Academic Summer Sidcot

Dob: 7-12 g.; 12-14 g.; 15-17 g.

Smještaj: učenički dom

Nastava: 26 ili 40 školskih sati tjedno

Putuje se: subota - subota

Datumi održavanja: 3. srpnja - 28. kolovoza

Trajanje: 2 - 7 tjedana

Grupe:

Dječji tečaj: do 15 polaznika

Tečaj 12-17 g.: do 15 polaznika

Naknada uključuje:

 • Smještaj u učeničkom domu

 • Puni pansion (topli obrok)

 • 26 ili 40 šk. sati nastave tjedno

 • Nastavne materijale

 • Diplomu o završenom tečaju

 • 3 cjelodnevna izleta isključujući zadnji tjedan

 • 4 poludnevna izleta tjedno 

 • Sportski i zabavni program

 • Korištenje bežičnog interneta

 • Pranje rublja polaznika jednom tjedno

 • Zdravstveno osiguranje

 • 24 sata telefon za hitne pozive

 • Transfer od i do zračne luke Heathrow, Gatwick i Bristol pri dolasku između 6-18 h i odlasku 8-20 h

Cijene za 2 tjedna: 22 510 kn

Bristol_boarding_DSC03011.jpg
gardens-sports-centre_–_kopie.jpg

Škola i smještaj

Škola Sidcot nalazi se u jugozapadnoj Engleskoj, samo 20 minuta udaljenosti od zračne luke Bristol i otprilike 2 sata od Londona. Škola ima bazen, hipodrom, internet, knjižnicu, umjetnički centar i modernu blagovaonicu. Polaznici mogu biti smješteni u jednokratnim, dvokrevetnim, trokrevetnim, četverokrevetnim ili peterokrevetnim sobama. Obično jednokrevetne sobe koriste polaznici stariji od 16 godina.

Tečaj

Dječji tečaj (7-12 godina)

Tečaj uključuje 26 školskih sati tjedno nastave iz engleskog, matematike, prirodnih znanosti, umjetnosti i samostalne pripreme. Profesori  su stručnjaci s velikim iskustvom rada s djecom u toj dobnoj skupini. Nekoliko put tjedno u poslijepodnevnim satima organiziraju se druženja s lokalnom djecom iste dobi. 

Priprema i pregled IGCSE-a/GCSE-a, IB-a i A-levelsa (12-14 g.; 15-17 g.):  

Program (40 školskih sati tjedno) namijenjen je polaznicima iz Velike Britanije i inozemstva. Učenici se raspodjeljuju po grupama prema dobi i izboru predmeta, a ne prema razini engleskog jezika.

Tečaj za djecu od 12-14 g.

Polaznici uče sljedeće predmete: umjetnosti, engleski, matematika, prirodne znanosti, povijest i geografija. Osim toga uče kako pronaći informacije te izraditi prezentacije. Cilj tečaja je školske predmete učiniti zanimljivima i zabavnima te time motivirati polaznike da steknu dodatna praktična i relevantna znanja.

Tečaj za djecu od 15-17 g.

Polaznici uče 4 predmeta tjedno pri čemu ih prethodno biraju za svaki tjedan: umjetnost i kazalište, glazba, biologija, kemija, fizika, ekonomija i poslovanje, dizajn i tehnologija, povijest i politika, engleski, pisanje eseja, izrada prezentacija i vježbanje intervjua, matematika, novi mediji, društvo i okoliš. Ponuda predmeta iz ove grupe ovisi o broju zainteresiranih.

Get ready for Computer Science (15-17 g.) 

Ovaj tečaj je kombinacija informatike, fizike i umjetnosti. Taj inovativni tečaj kombinira teoriju, eksperimentiranje, tehničke znanosti s nastavom koja se temelji na projektima. Uči se kako kreirati multimedijske sadržaje, kako programirati, kako funkcioniraju kompjuterski sustavi, osnove robotike i web dizajna. Polaznici razvijaju svoje tehničke vještine, timski rad, komunikaciju i povjerenje u tehnologiju. 

Slobodno vrijeme i sport

Poslijepodne i navečer organiziraju se: tečaj prve pomoći, streljaštvo lukom i strijelom, mačevanje, kazalište, sportske igre, talent show, diskoteka. Za bavljenje sportom koristi se sportska dvorana s bazenom za plivanje.  

Ekstra sport

Nudi se jahanje 3 sata tjedno, a satovi se održavaju u grupi na malom hipodromu i s konjima koji pripadaju školi. 

Izleti

Cjelodnevni izleti se odvijaju subotom i nedjeljom, a njihov broj (2 ili 3) ovisi o programu za taj tjedan. Primjeri izleta su: zabavni park Thorpe Park, Stratford-upon-Avon - rodno mjesto Williama Shakespearea, Oxford, Birmingham, London, Exeter, Bournemouth, botanički vrtovi Eden Project i Bath. Poludnevni izleti se organiziraju u okolici Bristola, Woodhouse Parka, u Trampoline Park, Cabot Circus i drugdje.