaznik koji se odluči na ovakav jedan tečaj, prije rezerviranja tečaja mora znati što će sve utjecati na cijenu tečaja, a to je:
1. Dob polaznika

Iako je većina tečajeva za odrasle namijenjena svima starijima od 18 godina, neke škole imat će specijalizirane tečajeve za one iznad 30+ ili iznad 50+, pogotovo ako su ti polaznici oni koji nemaju veliko prezdnanje stranog jezika. Osim toga, neke škole će zahtijevati određenu minimalnu ili maksimalnu dob za posebne vrste smještaja. Također, starije polaznike će se stavljati u posebne grupe kako bi bili u jednakoj grupi s osobama svoje dobi.

2. Intenzitet tečaja

Jezični centri kao standard u intenzitetu tečaja stavljaju 20 školskih sati stranog jezika tjedno, tj. 4 školska sata dnevno. Za polaznike koji žele brže i intenzivnije učiti strani jezik, broj nastavnih sati se može povisiti na 25 ili 30 školskih sati stranog jezika tjedno. Rijetke škole će nuditi i intenzivnije tečajeve poput 35 ili 40 školskih sati dnevno, a ostale će škole, uglavnom, od polaznika koji žele toliko intenzivno učiti strani jezik, zahtijevati da uzmu individualne sate.

Nastava se održava uglavnom u jutarnjim satima, dok se popodne održava u viskoj sezoni ako ima preveliki broj polaznika da bi se nastava održavala samo u jednoj smjeni.

3. Vrsta i svrha tečaja

Prije početka tečaja polaznik mora znati koja je svrha njegovog odlaska na tečaj stranog jezika u inozemstvo. Je li to generalno poboljšanje znanja stranog jezika, želi li ga naučiti u poslovne svrhe sa specifičnim vokabularom za određenu industriju, želi li se pripremiti za službene ispite engleskog jezika poput IELTS-a, Cambridge ispita ili TOEFL-a ili želi, recimo, ići na tzv. iskustvene tečajeve gdje se strani jezik uči uz posebne dijelove kulture zemlje (npr. English in the City, Italiano con i vini, Italiano e opera, Deutsch mit Opera, itd.).

4. Razina predznanja

Svi polaznici prvi dan nastave pišu inicijalni ispit prema kojem ih se smješta u određenu jezičnu grupu tako da mogu nastaviti učiti strani jezik nastavno na predznanje koje već ima i da može napredovati zajedno s osobama koje imaju jednako predznanje. Polaznici koji već imaju određeno predznanje svoj tečaj mogu započeti gotovo svaki ponedjeljak u godini (osim Božića i Nove godine), dok će polaznici koji su potpuni početnici moći započeti svoj tečaj na točno određene ponedjeljke u mjesecu, a uglavnom se to radi o prvim ponedjeljcima u mjesecu.

5. Datum polaska

Kao i u turizmu, u jezičnim tečajevima postoji visoka, srednja i niska sezona te se prema sezoni formiraju cijene. Visoka sezona u većini zemalja počinje krajem lipnja, a završava krajem kolovoza, međutim u zemljama poput Rusije ili Španjolske sezone mogu započeti puno ranije ili završiti puno kasnije, što će značiti da će sam tečaj biti skuplji duže vremena. Razlika u cijeni tečaja koji se odvija u visokoj ili niskoj sezoni može biti i do 50%, a škole time pokušavaju ravnomjerno rasporediti polaznike tijekom cijele godine.

7. Vrsta smještaja

Odrasli polaznici mogu sami pronaći smještaj dok su na jezičnom tečaju, a mogu rezervirati i smještaj koji nudi sam jezični centar. Jezični centri nude najčešće tri vrste smještaja: obitelje domaćine, rezidencije ili studentske kuće i apartmane. Obitelji domaćini su obitelji koje s provjerene i plaćene za to da prime polaznike jezičnih tečajeva u svoje domove. Iako ovo je najjeftinija opcija smještaja, obitelji žive u rezidencijalnim dijelovima gradova što može značiti da se do škole putuje i do sat vremena te je to trošak na koji polaznik mora računati. Rezidencije ili studenske kuće su zgrade koje je škola iznajmila za smještaj svojih polaznika. One su uglavnom najbliže samom centru i mogu nuditi doručak ili polupansion. Najskuplja opcija su apartmani u kojima živi najviše 4 polaznika i najkomfornija su vrsta smještaja. Gotovo nikada se tamo ne nude obroci već je polaznicima na raspolaganju opremljena kuhinja.

