Hotel Institute Montreux  

Uvod u svijet hotelijerstva i kulinarstva

U svijetu hotelijerstva Cesar Ritz Švicarska, dio Swiss Education Group, je sinonim za visoke standarde kvalitete. Diploma i znanja, vještine i poznanici koje polaznici tamo steknu u životu im otvaraju brojna vrata.

Uvod u svijet hotelijerstva i kulinarski tečajevi su pogodni za studente koji imaju interese u području ugostiteljstva. Polaznici će moći osjetiti atmosferu rada i brojnih praktičnih vježbi koje će osigurati adekvatnu pripremu za sveučilište.

Rezervirajte sada uz 20% popusta. Popust vrijedi tijekom "Tjedna švicarskog obrazovanja" do 1. veljače.

Škola
Hotel Institute Montreux se nalazi u centru Montreuxa, na obali jezera Ženeva. Kampus se sastoji od 4 zgrade koje su nekada bili hoteli. Cijeli kampus je renoviran i opremljen modernim učionicama i sobama. Jedna od zgrada je uređena i namještena interijerom nekadašnjeg aviona, pa se u njoj nalaze putnička sjedala, motori, krila i slično. Studenti će imati priliku upoznati školu, sadašnje studente i koristiti sve školske prostorije. Svake godine preko 500 studenata iz cijelog svijeta započinju svoj studij na HIM. Škola također ima svoju knjižnicu s online katalozima i člancima, te prostoriju s kompjuterima dostupnu svim studentima.

Nastava
Program kombinira učenje uz slobodno vrijeme s prednostima diplomiranja u području ugostiteljstva. Preporučeno je da studenti imaju minimalno B1 razinu znanja engleskog jezika ili IELTS 4.5.

Smještaj
Dječaci i djevojčice su smješteni zasebno u udobnim dvokrevetnim sobama s vlastitim kupaonicama. Sobe se čiste jednom tjedno. Posteljina i ručnici su na raspolaganju svima koji borave u sobama.


Izleti

  • Vinarije

  • Tvornica sira

  • Tvornica čokolade

  • Prilika za istraživanje prelijepa jezera i planine Švicarske

Tečajevi

Oba tečaja uključuju seminare, učenje na satu,obrazovne izlete i kulturološke izlete:

Uvod u hotelijerstvo (2 tjedna)

Tijekom prvog tjedna studenti uče različite predmete, a neki od njih su: otkrivanje svijeta hotelijerstva, svijet napitaka - studenti uče pravila i ograničenja rada s određenom vrstom napitaka te uče o vrstama alkohola, njihovom porijeklu, proizvodnji itd. Također uče razumjeti različite kulture i običaje u svijetu, o posluživanju u luksuznim restoranima - kako poslužiti piće, jelo i kako razumjeti ponašanje gostiju. Također postoje radionice iz polja kulinarstva - kombinacija kulinarskih prezentacija i praktičnih lekcija kao i teorijskih predavanja o kvalitetnoj hrani i njezinim sastojcima. Radi se i na komunikacijskim vještinama koje su ključne u ugostiteljskom svijetu.

Tijekom drugog tjedna studenti moraju odabrati specijalizaciju u skladu sa svojim interesima:
Vještine voditelja - vještine vođenja međunarodnog tima, komunikacijske vještine, sudjelovanje u radionicama razvijanja voditeljskih vještina.
Uvod u svijet hotelijerstva - stvaranje pozitivnog iskustva prilikom boravka u hotelu, otkrivanje pozadine funkcioniranja jednog hotela te što bi od toga gosti trebali vidjeti, a što ne.
Planiranje događaja - kreativno planiranje, razvoj godišnjeg plana.

Uvod u kulinarstvo (1 tjedan)

Osnove klasičnog kulinarstva - kombinacija kulinarskih prezentacija i demonstracija sa teorijskom nastavom na temu kvalitetne hrane i
njenih sastojaka.
Uvod u dizajn menija - priprema različitih vrsta menija ovisno o željama klijenta.
Kulinarski menadžment i sigurnost hrane
Hrana svijeta - od Azije do Amerike
Uvod u slastičarstvo Tijekom ovih tečajeva studenti razvijaju svoje voditeljske vještine i uče kako raditi u timu i pod pritiskom. Studenti mogu odlučiti sudjelovati u dvije vrste master modula: Swiss Chocolate i Swiss Cheese.

Poledajte kako studenti provode svoje ljeto

Dob: 16 – 20 god
Smještaj: na kampusu
Nastava: ovisno o tečaju
Putuje se: nedjelja-subota
Održava se:
Uvod u hotelijerstvo
7. srpnja – 17. kolovoza
Uvod u kulinarstvo: 14. srpnja – 17. kolovoza
Trajanje: 1 ili 2 tjedna ovisno o tečaju
Grupe: 15 – 20 osoba

Naknada uključuje:

  • Smještaj i nastavu

  • Puni pansion radnim danima te polupansion vikendom

  • Broj sati prema odabranom tečaju

  • Nastavne materijale

  • Diplomu o završenom tečaju

  • Izlete i edukativne ekskurzije

  • 24-satni telefon za hitne slučajeve

1 tjedan

Uvod u kulinarstvo

14.-20. srpnja, 21.srpnja-27. srpnja, 28. srpnja -3. kolovoza, 4-10. kolovoza, 10.-17. kolovoza

12,480 KN

9,980 KN

2 tjedna

Uvod u hotelijerstvo

7.-20. srpnja, 21.srpnja-3. kolovoza, 4-17. kolovoza

24,950 KN

19,960 KN

36,040 KN

28,830 KN

3 tjedna

Kombinirani tečaj

datumi ovise o kombinaciji tečaja

Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Croatia

t: +385 (0)1 468-338-1

e-mail: info@integraledu.hr

 

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

 

© 2019, INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041