U današnjem društvu prepunom različitih trendova i iznenadnih promjena važno je na vrijeme i temeljito proučiti sve opcije i mogućnosti. Na tržištu rada prepunom stručnjaka više je nego ikada važno i potrebno imati viziju u kojem smjeru treba razvijati svoje vještine, koji tip obrazovanja najbolje odgovara interesima i sposobnostima pojedinca i koje bi mu zanimanje i buduća karijera pružili najviše mogućnosti za osobni razvoj i napredak.

 

Ispiti profesionalne orijentacije MyUniChoices i MyCareerChoices pomažu donijeti pravu odluku za tvoj budući studij i zanimanje!

Oba ispita je razvio tim stručnjaka Cambridge Occupational Analysts (My Future Choice) i vodeći britanski psiholozi, a trenutno su najbolji ispiti profesionalne orijentacije u Velikoj Britaniji te jedan od glavnih alata njihovih školskih psihologa i pedagoga za profesionalno usmjeravanje njihovih učenika. Sastoje se od raznolikih pitanja, a na temelju odgovora, dosadašnjeg obrazovanja, interesa i sposobnosti istaknut će najbolje studijske programe i zanimanja. 

U 30 godina koliko postoje ovi ispiti, riješilo ih je preko 700.000 učenika, a više od 85% ih je na kraju izabralo studij ili osvijestilo svoje sposobnosti na temelju čega su mogli lakše raspoznati svoj budući akademski put. Ponosni smo što je IntegralEdu jedina obrazovna agencija u Hrvatskoj i Sloveniji koja je ovlaštena provoditi ove ispite profesionalne orijentacije.

1

Preliminarni razgovor i upoznavanje s učenikom

 

Na besplatnim konzultacijama savjetujemo koji je ispit profesionalne orijentacije najbolje izabrati 

2

Rješavanje ispita u udobnosti doma putem online platforme

3

Tumačenje rezultata ispita u našem uredu (ili online) zajedno s roditeljima i s našim obrazovnim savjetnicima

4

Refleksija i vlastito dodatno istraživanje

5

Izrada strategije o budućem obrazovanju s obrazovnim savjetnicima – odabir karijere i/ili studija

Profesionalna orijentacija u IntegralEdu obuhvaća cijeli proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do odabira studija. 

MyCareerChoices

Idealno za učenike u 1. i 2. razredu srednje škole, ali i mlađe

MyCareerChoices ispit pomaže učenicima da identificiraju područja i zanimanja koji im odgovaraju, otkriju kako mogu razviti vještine i dobiti detaljne informacije o određenim akademskim i profesionalnim područjima koja ih zanimaju, donijeti odluke o svojoj budućnosti i razumiju  važnost grane i karijere koju žele. Ispit se sastoji od dva dijela. Prvi dio MyCareerChoice ispita mjeri koje discipline i buduće karijere najviše odgovaraju učenikovim interesima i sposobnostima.

Uz sam MyCareerChoices ispit dolazi i Cambridge Aptitude Test Score, tj. drugi dio ispita, koji mjeri kako učenici konkuriraju svojim vršnjacima u sljedećim kategorijama: verbalno rasuđivanje, numeričko rasuđivanje, apstraktno rasuđivanje, prostorna orijentacija, aritmetičke kalkulacije, pravopis i rad u kratkom vremenskom roku. Za čitavo vrijeme analize rezultata ispit se referira i na gore spomenute vještine i koliko su iste potrebne u određenim profesijama. Uz to, on pruža pristup MyCareersRoom - personaliziranoj internetskoj platformi na kojoj će učenik moći detaljno istražiti rezultate ispita, te dobiva korisne linkove na web stranice. 

Kako izgleda MyCareerChoices?

 • Sastoji se od 580 pitanja na engleskom jeziku o vještinama budućeg studenta i interesima. 300 pitanja je u prvom dijelu, a 280 pitanja u drugom dijelu koji se naziva Cambridge Aptitude Test.