8. Transferi i dodatne usluge

Jezični centri će često nuditi i dodatne usluge poput transfera, organizacije putovanja tijekom vikenda, kulinarskih radionica, radionica salse, kulture i civilizacije zemlje, pub crawlova itd. Iako će neke od tih aktivnosti biti besplatne, većina će se plaćati i trebati rezervirati unaprijed. Dobro je znati da se transferi smatraju luksuznom uslugom te da cijena jednog transfera od zračne luke do smještaja može biti i do 10 puta skuplja od cijene koju bi polaznik platio da isti put prođe javnim prijevozom. Tako da se savjetuje, za sve polaznike koji se mogu snaći, da za dolazak do smještaja ili do zračne luke koriste javni prijevoz.

6. Trajanje tečaja

Standardno trajanje tečaja u inozemstvu je 2 tjedna, međutim često tečajevi traju i dulje, a na polazniku je da odluči koliko će tečaj trajati. Vrlo rijeko škole dopuštaju da se rezervira manje od 2 tjedna jer se tijekom jednog tjedna ne može napraviti značajniji napredak u poznavanju stranog jezika čime se direktno utječe na reputaciju jezičnog centra. Škole daju popuste na količinu tjedana koja se rezervira, a dugotrajnim tečajevima se smatraju oni koji traju duže od 12 tjedana te se za njih traže posebne cijene i uvjeti i gotovo uvijek su to tečajevi koje polaznici upisuju kako bi naučili strani jezik dovoljno dobro da bi studirali ili radili u određenoj stranoj zemlji.

9. Lokacija

Osim što jezični tečajevi imaju i turističku komponentu jer se putuje u strani grad i zemlju kao turist, lokacija gdje se odvija jezični tečaj ima i lingvističku komponentu. To bi značilo da polaznik mora odlučiti prema svojim preferencijama gdje želi učiti strani jezik, ali i biti svjestan da se u različitim državama govore različite verzije stranih jezika. Tako da engleski neće biti jednak u Velikoj Britaniji, na Malti ili u SAD-u, španjolski neće biti jednak u Španjolskoj i u Argentini, francuski u Francuskoj i Belgiji, niti njemački u Njemačkoj i Austriji. Prije samog odlaska polaznik bi trebao istražiti sviđa li mu se destinacija od onih koje su mu ponuđene te nudi li ta destinacija ono što polaznik traži i očekuje. Iako su vrlo često jezični centri za odrasle smješteni u centrima velikih gradova, postoji i nemali broj onih koji su smješteni u manjim gradovima do kojih je teže doći, ali će troškovi u takvim centrima biti manji. 

IntegralEdu preporučuje

U nastavku možete pogledati primjere naših tečajeva za odrasle. Ovo su samo neki od centara i tečaja u ponudi, a svaki tečaj prilagođavamo potrebama i mogućnostima polaznika.

kings oxford2.jpg

Cijena u kunama od:

9 020 kn

Kings Oxford, UK

Uzrast: iznad 16 godina starosti

Engleski

Datum početka: svaku nedjelju u godini
 

Kings Oxford obuhvaća 2 kampsa gdje se održava nastava: St.Michael’s i St. Joseph’s, jedan od kojih je u samom centru Oxforda. Učionice su svijetle, opremljene interaktivnim bijelim pločama, računalima i WI-FI. U izboru tečajeva škola nudi standardne i intenzivne, te IELTS pripremne tečajeve. Polaznici su smješteni kod obitelji u dvokrevetnim sobama ili u studentskim domovima.

london central 1.jpg

Cijena u kunama od:

17 310 kn 

University College

London, UK

Uzrast: od 8 do 21 god.

