Earlscliffe

Dob:

Intenzivni tečaj: 13-17 godina

Mini-MBA tečaj: 15-17 godina

Priprema za sveučilište: 16-17 godina

Nastava: 30 školskih sati tjedno

Smještaj: učenički dom

Putuje se: subota - subota

Datumi održavanja: 27. lipnja - 14. kolovoza

Trajanje: 2 - 7 tjedana

Grupe: do 12 polaznika

Minimalna razina znanja: 

Intenzivni tečaj - A2

Ostali tečajevi - B2

Naknada uključuje:

 • Smještaj u učeničkom domu

 • Puni pansion (lunch paketi tijekom izleta)

 • Ispit za određivanje razine znanja

 • Nastavu prema odabranom tečaju

 • Nastavne materijale

 • Potvrdu o završenom tečaju

 • 2 cjelodnevna izleta tjedno (isključujući zadnji tjedan)

 • Zabavni i sportski program

 • Korištenje bežičnog interneta

 • Bocu za vodu i kemijsku olovku s logom škole

 • Pranje rublja polaznika

 • Putno osiguranje

 • 24 sata telefon za hitne pozive

 • Transfer od i do zračne luke Heathrow ili Gatwick između 9-16 h

Škola

Earlscliffe je privatna srednja škola koja održava i ljetne jezične tečajeve. Škola je osnovana davne 1870. godine, a obnovljena je u periodu između 2012. i 2014. godine. Nalazi se u slikovitom gradiću Folkestone, u blizini centra grada i željezničke stanice. Udaljena je 55 minuta vlakom od Londona. 

Tečaj

Intenzivni tečaj 13-17 godina

Tečaj uključuje 30 školskih sati engleskog jezika, a cilj je da polaznici uče prema UNESCO-vim "četiri načela učenja": učim kako bi znao, učim kako bi stvarao, učim kako bi postojao i učim kako živjeti u zajednici. U tečaj su uključene rasprave o aktualnim globalnim temama što će potaknuti polaznike na razvijanje i iznošenje vlastitog kritičkog mišljenja, kako samostalno, tako i u grupi. Primjeri tema za raspravu su klimatske promjene, prava djece, blogovi, zdravi način života, moda i drugo. 

Mini MBA 15-17 godina

Na ovom tečaju polaznici obrađuju teme iz područja ekonomije i biznisa. Teme poput menadžementa, vodstva, marketinga, poduzetništva, organizacije događaja su organizirane kroz 30 školskih sati tjedno. Uz nadoplatu, moguća je organizacija izleta u London i posjet Bank of England Museum i London Dungeon. 

Priprema za sveučilište - 16-17 godina

Tečaj je osmišljen za učenike koji žele upisati renomirana britanska sveučilišta. Prije početka tečaja, polaznici polažu ispit za određivanje razine znanja, minimalna potrebna razina je B2. Dvotjedni tečaj uključuje pripreme za IELTS, akademsko pisanje, pisanje motivacijskog pisma, javni govor, razvijanje kritičkog mišljenja, kako voditi bilješke te kako prikupljati i pamtiti informacije s namjerom da polaznici upišu željeno britansko sveučilište. Samo neka od tih sveučilišta su Oxford, London School of Economics, University College London, Queen Mary University i drugi. 

Cijene za 2 tjedna: 23 845 kn

Smještaj

Polaznici su smješteni u dvokrevetne ili trokrevetne sobe s kupaonicom i bežičnim internetom. Dostupni su posebni bezglutenski, vegetarijanski i drugi meniji. Svaka dva tjedna se organizira svečana večera od tri slijeda.

Sport i slobodno vrijeme

Na kampusu škole dostupni su tereni za odbojku, košarku, badminton, biljar, stolni tenis i nogomet. Popodne i navečer su organizirane i druge zabavno-športske aktivnosti poput karaoka, talent showa, plivanja, bejzbola, diskoteke, tenisa i drugo. Uz nadoplatu, moguća je organizacija i paintballa.

Izleti

Primjeri lokacija koje će polaznici posjetiti su Canterbury, London-Covent Garden, Science Museum i druge zanimljivosti u gradu, Folkestone, Leeds i drugi. Uz nadoplatu moguća je posjeta West Londonu i mjuziklu "Lion King" ili Warner Bros Harry Potter Studios.