CATS College Canterbury

Dob: 14-17 godina

Nastava: 40 školskih sati tjedno

Smještaj: učenički dom

Putuje se: nedjelja- nedjelja

Datumi održavanja:

Karijera u medicini: 4. srpnja - 18. srpnja

Međunarodni odnosi:

2 tjedna: 25. srpnja - 8. kolovoza

3 tjedna: 18. srpnja - 8. kolovoza

Grupe: 12 do 15 osoba

Trajanje: 2 ili 3 tjedna

Minimalna razina znanja engleskog jezika: Intermediate

Naknada uključuje:

 • Smještaj u učeničkom domu

 • Puni pansion 

 • 40 školskih sati engleskog jezika tjedno

 • Ispit za određivanje razine znanja

 • Nastavne materijale

 • Potvrdu o završenom tečaju

 • 2 cjelodnevna izleta tijekom 3 tjedna

 • Zabavni program u popodnevnim i večernjim satima

 • Korištenje bežičnog interneta

 • Stalni nadzor polaznika

 • 24 h telefon za hitne slučajeve

 • Prijevoz od i do zračne luke Heathrow ili Gatwick

Cijena u kunama: 

2 tjedna: 25785 kn

3 tjedna: 35915 kn

Nadoplata po želji:

Pomoć pri check-inu pri odlasku ili putovanje u pratnji stjuardese (obavezno za polaznike mlađe od 16 godina): 690 kn

Katedrala u Canterburyju, krem ​​čajevi i kanali uz rijeku samo su neke od atrakcija grada Canterbury, koji se nalazi u srcu grofovije Kent, poznate kao "Engleski vrt".

 

Škola

Škola CATS College osnovana je 1952. godine, a arhitekutra kampusa je kombinacija tradicionalne i moderne arhitekture.  Sve su učionice opremljene interaktivnim bijelim pločama, a polaznici mogu koristiti knjižnicu, računarsku učionicu s Internetom, Wi-Fi, zajedničke prostorije za rekreaciju te nedavno obnovljenu blagovaonicu.

Komu je tečaj namijenjen?

Tečaj je namijenjen polaznicima koji će započeti obrazovanje na A-levels razini (zadnja dva razreda srednje škole u Velikoj Britaniji), IB programu ili pripremnoj godini za upis na sveučilište. Tečaj će im pomoći u odabiru predmeta koje će proučavati tijekom sljedeće 2 godine kako bi se pripremili za studij u području koje ih zanima. Za vrijeme tečaja polaznici prolaze kroz uvjete za upis na sveučilišta u Oxfordu, Cambridgeu i Russell grupaciji. Program uključuje:

 • simulaciju prijemnog razgovora za upis

 • unaprjeđenje engleskog jezika i akademskih vještina

 • prezentacije

 

Polaznici poboljšavaju svoje vještine kritičkog mišljenja i uče tehnike pamćenja informacija. Na kraju programa polaznici će moći odgovoriti na kompleksna pitanja koja se često postavljaju prilikom intervjua za upis vrhunskih sveučilišta - na primjer, na sljedeće pitanje za studij fizike na Oxfordu: „Koliko zrna pijeska ima na svijetu?“.  Na kraju tečaja polaznici će znati i kako napisati uspješno motivacijsko pismo, koje predmete odabrati u posljednjim godinama srednjoškolskog obrazovanja i u kojem bi području željeli započeti karijeru.

Tečaj

Karijera u medicini

Tečaj je namijenjen polaznicima koji žele saznati više o mogućnostima karijere u području medicine i žele se pripremiti za prijavu na studij medicine, kao i za ispite UKCAT i BMAT.

Međunarodni odnosi

Ovaj tečaj omogućuje polaznicima učenje o svijetu međunarodnih odnosa. Polaznici rade na projektu za vlastitu zemlju koji pokriva teme iz povijesti, politike, prava, ekonomije, geografije, psihologije. Za vrijeme tečaja, organizira se posjet Nacionalnoj knjižnici radi prikupljanja materijala kako bi polaznici što kvalitetnije odradili svoj projekt. Na kraju tečaja održava se međunarodna konferencija.

Smještaj

Polaznici su smješteni u nekoliko učeničkih domova prema njihovoj dobi. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne, a kupaonica može biti zajednička ili privatna. Osiguran je puni pansion.

Slobodno vrijeme i izleti

Intenzivni kurikulum nadopunjuje se zabavnim programom svakog radnog dana navečer. Nastava nije organizirana nedjeljom, što polaznicima pruža mogućnost za istraživanje ​​lokalnih znamenitosti.

Posjete vrhunskim sveučilištima

Organiziraju se posjeti sveučilištima Oxford ili Cambridge te najboljim sveučilištima u Londonu, poput LSE, Imperial College, UCL, SOAS i King’s College London; kao i posjete Londonskoj burzi i Sudu pravde.