 • Na osnovu odgovora dobije se radna bilježnica od četrdesetak stranica koja nudi odgovore na pitanja poput: koja zanimanja bi odgovarala, a koja ne bi budućem studentu, u kojim područjima je dobar, a na kojima još mora poraditi.

 • Ta radna bilježnica nudi i rezultate ispita sposobnosti prema kojima se došlo do gore navedenih zaključaka vezanih za zanimanja.

Što je uključeno u MyCareerChoices ispit?

 • Pisanje ispita u udobnosti doma putem online platforme. Potrebno je od 120 do 180 min kako bi se ispunio cijeli ispit. 60-80 min za prvi dio i 60-100 min za drugi dio ispita. Savjetujemo da se zbog kompleksnosti pitanja, napravi pauza između dva dijela.

 • Dobivanje rezultata u radnoj bilježnici na četrdesetak stranica (broj stranica varira s obzirom na odgovore te može biti od 25 do 40).

 • Tumačenje rezultata zajedno s roditeljima i obrazovnim savjetnikom online ili u našem uredu.

 • Savjetovanje o nastavku školovanja u raznim visokoobrazovnim sustavima Europe.

 

My CareerChoices ispit idealno je nastaviti na MyUniChoices ispit kada učenik bude 3. razred srednje škole.

 

 

 

Cijena paketa MyCareerChoices: 990 kn

MyUniChoices

Idealno za učenike u 3. i 4. razredu srednje škole

​MyUniChoices ispit analizira interese učenika i pruža popis područja studija, programa i institucija koje im odgovaraju. Rezultati ispita se temelje na nekoliko bitnih faktora – interesima učenika, dosadašnjem obrazovanju te sposobnostima učenika. Rezultati se uspoređuju sa zahtjevima visokog obrazovanja na sveučilištima u Velikoj Britaniji, Irskoj i drugim europskim obrazovnim institucijama koje nude obrazovanje na engleskom jeziku.

Pomaže im da razumiju zahtjeve svakog područja i predlaže praktične mogućnosti, uključujući opcije o kojima učenici prethodno nisu razmatrali. Ispit također pomaže učenicima da potraže dodatne informacije vezane uz program kao ključni element u odlučivanju. Odgovori koje pruža MyUniChoices dolaze kao radna bilježnica koju svaki budući student primi prilikom dolaska na savjetovanje. Vrlo često učenici rješavanjem ovog ispita dobiju ideje za studije za koje nisu niti razmišljali da bi im dobro išli i da imaju vještine potrebne da to studiraju.

Kako izgleda MyUniChoices?

 • Sastoji se od 150 pitanja na engleskom jeziku o preferencijama budućeg studenta, o onome što voli i ne voli, o onome za što misli da je dobar ili ne.

 • Na osnovu odgovora dobije se radna bilježnica od četrdesetak stranica koja nudi odgovore na pitanja poput: koji studij  odgovara budućem studentu, koje sveučilište, na čemu se treba još poraditi, koji studiji koje možda bi htio/htjela upisati s obzirom na odgovore je ili nije za njega/nju, koje vještine nedostaju kako bi se upisao određeni studij.

 • Ta radna bilježnica nudi i popis prvih 6-8 područja, programa, institucija i sveučilišta, njihove programe i analize, kao i mnoge druge korisne izvore informacija. 

Što je uključeno u MyUniChoices paket?

 • Pisanje ispita u udobnosti doma putem online platforme. Potrebno je od 45 do 60 min kako bi se ispunio cijeli ispit.

 • Dobivanje rezultata u radnoj bilježnici na četrdesetak stranica (broj stranica varira s obzirom na odgovore te može biti od 25 do 40).

 • Tumačenje rezultata zajedno s roditeljima i obrazovnim savjetnikom online ili u našem uredu.

 • Career Planning Mind Map - razvoj strategije prijave na sveučilišta.

 

MyUniChoices ispit nastavak je MyCareerChoices ispita, međutim može se pisati i kao zaseban ispit u 3. ili 4. razredu srednje škole.
 

 

 

Cijena paketa MyUniChoices: 990 kn

Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

 • FB
 • Instagram
 • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041