Ulaskom Hrvatske u EU Velika Britanija postala je najpopularnije odredište hrvatskih studenata zahvaljujući umanjenim iznosima školarina i mogućnosti dobivanja studentskog zajma. Bez obzira na Brexit, svim EU studentima koji upisuju studij u Engleskoj i Walesu na jesen 2020. godine zagarantirane su snižene školarine i mogućnost primanja studentskog zajma za pokrivanje troškova školarina za cijelo vrijeme trajanja studija. Školarine iznose 9 000 do 9 250 britanskih funti godišnje za preddiplomski studij te od 5 000 do 15 000 britanskih funti godišnje za diplomski studij. 

 

Preddiplomski studiji traju tri godine, a ponekad postoji i mogućnost produžetka studija za jednu godinu tzv. sandwich godinu. Za vrijeme sandwich godine studenti odrađuju praksu i prikupljaju iskustvo na svom području studija ili odlaze na studentsku razmjenu na jedno od partnerskih sveučilišta diljem svijeta. Prijave za preddiplomske studije odvijaju se putem UCAS sustava, za koji je IntegralEdu službeni upisni centar, a preporučeni rok za slanje prijave je 15. siječnja zadnje godine srednje škole. Prijava je moguća i nakon 15. siječnja, no tada će sveučilišta pogledati prijavu samo ako je još uvijek ostalo slobodnih  mjesta na željenom studijskom programu.

 

Diplomski studiji traju jednu godinu, odnosno 12 mjeseci. Prijave za diplomske studije traju tijekom čitave godine, no idealno vrijeme za poslati prijavu je kroz veljaču-ožujak zadnje godine preddiplomskog studija.

EU studenti u Velikoj Britaniji mogu raditi uz studij i to do 20 sati tjedno. Britanska sveučilišta pobrinula su se studentima omogućiti i što bolje uvjete smještaja, tako da većina sveučilišta nudi svojim studentima smještaj unutar sveučilišnog kampusa. Brojna sveučilišta čak se i obvezuju osigurati smještaj na kampusu studentima prve godine ako se prijave na vrijeme. 

U odabiru pravog sveučilišta, studenti osim samog ranga sveučilišta moraju uzeti u obzir i njegov geografski položaj. Neki vole užurbanost i blještavilo Londona, dok drugi više vole prijateljsko i mirnije okruženje kao što je Coventry. Trenutačno ne postoji kutak Engleske ili Walesa u kojem nema hrvatskih studenata koji su se odlučili iskoristiti sve povlastice članstva u EU. Izbora ima jako mnogo i studentima je ponekad teško odlučiti što je najbolji izbor za njih tako da smo odlučili napraviti kratki pregled najzanimljivijih opcija.

 

Pogledajte iskustvo našeg studenata koji je upisao studij u Velikoj Britaniji >>>

 

Od siječnja 2015. godine IntegralEdu je službeni centar za predaju dokumenata putem UCAS sustava. UCAS je jedinstveni sustav prijave na preddiplomske studije svih sveučilišta u Velikoj Britaniji. Naši obrazovni savjetnici educirani su i stručni te već dugi niz godina prijavljuju kandidate putem sustava UCAS i uspješno ih upisuju na željena sveučilišta. Maximalan broj studija koji se mogu prijaviti preko UCAS sustava je 5. IntegralEdu daje svim svojim studentima pravo na besplatnu pomoć prilikom prijave na 5 studija svih naših partnerskih sveučilišta. Više o roku prijave putem UCAS sustava i iskustvima naših studenata sa studijem u Velikoj Britaniji pogledaj tu.

Kasne prijave na studij u UK
Show More
Zašto se prijaviti preko Integrala?
Show More
Studentski zajmovi u UK
Show More
Radionica ispunjavanja studentskog zajma
Show More

Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041