Bromsgrove

Dob: 8-17 godina

Nastava: 20 školskih sati tjedno

Smještaj: učenički dom

Putuje se: utorak - utorak

Datumi održavanja: 6. srpnja - 3. kolovoza

Grupe: oko 14 polaznika

Trajanje: 2-4 tjedna

Naknada uključuje:

 • Smještaj u učeničkom domu

 • Puni pansion (topli obroci u školi i lunch paketi tijekom cjelodnevnih izleta)

 • 20 školskih sati engleskog jezika tjedno

 • Ispit za određivanje razine znanja

 • Nastavne materijale

 • Potvrdu o završenom tečaju

 • 2 cjelodnevna izleta tjedno

 • Pranje rublja polaznika

 • Organizaciju sportskih i zabavnih aktivnosti

 • Korištenje bežičnog interneta i računala

 • Stalni nadzor polaznika

 • Zdravstveno osiguranje

 • 24 h telefon za hitne slučajeve

 • Prijevoz od i do zračne luke Heathrow

Cijena u kunama: 

Standardni tečaj
2 tjedna - 6., 13. i 20 srpnja: 18665 kn 
4 tjedna - 6. srpnja:  37330 kn 


Akademski tečaj*
2 tjedna - 6., 13. i 20. srpnja:  23515 kn 
4 tjedna - 6. srpnja:  47030 kn 

Polog za rezervaciju mjesta: 4620 kn (oduzima se od ukupne cijene tečaja)

Bromsgrove je maleni grad koji se spominje još u Ljetopisu Velike Britanije iz 11. stoljeća. Trenutno ima oko 33 000 stanovnika. Poznat je po obrtnicima koji su izgradili vrata Buckinghamske palače.

 

Škola

Bromsgrove je jedan od najstarijih britanskih internata osnovan 1553. godine. S dugogodišnjim iskustvom podučavanja, škola danas spada među najelitnije u državi. Bromsgrove je udaljen otprilike 30 minuta od Birminghama i manje od dva sata od Londona. 

Tečaj

Standardni tečaj

Program uključuje 20. školskih sati tjedno. Predavanja vode vrhunski profesori u svom području. Prvi dan tečaja polaznici su podijeljeni u grupe prema razini znanja. Polaznici vježbaju čitanje, pisanje, slušanje s razumijevanjem, govor i prezentacijske vještine. Svi polaznici dobivaju potvrdu o završenom tečaju.

Akademski tečaj 40 školskih sati

Tečaj je namijenjen motiviranim i znatiželjnim polaznicima koji namjeravaju upisati britanski internat. Polaznici kroz jutra prisustvuju standardnom tečaju engleskog jezika, kojem je cijlj razviti komunikacijske vještine i vokabular polaznika. Popodne polaznici sudjeluju na akademskim pripremama koje se odvijaju u skupinama do 10 polaznika. Polaznici biraju jedan glavni i jedan izborni predmet koji uče za vrijeme akademskih priprema. Glavni predmeti su matematika i poslovanje, a izborni predmeti su: književnost i umjetnost, ekonomija, prirodne znanosti, humanističke znanosti. Izborni predmeti se mijenjaju svaki tjedan.

Učenici domaćini

U dijelu zabavnih aktivnosti, svi polaznici tečaja od 8 do 12 godina imaju priliku družiti se s učenicima koji žive u blizini škole. Ovo je izvrsna prilika za stvaranje prijateljstava i komunikaciju s djecom iz Velike Britanije.

Smještaj

Polaznici su smješteni u nekoliko učeničkih domova unutar kampusa škole. Sobe imaju jedan do pet kreveta, a kupaonice se nalaze na svakom katu. Osiguran je puni pansion. 

Sport i slobodno vrijeme

Svi polaznici mogu koristiti moderno opremljena sportska igrališta, grijani bazen, teren za hokej na travi i nogometno igralište, teniske terene, plesni studio, teren za skvoš i travnjake. Svaki dan polaznici odabiru tri aktivnosti koje ih zanimaju, među kojima su slikanje, kuhanje, košarka, graničar, nogomet, ples, badminton, plivanje, znanost, tenis, skakanje i odbojka. Večernje aktivnosti se odvijaju na kampusu škole ili izvan njega te mogu biti talent show, filmske večeri, diskoteke, društvene igre ili bingo. Kuglana i kino su dostupni uz nadoplatu.  

Izleti

Osigurani su jednodnevni izleti u Oxford s razgledavanjem grada i sveučilišta, izlet u London autobusom te razgledavanje glavnih znamenitosti. Organizira se i posjet zabavnom parku Drayton Manor, gradu Bathu, muzeju Black Country Living, dvorcu Warwick i Shakespeareovom rodnom gradu Stratford-upon-Avonu. Uz nadoplatu, polaznici mogu posjetiti i gradove kao što su Birmingham, Worchester, Stratford i drugi.