Studij u Švedskoj i Švicarskoj

Švedska

Švedska je primjer razvijene i moderne zemlje koja konstantno ulaže u daljnji razvoj svog gospodarstva i ekonomije, a svoje studije temelji na kreativnosti, ekološkoj održivosti i primjenjivom znanju. Iako se na prvu čini hladna i daleka, Švedska i njezin obrazovni sustav za EU studenta svakako su zanimljivi – naime, za EU studente visoko obrazovanje u Švedskoj je besplatno.

Jönköping International Business School nudi 4 preddiplomska i 8 diplomskih studija u potpunosti na engleskom jeziku:
- preddiplomski studiji

 • International Economics

 • International Management

 • Marketing Management

 • Sustainable Enterprise Development

-    diplomski studiji

 • Economic Analysis

 • Engineering Management

 • International Financial Analysis

 • International Marketing

 • International Logistics Management

 • Global Management

 • Strategic Entrepreneurship

 • Digital Business

 

Preddiplomski studij traje 3 godine, a diplomski studij jednu ili dvije godine.
Tvrtke, vlade i različite institucije diljem svijeta konstantno traže stručnjake na području ekonomije, statistike i poslovanja kako bi im pomogli u analizi problema i izazova te pronalasku pametnih rješenja, a sveučilište Jönköping usmjereno je upravo na praktično osposobljavanje studenata kroz suradnju s različitim švedskim poduzećima – od manjih tvrtki pa sve do onih velikih poput IKEA-e, Volva, Ericssona itd. Svaki od četiri preddiplomska studija nudi mogućnost studentske razmjene i prakse čime će svaki student još više upotpuniti svoje švedsko obrazovno iskustvo, a diplomski studiji tijekom druge godine studija nude praksu, studentsku razmjenu ili mogućnost dodatnih izbornih kolegija kako bi se još više upotpunilo ili proširilo stečeno znanje. Sveučilište jamči pronalazak odgovarajućeg smještaja kao i doček novih studenata (uz uvjet da im se javi točan datum dolaska studenta).

 

Švicarska

Svake godine turizam je u Hrvatskoj sve jača i važnija gospodarska grana, a stručnjaci koji rade na njegovom unapređenju i razvoju svakim su danom sve traženiji. Kako bi kvaliteta ponude i usluga u hotelijerstvu i turizmu bila na najvišoj razini potrebno je upoznati se sa svim izazovima ponude i potražnje ove gospodarske grane. Ali kako postati najbolji? I gdje se pripremiti?

Švicarska je zasigurno zemlja koja prati i diktira trendove u turizmu te je već dugi niz godina sinonim za vrhunsko obrazovanje na u području hotelijerstva i ugostiteljstva. S više od 30 godina iskustva, udruženje pet švicarskih sveučilišta Swiss Education Group (SEG) postalo je jedna od najvećih institucija za obrazovanje u području turizma i hotelijerskog menadžmenta, ne samo u Švicarskoj već i u cijelom svijetu. 

 

 

 

 

 

Osim turizma i hotelijerstva, Švicarska se definitivno izdvaja po svom životnom standardu, a nalazi se među najbogatijim europskim državama. Upravo zbog toga, u Švicarskoj su osnovane najbolje poslovne škole. Jedna od njih svakako je Geneva Business School (GBS). Svoje kampuse ima u tri grada – Genevi, Madridu i Barceloni koje svaki student može kombinirati tijekom svog studija kako bi iz prve ruke dobio pravo međunarodno iskustvo. GBS nudi preddiplomski i diplomski studij Business Administration, a unutar tog studija svaki student odabire specijalizaciju koja mu najbolje odgovara: međunarodni odnosi (BBA/MBA), poduzetništvo (BBA), naftna industrija (BBA/MBA), digitalni marketing (BBA/MBA), međunarodne financije (BBA/MBA), sportski menadžment (BBA/MBA), međunarodni menadžment (BBA/MBA) ili hotelijerstvo (MBA). 
 

Ako ti sve ovo odlično zvuči i želiš saznati još više o studiju u Švedskoj ili Švicarskoj, javi nam se na e-mail info@integraledu.hr ili na telefon 01/468 3381 i dogovori besplatne konzultacije – naše obrazovne savjetnice pružit će ti sve potrebne informacije i besplatno ti pomoći pri upisu na sva naša partnerska sveučilišta

Zašto se prijaviti preko Integrala?
Show More


Ako te zanima više o iskustvima naših studenata koji su se odlučili na studij u inozemstvu ili o njihovoj suradnji s nama, prouči naš Youtube kanal.

Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

 • FB
 • Instagram
 • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041