Engleski

Datum početka: 21. lipnja - 30. kolovoza

 

Tečaj se održava na glavnom kampusu University Collegea London. Osnovano 1828. UCL je bilo prvo moderno sveučilište u Engleskoj, organizirano po uzoru na škotska i njemačka sveučilišta. Kampus UCL-a se nalazi u gradskoj četvrti Bloomsbury, samo nekoliko minuta hoda od Russel Squarea i glavne shopping ulice Londona - Oxford Streeta u samom središtu tog grada.

ec-school-2c.jpg

Cijena u kunama od:

4 095 kn

Jezični centar EC, Malta

Uzrast: iznad 16 godina starosti

Engleski

Datum početka: svaku subotu ili nedjelju u godini (zavisno od vrste tečaja)

Jezični centar EC organizira tečajeve za djecu, mlade i odrasle. Škola za odrasle nalazi se u gradiću St. Julian's, poznatom malteškom ljetovalištu. Školska zgrada posebna je po tome što ima veliku krovnu terasu s panoramskim pogledom na grad, a svi polaznici imaju pristup privatnoj plaži koja je u vlasništvu škole. Osim standardnih tečajeva, škola organizira pripremne tečajeve za IELTS ili TOEFL, poslovni engleski ili recimo tečaj Engleski u gradu koji kombinira učenje engleskog s planinarenjem i istraživanjem Malte.

berlin najbolja.jpg

Cijena u kunama od:

Berlin - tečaj za 

starije od 17 godina

Uzrast: iznad 17 godina starosti 

Njemački

Datum početka: svake nedjelje u godini 
 

5 465 kn

Jezični centar je osnovan 1990. godine i nalazi se u mirnoj ulici u povijesnom dijelu grada Berlin Mitte, 15 minuta hoda od Brandenburških vrata. Škola zauzima dva kata moderne i energetski učinkovite zgrade, a ima 15 prostranih učionica, dnevni boravak, veliku terasu, knjižnicu s audio-video opremom koja služi za samostalno učenje, multimedijalnu dvoranu sa šest računala i  internet caffeu. Škola nudi osnovne, standardne, intenzivne tečajeve, tečajeve poslovnog njemačkog, te tečaj za TestDaF. Smještaj je moguć u obitelji, jednosobnom apartmanu ili hotelu za mlade A&O**.
U ponudi su razni besplatni izleti ili uz nadoplatu: obilazak Berlina – alternativnog kulturnog centra Tacheles, obnovljenog kazališta Friedrichstadt-Palast, zgrade Reichstaga te trga Potsdamer Platz u Potsdam, posjeti palačama Sanssouci i Neues Palais. 

milano.JPG

Cijena u kunama od:

Milano – tečaj talijanskog za starije od 18 godina

Uzrast: iznad 18 godina

Talijanski

Datum početka: svake nedjelje u godini 
 

6 320 kn

Škola je smještena u prekrasnoj zgradi na znamenitom šetalištu Corso Buenos Aires te je podzemnom željeznicom lako dostupna iz svih dijelova grada. Škola nudi osnovni, intenzivni i kombinirani tečaj, ali i mogućnost pripreme za sveučilišni studij mode i dizajna te pripreme za upis na talijanska sveučilišta. Polaznici izabiru smještaj u obitelji ili u apartmanu s drugim polaznicima. U slučaju da polaznici putuju zajedno, nudi im se smještaj u dvokrevetnim sobama. U slobodno vrijeme polaznici mogu istražiti prekrasnu katedralu, male kanale u centru i galerije s brojnim dućanima. 

sprachcaffe 1.jpg

Cijena u kunama od:

Sprachcaffe

Uzrast: od 18 godina starosti 

Engleski

Datum početka: svaku nedjelju u godini 
 

9 755 kn

Škola se nalazi u mirnom dijelu St. Julian'sa, u blizini atraktivnog turističkog dijela grada Paceville. Zgrada je izgrađena na prijelazu stoljeća i ima jedinstvenu arhitekturu koja kombinira elemente klasičnih grčkih i rimskih lukova. Školski kompleks zatvoren je za vanjske posjetitelje i osigurava maksimalnu sigurnost polaznika tečaja. Polaznici ljetnog tečaja za djecu i tečaja 16+ koriste učionice u odvojenim zgradama, odvojeni smještaj i kantinu. U slobodno vrijeme polaznici mogu uživati u sadržajima jezičnog centra Sprachcaffe: bazenu, igralištu za odbojku ili kafeteriji. Za mali iznos mogu se koristiti računala s internetom, Wi-Fi, sef, usluga pranja odjeće. Škola nudi standardne, intenzivne tečajeve i tečajeve za poslovni engleski.

madrid 1.jpg

Cijena u kunama od:

Madrid – tečaj španjolskog za starije od 17 godina

Uzrast: iznad 17 godina

Španjolski
Datum početka: svake nedjelje u godini

7 635 kn

Škola se nalazi u središtu Madrida, na samo 5 minuta hoda od trga Plaza de España. Smještena je u obnovljenoj povijesnoj zgradi i ima 38 klimatiziranih učionica, 2 konferencijske dvorane, knjižnicu, računalnu sobu i prostor za odmor uz besplatan bežični internet u cijelom kompleksu. Nude standardne, intenzivne i specijalizirane tečajeve te pripremu za DELE. Smještaj je moguć u obiteljima, studentskom domu i apartmanima. Polaznicima je moguć posjet Kraljevskoj palači, Nacionalnom parlamentu i brojnim povijesnim gradovima u okolici.

frankfurt 2.jpg

Cijena u kunama od:

Frankfurt – tečaj

za starije od 17 godina

Uzrast: iznad 17 godina

Njemački
Datum početka: svake nedjelje u godini

 

5 465 kn

Jezični centar se nalazi u Sachsenhausenu - najatraktivnijoj četvrti Frankfurta, u blizini rijeke Majne, gdje je smještena i većina muzeja, s odličnom povezanošću podzemnom željeznicom i vlakom s ostalim dijelovima grada i okolice.  Škola ima moderne učionice, prostor za samostalno učenje s audio i video opremom, multimedijalnu dvoranu s 10 računala, internet cafe s 5 računala te žičanim i bežičnim pristupom internetu.  Ponuđeni su osnovni, standardni i intenzivni tečajevi jezika te tečaj poslovnog njemačkog i tečaj za TestDaF koji se priznaje za upis na njemačka sveučilišta. 
Polaznici mogu biti smješteni u obiteljima, jednosobnom apartmanu ili hotelu za mlade. U ponudu ulaze dva organizirana događaja tjedno uz mogućnost organiziranja fakultativnih izleta uz nadoplatu.    

rim 1.jpg

Cijena u kunama od:

Rim – tečaj u

vječnom gradu za starije od 16 godina

Uzrast: iznad 16 godina

Talijanski
Datum početka: svake nedjelje u godini

5 985 kn

Škola se nalazi u tri zgrade u središtu grada. Na kampusu imaju jezični laboratorij, video centar, sobu s računalima, knjižnicu, kantinu te vrt i terase za opuštanje. Uz osnovni, intenzivni i kombinirani tečaj talijanskog, nude i tečaj poslovnog talijanskog, pripreme za talijanska sveučilišta, pripreme za ispit CILS, ali i zanimljive tečajeve poput fotografije, kulinarske radionice i upoznaj Rim gdje polaznici uče jezik na novi, drugačiji način. Smještaj je moguć u obitelji i u apartmanu (jednokrevetne i dvokrevetne sobe). Polaznici mogu sudjelovati na izletima, razgledavanju znamenitostima i ostalim aktivnostima uz nadoplatu. 

pariz.jpg

Cijena u kunama od:

Eurocentres, Pariz
U srcu Latinske četvrti

Uzrast: iznad 16 godina starosti

Francuski

Datum početka: svaku nedjelju u godini

11 250 kn

Škola se nalazi u srcu Latinske četvrti u povijesnoj zgradi koja je nedavno obnovljena. U dvorani za predavanja se može vidjeti sačuvani dio srednjovjekovnog zida, a prostorija za samostalno učenje impresionira s prekrasnim freskama koje datiraju iz 16. stoljeća. Ove relikvije prošlosti su savršeno uklopljene u moderni interijer te stvaraju jedinstvenu atmosferu u školi. U ponudi su standardni, intenzivni, poslovni tečajevi u mini-grupama, te tečaj DELF. Uz nadoplatu organiziraju se izleti do obližnjih gradova, dvoraca Loire i više. Smještaj je moguć kod obitelji ili u studentskom domu.

 

valencia 2.jpg

Cijena u kunama od:

Valencia– tečaj španjolskog za starije od 17 godina

Uzrast: iznad 17 godina

Španjolski

Datum početka: svake nedjelje u godini

7 000 kn

Škola nudi izvrsne uvjete za učenje španjolskog u zgradi koja se nalazi u središtu Valencije. Polaznicima se nude osnovni i intenzivni tečajevi te specijalizirani sati i pripreme za DELE koje se usklađuju sa službenim datumima ispita. Polaznici mogu birati između smještaja u obiteljima, apartmanima ili studentskom domu Galileo Galilei gdje je smještena većina polaznika. U slobodno vrijeme postoji mogućnost posjeta The Music Palaceu, Oceanografskom muzeju ili se mogu organizirati izleti u Madrid, Barcelonu ili Tarragonu.

munchen 2.jpg

Cijena u kunama od:

München – tečaj

za starije od 17 godina

Uzrast: iznad 17 godina

Njemački
Datum početka: svake nedjelje u godini

 

5 465 kn

Škola u Münchenu organizira tečajeve od 1977. godine i nalazi se u blizini trga Karlsplatza gdje počinje najduža ulica za shopping u gradu. Škola je opremljena s prozračnim učionicama s puno dnevnog svjetla, multimedijskim centrom, knjižnicom, internet caffeom i udobnim dnevnim boravkom. Može se birati između osnovnog, standardnog i intenzivnog tečaja te tečaja poslovnog njemačkog i tečaja za TestDaF. Polaznicima se nudi smještaj u obiteljima, apartmanu ili hotelu za mlade. Tijekom boravka moguće je posjetiti bajkoviti dvorac Neuschwanstein, Alpe i prekrasne gradove u okolici. 

barcelona2.jpg

Cijena u kunama od:

Barcelona – tečaj španjolskog za starije od 17 godina

Uzrast: iznad 17 godina

Španjolski
Datum početka: svake nedjelje u godini

7 635 kn

Škola je moderno opremljena s preko 50 klimatiziranih učionica, velikom dvoranom, knjižnicom, kafićem, vrtom i besplatnim pristupom bežičnom internetu.  U program škole ulaze osnovni, intenzivni i specijalizirani tečajevi jezika te program DELE. Polaznici mogu birati između smještaja u obiteljima, kampusu i apartmanima. Tečaj u Barceloni odlična je prilika za posjet čuvenoj Sagrada Familiji, Picassovom muzeju i prošetati poznatom ulicom La Rambla.

beč 3.jpg

Cijena u kunama od:

Beč

Uzrast: iznad 16 godina starosti

Njemački

Datum početka: svaku nedjelju u godini

6 640 kn

Tečajevi općeg njemačkog uključuju nastavu njemačkog jezika dvadeset školskih sati tjedno u kombinaciji s programom „Beč” koji uključuje: obilazak grada, predavanja i video projekcije o austrijskoj umjetnosti, glazbi, povijesti, književnosti, kao i tečaj bečkog valcera. Također su u ponudi specijalizirani tečajevi - poslovnog njemačkog jezika, njemački i glazba, ispitni tečajevi, tečajevi OSD i pripreme za upis na sveučilište. Svi tečajevi uključuju obilazak Beča i poduke plesanja bečkog valcera. Navedeni program uključuje nastavu, kulturni program za istraživanje Beča, njegovih znamenitosti i muzeja. Mogućnosti uz nadoplatu su organiziranje cjelodnevnih izleta u Salzburg, Wachau te poludnevnih izleta u Burg Kreuzenstein ili Laxenburg.

st.peterbug.moskva 3.jpg

Cijena u kunama od:

Moskva ili Sankt Peterburg – tečaj ruskog za starije od 16 godina

Uzrast: iznad 16 godina

Ruski
Datum početka: svake nedjelje u godini

8 350 kn

Centar u Moskvi raspolaže s 11, a onaj u Sankt Peterburgu s 13 prostranih i moderno opremljenih učionica te nude besplatni bežični pristup internetu. Centri nude standardni i intenzivni tečaj te mogućnost odabira individualnih sati. Dodatni jezični moduli kao nadopuna tečajevima uključuju poslovni ruski, rusku glazbu i rusku književnost. Polaznici mogu biti smještenu u obitelji domaćinu, apartmanu ili hotelu. Oba grada nude pregršt mogućnosti za odmor i razgledavanje u slobodno vrijeme.

Povezani sadržaj: